Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídlo na prvním místě - rady a tipy jak na to
Jelikož se v plkárně rozjela docela diskuze o tomto způsobu stravování a můžu za to vlastně já, zakládám tuto diskuzi, kde si můžeme předávat rady, jak na to, různé vychytávky, třeba i recepty a já nevím co všechno.
Nikomu nic nevnucuju, nechci tu s nikým debatovat proč ano a proč ne, prostě kdo do toho chce jít, může se tu inspirovat.
A kdo neví o co jde, např. zde je to popsané:
http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste
A protože já jsem příkladem toho, že to funguje, ráda se s Vámi podělím o zkušenosti.
Poslední 4 stránky v plkárně jsou vlastně jen o tomto restartu 🙂
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=10829.3
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)
Peťko, zrovna jsem se vrátila letmo nakukuju :-). Než budeš soudit, přečti si opravdu tu knížku. při tomto stravování se nevynechává vůbec žádná složka potravy – fór je právě v tom, že všechno co je např. v mléčných výrobcích, si tělo vezme z masa, vajec, ovoce, zeleniny a ořechů.
Ale jak říkám, nechci nikoho přesvědčovat, proto jsem tuhle diskuzi nezakládala, spíš pro ty, co to zajímá, že se podělíme o zkušenosti 🙂
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)Peťko a zase ta manipulace :-/, co je to v tobě za zranění…
Jinak pořád píšeš o nějaké dietě, osobně tohle jako dietu nevnímám, i když zřejmě u dost lidí ten efekt nastane. Mně třeba když jím (a je fakt, že už teď na současné poměry hoooodně zdravě), tak u určitých jídel cítím, že jím jen nějakou hmotu, která hodně dobře chutná a že jí jím, kvůli té chuti ne proto, že bych se potřebovala najíst.
A to mi hodně vadí, takže pro mě to třeba nebude dieta, ale konečně změna z jezení na chuť k jezení na hlad.
Připomínky ale k tomu mám také, myslím, že po těch 30 dnech se rohodně vrátím k více porcím, nedělá mi dobře se přecpat 3x denně, ael jíst častěji po menších porcích. A další věc jsou mléčné výrobky, konkrétně sýry. Ale uvidíme, zatím nemůžu říkat, že mi určitě budou chutnat, protože třeba ne :-). Rozhodně ale budu ráda, když se zbavím závislosti na pečivu, obilovinách, protože je fakt jím jen pro chuť. Netvrdím, že to tak je obecně (i když….), ale já to tak vnímám, že mi škodí, nebo min. neprospívají, jsou mi k ničemu. Takže do takové diety bych určitě taky nešla, ale jdu do změny jídelníčku zase o krok dál.
(Citováno od Lien z 11.10.2014 20:27)Už jsme mimo téma diskuze. 🙂
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:42)No, tak já jsem teď chtěla naspat něco, jako že sice nesouhlasím s názorem, že vyřazení byť jedné složky potravy může být i nebezpečné… (nepovažuji za nebezpečné jak vyřazení pečiva, tak vyřazení cukrů… a ani dokonce mléka…), ale zároveň, že chápu, co Peťce připadá “podivné až manipulativní“ na této “dietě“…. …. Ale co nemám ráda je, když někdo někdo diskuzi končí tím, že “už jsme mimo téma diskuze“… U diskuze je přirozené, že se někam vyvíjí a takové upozorňování, že jsme “jinde“ považuji za slabé a zbabělé.. Něco jako: “už nemám argument, tak prohlásím, že jsme už trochu mimo téma… a tím to ukončím, protože druhou stranu “obviním“, že “mele blbosti“…“ 🙁 🙁 🙁 … a už jsem se sama ztratila v těch uvozovkách.. 🙂
(Citováno od ctiradka z 11.10.2014 22:04)Ctiradko, s Lien jsme si to vysvětlily mimo diskuzi a daly si v podstatě za pravdu. Já tady zkrátka nebudu vysvětlovat, proč mě přijde nebezpečné nejíst půl dne.
