Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídlo na prvním místě - rady a tipy jak na to
Jelikož se v plkárně rozjela docela diskuze o tomto způsobu stravování a můžu za to vlastně já, zakládám tuto diskuzi, kde si můžeme předávat rady, jak na to, různé vychytávky, třeba i recepty a já nevím co všechno.
Nikomu nic nevnucuju, nechci tu s nikým debatovat proč ano a proč ne, prostě kdo do toho chce jít, může se tu inspirovat.
A kdo neví o co jde, např. zde je to popsané:
http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste
A protože já jsem příkladem toho, že to funguje, ráda se s Vámi podělím o zkušenosti.
Poslední 4 stránky v plkárně jsou vlastně jen o tomto restartu 🙂
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=10829.3
Lussy, koření a bylinky v nějaké míře samozřejmě používám, ale asi nemám tak vybroušené chutě. Myslím, žes to byla ty, kdo psal, že rozliší i bílý pepř od černého. Já ne, pepř nebo čili, vyjde mi to (téměř?) nastejno. Prostě je to pořád maso a zelenina, maso a zelenina, pořád dokola. A to se snažím dělat různé úpravy, ale stejně mám pocit, že furt jím to samé dokola.
Máš-li nějaké recepty, kde nějaká konkrétní zelenina chutná jednou tak a podruhé jinak, budu ráda. Já už jsem z těch pokusů docela unavená, už jsem i kolikrát líná si něco dělat, takže místo nějaké přílohy si jen oškrábu mrkev. A předpokládám, že mrkev se mi taky brzo přejí…
Lien to je fakt parádní!Holky, jak to děláte, že vám to břicho splaskává? Asi dělám něco špatně, protože u mě ani ťuk (po 4 týdnech), pořád vypadám jak v šestým měsíci.
Na váhu mám asi o kilo míň, to mi přijde tak akorát. Navíc o kila a nějaké velké hubnutí mi fakt nešlo. Ale na to splasknuté břicho jsem se dost těšila a zatím fakt nic. Sice pocitově je to lepší (hlavně zmizel ten pocit rozhašeného zažívání), ale na pohled pořád děs běs. Tak nevím, jestli to chce prostě víc času, nebo je fakt někde chyba.A když už píšu, tak se chci zeptat, jak zpracováváte avokádo? Dnes jsem si je dala s červenou paprikou k vařeným vajíčkům, abych měla tuky, a musela jsem se hodně přemáhat, abych to do sebe nasoukala. Jinak mi zatím všechno chutnalo, tohle byl ale boj.
Nebo jak si zajišťujete tuky, když si dáte vařený vajíčka?
(Citováno od Petra z 4.11.2014 09:16)Petro, myslím, že je to jak už tu někdo psal, že hubeňoučkým holkám se prostě už “hubne“ hůř nebo míň viditelně než těm oplácanějším a já a ani Lussy mezi ty hubené nepatříme, tam je to pak asi víc vidět. Mně teď trošku mrzí, že jsem si nevzala míry, protože na kila jsem někde fakt asi o kilo míň, což je jednou si dojít na záchod :-), ale podle mě právě na mírách by rozdíl byl /na břiše teda, jinak se mi moc nezdá/. Ale zkrátka bylo z čeho ubírat, kdežto u tebe asi moc není.
(Citováno od Lien z 5.11.2014 23:30)
Lien, na váhu fakt není, ale tam jsem to ani nečekala. Ale to břicho (asi v poměru ke zbytku těla) vypadá úplně stejně jako měla Lussy na těch prvních fotkách. Připadám si tak na pátej až šestej měsíc, tam je fakt hodně co ubírat. No uvidím, další měření za týden.
Lien to je fakt parádní!Holky, jak to děláte, že vám to břicho splaskává? Asi dělám něco špatně, protože u mě ani ťuk (po 4 týdnech), pořád vypadám jak v šestým měsíci.
