Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídlo na prvním místě - rady a tipy jak na to
Jelikož se v plkárně rozjela docela diskuze o tomto způsobu stravování a můžu za to vlastně já, zakládám tuto diskuzi, kde si můžeme předávat rady, jak na to, různé vychytávky, třeba i recepty a já nevím co všechno.
Nikomu nic nevnucuju, nechci tu s nikým debatovat proč ano a proč ne, prostě kdo do toho chce jít, může se tu inspirovat.
A kdo neví o co jde, např. zde je to popsané:
http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste
A protože já jsem příkladem toho, že to funguje, ráda se s Vámi podělím o zkušenosti.
Poslední 4 stránky v plkárně jsou vlastně jen o tomto restartu 🙂
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=10829.3
Zrovna jsem snědla krůtí maxisteak a k tomu zeleninu na přepuštěném másle… (opět cuketa, ředkvičky a rajčata)… 🙂
Večer se chystám na játru s fazolkama…No a o víkendu vařím i pro děti a manžela.. 🙂 🙂 🙂
takže to bude spíše civilní jídlo…. jsem říkala, že to prubnu tak v light verzi, no… 🙂
(Citováno od ctiradka z 10.10.2014 12:57)
tak pak dej vědět 😉
ono když uděláš maso s bramborama, tak to bude ok, akorát přihodíš víc zeleniny na úkor těch brambor.
My jsme včera večeřeli všichni steaky se zeleninou. Normálně jsme si k tomu dávali chleba, tak to teď bylo bez něj, z čehož byly holky nadšený 🙂
Tahle diskuze je úžasná a fotky jídel lákavé, ta játra zkusím taky, už jsem je neměl ani nepamatuju a sbíhají se mi sliny 🙂
Já to mám to nastavené podobně jako Danniella, nedělám žádné razantní změny, takže ani v tomto stylu stravování se k Vám nepřidám, ale aktuální to pro mě je velmi, protože podobná jídla mám většinou k obědu a vždycky k večeři. A jak už jsem psala v jiné diskuzi, díky tomu mám za dva měsíce 9kg dole a zmizely mi migrény – ÚPLNĚ!!!
Nevím, jestli se to hodí do tohohle programu, ale v Holandsku (a já už několik let taky) dělají výborné kapustičky (nebo lusky) – nejdřív je uvaří do poloměkka nebo měkka (jak má kdo rád) v lehce osolené vodě, přidají pak máslo a posypou muškátovým oříškem. Mám to moc ráda.
Holky, ještě tu přemýšlím o tom množství masa. Mě to prostě nepřijde hodně, spíš, když se zamyslím, kolik jsem jedla lepku, to mě přímo děsí.
Ráno pečivo, pak nějaká oplatka, k obědu zahuštěná omáčka moukou a těstoviny, odpoledne zas nějaké jiné pečivo, večer člověk dojí co měl k obědu, nebo si místo těstovin dá knedlík. To je pro mě osobně mnohem větší pecka, než flákota masa 🙂
(Citováno od Lussy z 10.10.2014 11:10)
Plátek masa denně určitě není hodně, ale když to pak spojíš za den kolik masa (oběd,večeře), vejce (které mimoto obsahuje dost cholesterolu) tak mi to přijde dohromady hodně. Třeba já pečivo nesnídám, většinou mám vločky,jáhly, k tomu ovoce a trošku bílého jogurtu, ke svačině většinou ovoce, oběd mám nejraději maso, zelenina + trošku přílohy, omáčky nejím skoro vůbec a o smaženém ani nemluvím, odpoledne k svačině nějaký mléčný výrobek (jogurt,tvaroh,kefír), kousek ovoce nebo mussli tyčku, když jdu cvičit a k večeři po cvičení kousek celozrnného pečiva se šunkou,sýrem a zeleninu, jinak zeleninový salát s Cottage, rybou, masem (maso jím jen sojové,drůbeží a rybí, někdy hovězí, vepřové vůbec). Takže myslím, že zase tolik sacharidů a lepků do sebe nedostávám, že to mám tak nějak vyvážené. A s mým životním stylem, kdy ráno 4 km pěšky do práce, odpoledne 4 km pěšky z práce, 2-3x týdně běh se psem, 3x týdně aerobik(bosu,posilování), tak to složení mojí stravy je možná ještě “chudé“ :-).
Ale každému sedne něco jiného, a co vyhovuje jednomu, nebude vyhovovat jinému a tak. Takže každý sám za sebe a tvůj úspěch je úžasný a budu držet pěsti, aby Ti to vydrželo :-).
Zrovna jsem snědla krůtí maxisteak a k tomu zeleninu na přepuštěném másle… (opět cuketa, ředkvičky a rajčata)… 🙂
Večer se chystám na játru s fazolkama…
No a o víkendu vařím i pro děti a manžela.. 🙂 🙂 🙂
takže to bude spíše civilní jídlo…. jsem říkala, že to prubnu tak v light verzi, no… 🙂
Tak ať tu nejsou jen fotky od Lussy, přidávám náš oběd 🙂
(i když je to jen variace na jinou fotku od Lussy ;-))játra + zelenina na přepuštěném másle + jarní cibulka a rajčata
(Citováno od Petra z 10.10.2014 12:47)
..jarní cibulka teď na podzim… to by jeden nevěřil.. 🙂 🙂 🙂
Tak ať tu nejsou jen fotky od Lussy, přidávám náš oběd 🙂
(i když je to jen variace na jinou fotku od Lussy ;-))
játra + zelenina na přepuštěném másle + jarní cibulka a rajčata
Lussy, a co ovocné šťávy?
(Citováno od Danniella z 10.10.2014 11:15)Kupované ne – obsahují cukr a taky různý éčka většinou atd.
Doma si můžeš udělat v odšťavňovači, ale jestli si to dobře pamatuju, tak tam píšou, že to je kravina, ať člověk když už chce ovoce, sní celý a ne jen šťávu 🙂Musím už letět, v pondělí jsem tu 😉
(Citováno od Lussy z 10.10.2014 11:17)
Lussy, žij si víkend a pak dej vědět, jak bylo 😉 – nejen ohledně jídla 😉
Lussy, a co ovocné šťávy?
(Citováno od Danniella z 10.10.2014 11:15)
Kupované ne – obsahují cukr a taky různý éčka většinou atd.
Doma si můžeš udělat v odšťavňovači, ale jestli si to dobře pamatuju, tak tam píšou, že to je kravina, ať člověk když už chce ovoce, sní celý a ne jen šťávu 🙂
Musím už letět, v pondělí jsem tu 😉
Lussy, a co ovocné šťávy?
Holky, ještě tu přemýšlím o tom množství masa. Mě to prostě nepřijde hodně, spíš, když se zamyslím, kolik jsem jedla lepku, to mě přímo děsí.
Ráno pečivo, pak nějaká oplatka, k obědu zahuštěná omáčka moukou a těstoviny, odpoledne zas nějaké jiné pečivo, večer člověk dojí co měl k obědu, nebo si místo těstovin dá knedlík. To je pro mě osobně mnohem větší pecka, než flákota masa 🙂