Šlo mi čistě o to, že nás tady mohou číst třeba i mladé holky, co uvidí výsledek Lussy, řeknou si fajn a skončí někde úplně jinde. U matky s dětma tohle riziko je sice taky, ale podstatně menší. Vím, jak je ta hranice mezi normálním příjmem potravy a psychickou poruchou tenká. Bohužel jsem to viděla na vlastní oči. A také ta slečna tvrdila, jak se nemůže na jídlo ani podívat, jak nemá hlad, jak je jí dobře, sportovala, smála se, byla spokojená, ale bohužel…A začalo to hrozně nevině, nejprve vynechala pečivo, pak mléčné výrobky, pak maso a už to šlo…Ani rodina ji nedokázala zachránit. Chápeš ten rozdíl? Já nehledám argumenty, já bych jen chtěla všem říct, že je pěkné pro sebe něco udělat, o jídle přemýšlet, ale ať prosím probůh všichni jedí. Klidně ať někdo vypustí to či ono, pokud to tělu nedělá dobře, je to v pořádku. Každý máme jiný výdej a příjem energie a každý potřebujeme něco jiného.
Když jsem byla v nemocnici také jsem nemohla několik dní jíst a pak mi bylo špatně se na dříve oblíbené jídlo jen podívat. Tohle je už porucha a psychický problém.
Manipulativnost vidím právě v tom tenkém ledě mezi psychickou poruchou v příjmu potravy a zdravým životním stylem. Vše je v hlavě.
(Citováno od Peťka z 12.10.2014 12:01)
S tímto, co jsi napsala samozřejmě souhlasím. To, že diskutujete i jinde mimo tuto diskuzi, to samozřejmě nemůžu vědět…
Taky mě nejdříve výsledek nadchl, ale potom jsem přemýšlela a pořád přemýšlím, “co se mi na tom nezdá“…
Nadchly mě fotky, přiznávám… ale po více vysvětlování Lussy mě něco právě taky spíše říká, že “pozor“… taky mě první zaseklo, že je jí zle při podívání se na to jídlo, co jedla předtím, nebo že měla průjem z jednoho jogurtu – taky bych se tady spíše bála té psychiky, a tím mi to trochu zavání… Tou radostí, že jelíp, tím nadšením, že to je super a že jsem k tomu hezčí a hubenější… až k tomu, že se nemůžu na jídlo ani podívat…. s tím opravdu souhlasím, že tohle může být tenký led….
Já sama jsem si za těch pár dní došla k tomu – nakoplo mě to zařadit opět do jídla více zeleniny – poctivě, nechystat ji jenom dětem, ale i sobě. Snažit se ubrat na pečivu a přílohách – i když úplně vypustit nechci – nemám zatím důvod, nebo spíše mám pocit, že zatím nepotřebuju…. Přílohy vypouštět nebudu – jenom jich část uberu a nahradím zeleninou. Sýry vypouštět nebudu, nevidím důvod a nechci. Luštěniny taky ne, nejíme je tak často, ale mám je ráda… Jogurt si obča taky dám, kysanou smetanu do polívky taky občas…. mléka zase tolik nepiju…
Cukry se snažím vypouštět pravidelně – vlastně skoro nic sladkého nejím, ale občas prostě mám nálety na sladkosti – nárazově… a to chci nějak pohlídat, abych zvládla… 🙂
Prostě zapřemýšlela jsem si a k tomuto závěru jsem došla…
Jo a taky jsem přemýšlela nad tím – že to, co píše Lussy není dieta, ale očista…. tady jsem se dost zarazila… Protože zaprvé očista by dle mne měla být spíš po zimě – dle přirozeného cyklu: v létě jím to, co roste na zahradě – zelenina… v zimě se jí maso, protože čerstvá zelenina není – k masu sušené ovoce, marmelády z léta a případně zrovna pečivo a různé placky (protože i ta mouka je trvanlivá, že).. na jaro je půst, aby se tělo očistilo (po tom zimním jídle), aby nabralo novu energii se sluníčkem… a začíná to zase zahradou… tohle přijde logičtější mi…
A taky to, že maso je zrovna složka potravy, která je pro tělo hůře stravitelná… že jsou “směry“, které maso vylučují úplně (nejen vegetariáni)…kteří tvrdí, že maso je to, co dělá špatně při trávení… a tady mě prostě zarazilo, kolik toho masa se denně konzumuje….