Na váhu mám asi o kilo míň, to mi přijde tak akorát. Navíc o kila a nějaké velké hubnutí mi fakt nešlo. Ale na to splasknuté břicho jsem se dost těšila a zatím fakt nic. Sice pocitově je to lepší (hlavně zmizel ten pocit rozhašeného zažívání), ale na pohled pořád děs běs. Tak nevím, jestli to chce prostě víc času, nebo je fakt někde chyba.A když už píšu, tak se chci zeptat, jak zpracováváte avokádo? Dnes jsem si je dala s červenou paprikou k vařeným vajíčkům, abych měla tuky, a musela jsem se hodně přemáhat, abych to do sebe nasoukala. Jinak mi zatím všechno chutnalo, tohle byl ale boj.
Nebo jak si zajišťujete tuky, když si dáte vařený vajíčka?
(Citováno od Petra z 4.11.2014 09:16)
Petro, myslím, že je to jak už tu někdo psal, že hubeňoučkým holkám se prostě už “hubne“ hůř nebo míň viditelně než těm oplácanějším a já a ani Lussy mezi ty hubené nepatříme, tam je to pak asi víc vidět. Mně teď trošku mrzí, že jsem si nevzala míry, protože na kila jsem někde fakt asi o kilo míň, což je jednou si dojít na záchod :-), ale podle mě právě na mírách by rozdíl byl /na břiše teda, jinak se mi moc nezdá/. Ale zkrátka bylo z čeho ubírat, kdežto u tebe asi moc není.
A ještě se pochlubím s dnešním menu, ne že by to byla nějaká superbomba, ale pochutnala jsem si a třeba se to bude pro inspiraci hodit 😉
oběd – losos s pomerančovou omáčkou a zelenina z pánvičky (cibule, mrkev, červená řepa, žlutá paprika, žampiony)
večeře – pečené krůtí maso + pečená zelenina (květák, lilek, červená paprika, červená cibule)
…no tohle na fotce vypadá dost divně, “naživo“ to bylo lepší a hlavně to krásně vonělo 😉
Včera byly ty pečený krůtí stehna na zelenině, taky mňamka.
Tak hlásím výsledky po těch 30 dnech 😉
Včera jsem celkem propadala trudnomyslnosti z těch vašich fotek v porovnání s pohledem do zrcadla. Dnes mě asi i díky tomu kontrolní měření nakonec potěšilo, i když v porovnání s váma je to slabota a na zveřejnění fotky to fakt není. Přes břicho mi ubyly 3 cm, v pase 1,5 cm, na váhu to udělalo nakonec dvě kila.
Původně jsem plánovala, že si ve čtvrtek dám na snídani bílý jogurt, ale včera jsem se rozhodla ještě pár dní vydržet na whole30 se vším všudy. Až splasknu trochu víc, tak ten jogurt a sýry zkusím a pak postupně testnu i ostatní.
Jo, a kdybyste měly nějaké fakt super recepty, budu ráda, dochází mi nápady. 🙁 Já se taky zkusím podělit, když se něco opravdu povede, zatím se moc nedaří (je to k jídlu, někomu to třeba i chutná, ale tak jednou a pak hooodně dlouho ne).
(Citováno od Nurita z 5.11.2014 10:49)
Nurito, a používáš různé koření a bylinky?
Manžel je úplně odvařenej, pořád ať napíšu kuchařku nebo se vařením začnu živit :-). Přitom jen hodím maso na pánev, ochutím k tomu zelenina na různý způsob a hotovo.
Já kupuju kokosový mlíko u nás ve zdravé výživě – je to tetrapaková krabička – 250 ml za asi 50,-, takže na normální pití to tedy není :-).
A kokosový olej kupuju v DM drogerii. To je tedy taky šlupka – 200 ml – je to v takové malé zavařovačce, je tuhý, i když se to jmenuje olej, vypadá to přes sklo jako sklenička se sádlem 😉 a stojí myslím 109,-. Ale ta vůně, když se to otevře, nádhera. jelikož je sladkej, tak ho používám jen někdy, když dělám maso dosladka, tak na něm restuju.