A taky se teda přiznám, že jsem přemýšlela i nad tím, že prostě všechno v životě kolem nás je jenom byznys… a že když někdo vydává knihu, tak prostě jen proto, aby na ní vydělal, ne aby pomohl ostatním… mě prostě odrazuje ona škatulka “bestseller“ – u takových to “zaručeně nejprodávanějších věcí“ si dávám pozor… Ale tohle už je moje červen kontrolka, chápu, že prodávají se dobré informace, stejně jako ty špatné – a jen na každém z nás, co si vybere a čemu věří….
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)Peťko a zase ta manipulace :-/, co je to v tobě za zranění…
Jinak pořád píšeš o nějaké dietě, osobně tohle jako dietu nevnímám, i když zřejmě u dost lidí ten efekt nastane. Mně třeba když jím (a je fakt, že už teď na současné poměry hoooodně zdravě), tak u určitých jídel cítím, že jím jen nějakou hmotu, která hodně dobře chutná a že jí jím, kvůli té chuti ne proto, že bych se potřebovala najíst.
A to mi hodně vadí, takže pro mě to třeba nebude dieta, ale konečně změna z jezení na chuť k jezení na hlad.
Připomínky ale k tomu mám také, myslím, že po těch 30 dnech se rohodně vrátím k více porcím, nedělá mi dobře se přecpat 3x denně, ael jíst častěji po menších porcích. A další věc jsou mléčné výrobky, konkrétně sýry. Ale uvidíme, zatím nemůžu říkat, že mi určitě budou chutnat, protože třeba ne :-). Rozhodně ale budu ráda, když se zbavím závislosti na pečivu, obilovinách, protože je fakt jím jen pro chuť. Netvrdím, že to tak je obecně (i když….), ale já to tak vnímám, že mi škodí, nebo min. neprospívají, jsou mi k ničemu. Takže do takové diety bych určitě taky nešla, ale jdu do změny jídelníčku zase o krok dál.
(Citováno od Lien z 11.10.2014 20:27)Už jsme mimo téma diskuze. 🙂
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:42)No, tak já jsem teď chtěla naspat něco, jako že sice nesouhlasím s názorem, že vyřazení byť jedné složky potravy může být i nebezpečné… (nepovažuji za nebezpečné jak vyřazení pečiva, tak vyřazení cukrů… a ani dokonce mléka…), ale zároveň, že chápu, co Peťce připadá “podivné až manipulativní“ na této “dietě“…. …. Ale co nemám ráda je, když někdo někdo diskuzi končí tím, že “už jsme mimo téma diskuze“… U diskuze je přirozené, že se někam vyvíjí a takové upozorňování, že jsme “jinde“ považuji za slabé a zbabělé.. Něco jako: “už nemám argument, tak prohlásím, že jsme už trochu mimo téma… a tím to ukončím, protože druhou stranu “obviním“, že “mele blbosti“…“ 🙁 🙁 🙁 … a už jsem se sama ztratila v těch uvozovkách.. 🙂
(Citováno od ctiradka z 11.10.2014 22:04)
Ctiradko, s Lien jsme si to vysvětlily mimo diskuzi a daly si v podstatě za pravdu. Já tady zkrátka nebudu vysvětlovat, proč mě přijde nebezpečné nejíst půl dne.
Šlo mi čistě o to, že nás tady mohou číst třeba i mladé holky, co uvidí výsledek Lussy, řeknou si fajn a skončí někde úplně jinde. U matky s dětma tohle riziko je sice taky, ale podstatně menší. Vím, jak je ta hranice mezi normálním příjmem potravy a psychickou poruchou tenká. Bohužel jsem to viděla na vlastní oči. A také ta slečna tvrdila, jak se nemůže na jídlo ani podívat, jak nemá hlad, jak je jí dobře, sportovala, smála se, byla spokojená, ale bohužel…A začalo to hrozně nevině, nejprve vynechala pečivo, pak mléčné výrobky, pak maso a už to šlo…Ani rodina ji nedokázala zachránit. Chápeš ten rozdíl? Já nehledám argumenty, já bych jen chtěla všem říct, že je pěkné pro sebe něco udělat, o jídle přemýšlet, ale ať prosím probůh všichni jedí. Klidně ať někdo vypustí to či ono, pokud to tělu nedělá dobře, je to v pořádku. Každý máme jiný výdej a příjem energie a každý potřebujeme něco jiného.
Když jsem byla v nemocnici také jsem nemohla několik dní jíst a pak mi bylo špatně se na dříve oblíbené jídlo jen podívat. Tohle je už porucha a psychický problém.