Jednou jsem na něm dělala kedlubnový zelí a bylo to jako kedlubna a koko tyčinka dohromady, blé 🙂
(Citováno od Lussy z 4.11.2014 12:17)Lussy, to je dost drahé. V dm mají kokosové mlíko bio (Alnatura tuším) 400 ml za 60 Kč. Ale nahledala jsem se… A nebo jít k Vietnamcům, do nějaké velké tržnice, kde prodávají i jídlo a suroviny, už několik lidí mi říkalo, že od nich mají levné a moc dobré mlíko, levnější než ze zdravých výživ. Já to tedy zatím nezkoušela.
(Citováno od Nurita z 5.11.2014 10:47)
Nurito, včera jsem byla v DM a pořádně to prošmejdila, koupila jsem 200 ml kokosového mléka za 56,90, větší od Alnatury jsem nenašla, ale já ho nepoužívám, teď jsem ho koupila speciálně kvůli tomu tvému receptu ;-).
Žádnou velkou tržnici tu nikde nemáme, nejbližší bude asi v Praze, ale to radši nekoupím žádný, než od nich.
Jo, a kdybyste měly nějaké fakt super recepty, budu ráda, dochází mi nápady. 🙁 Já se taky zkusím podělit, když se něco opravdu povede, zatím se moc nedaří (je to k jídlu, někomu to třeba i chutná, ale tak jednou a pak hooodně dlouho ne).
Já kupuju kokosový mlíko u nás ve zdravé výživě – je to tetrapaková krabička – 250 ml za asi 50,-, takže na normální pití to tedy není :-).
A kokosový olej kupuju v DM drogerii. To je tedy taky šlupka – 200 ml – je to v takové malé zavařovačce, je tuhý, i když se to jmenuje olej, vypadá to přes sklo jako sklenička se sádlem 😉 a stojí myslím 109,-. Ale ta vůně, když se to otevře, nádhera. jelikož je sladkej, tak ho používám jen někdy, když dělám maso dosladka, tak na něm restuju.
Jednou jsem na něm dělala kedlubnový zelí a bylo to jako kedlubna a koko tyčinka dohromady, blé 🙂
(Citováno od Lussy z 4.11.2014 12:17)
Lussy, to je dost drahé. V dm mají kokosové mlíko bio (Alnatura tuším) 400 ml za 60 Kč. Ale nahledala jsem se… A nebo jít k Vietnamcům, do nějaké velké tržnice, kde prodávají i jídlo a suroviny, už několik lidí mi říkalo, že od nich mají levné a moc dobré mlíko, levnější než ze zdravých výživ. Já to tedy zatím nezkoušela.
Petro, ještě mě pak napadly místo oříšků či avokáda olivy jako zdroj tuku.
Jo, Petro, a ještě mě napadá, když chceš tuky, co si místo avokáda dát některé povolené oříšky?
(Citováno od Nurita z 4.11.2014 11:45)No jo, na oříšky jsem úplně zapomněla 🙂 Díky.
Až zkusíš ten dezert, tak určitě napiš, jaký to bylo. Já po dnešku k avokádu už nemám moc důvěru.
Jo a ještě dotaz – kde kupujete kokosový mlíko?
PS: na batáty jsem taky ještě pořád nikde nenarazila, v neděli jsem prošmejdila tesco a taky nic, tak možná blbě koukám 🙂
(Citováno od Petra z 4.11.2014 12:01)
Já kupuju kokosový mlíko u nás ve zdravé výživě – je to tetrapaková krabička – 250 ml za asi 50,-, takže na normální pití to tedy není :-).
A kokosový olej kupuju v DM drogerii. To je tedy taky šlupka – 200 ml – je to v takové malé zavařovačce, je tuhý, i když se to jmenuje olej, vypadá to přes sklo jako sklenička se sádlem 😉 a stojí myslím 109,-. Ale ta vůně, když se to otevře, nádhera. jelikož je sladkej, tak ho používám jen někdy, když dělám maso dosladka, tak na něm restuju.
Jednou jsem na něm dělala kedlubnový zelí a bylo to jako kedlubna a koko tyčinka dohromady, blé 🙂