Manipulativnost vidím právě v tom tenkém ledě mezi psychickou poruchou v příjmu potravy a zdravým životním stylem. Vše je v hlavě.
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)Peťko a zase ta manipulace :-/, co je to v tobě za zranění…
Jinak pořád píšeš o nějaké dietě, osobně tohle jako dietu nevnímám, i když zřejmě u dost lidí ten efekt nastane. Mně třeba když jím (a je fakt, že už teď na současné poměry hoooodně zdravě), tak u určitých jídel cítím, že jím jen nějakou hmotu, která hodně dobře chutná a že jí jím, kvůli té chuti ne proto, že bych se potřebovala najíst.
A to mi hodně vadí, takže pro mě to třeba nebude dieta, ale konečně změna z jezení na chuť k jezení na hlad.
Připomínky ale k tomu mám také, myslím, že po těch 30 dnech se rohodně vrátím k více porcím, nedělá mi dobře se přecpat 3x denně, ael jíst častěji po menších porcích. A další věc jsou mléčné výrobky, konkrétně sýry. Ale uvidíme, zatím nemůžu říkat, že mi určitě budou chutnat, protože třeba ne :-). Rozhodně ale budu ráda, když se zbavím závislosti na pečivu, obilovinách, protože je fakt jím jen pro chuť. Netvrdím, že to tak je obecně (i když….), ale já to tak vnímám, že mi škodí, nebo min. neprospívají, jsou mi k ničemu. Takže do takové diety bych určitě taky nešla, ale jdu do změny jídelníčku zase o krok dál.
(Citováno od Lien z 11.10.2014 20:27)Už jsme mimo téma diskuze. 🙂
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:42)
No, tak já jsem teď chtěla naspat něco, jako že sice nesouhlasím s názorem, že vyřazení byť jedné složky potravy může být i nebezpečné… (nepovažuji za nebezpečné jak vyřazení pečiva, tak vyřazení cukrů… a ani dokonce mléka…), ale zároveň, že chápu, co Peťce připadá “podivné až manipulativní“ na této “dietě“…. …. Ale co nemám ráda je, když někdo někdo diskuzi končí tím, že “už jsme mimo téma diskuze“… U diskuze je přirozené, že se někam vyvíjí a takové upozorňování, že jsme “jinde“ považuji za slabé a zbabělé.. Něco jako: “už nemám argument, tak prohlásím, že jsme už trochu mimo téma… a tím to ukončím, protože druhou stranu “obviním“, že “mele blbosti“…“ 🙁 🙁 🙁 … a už jsem se sama ztratila v těch uvozovkách.. 🙂
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)Peťko a zase ta manipulace :-/, co je to v tobě za zranění…
Jinak pořád píšeš o nějaké dietě, osobně tohle jako dietu nevnímám, i když zřejmě u dost lidí ten efekt nastane. Mně třeba když jím (a je fakt, že už teď na současné poměry hoooodně zdravě), tak u určitých jídel cítím, že jím jen nějakou hmotu, která hodně dobře chutná a že jí jím, kvůli té chuti ne proto, že bych se potřebovala najíst.
A to mi hodně vadí, takže pro mě to třeba nebude dieta, ale konečně změna z jezení na chuť k jezení na hlad.
Připomínky ale k tomu mám také, myslím, že po těch 30 dnech se rohodně vrátím k více porcím, nedělá mi dobře se přecpat 3x denně, ael jíst častěji po menších porcích. A další věc jsou mléčné výrobky, konkrétně sýry. Ale uvidíme, zatím nemůžu říkat, že mi určitě budou chutnat, protože třeba ne :-). Rozhodně ale budu ráda, když se zbavím závislosti na pečivu, obilovinách, protože je fakt jím jen pro chuť. Netvrdím, že to tak je obecně (i když….), ale já to tak vnímám, že mi škodí, nebo min. neprospívají, jsou mi k ničemu. Takže do takové diety bych určitě taky nešla, ale jdu do změny jídelníčku zase o krok dál.
(Citováno od Lien z 11.10.2014 20:27)
Už jsme mimo téma diskuze. 🙂
Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)
No, to nebylo úplně místo kinedrylu – na nevolnosti v dopravních prostředcích netrpím (pokud třeba řidič autobusu nejede “jak prase“…). Dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla, že jsem někde jinde, než doma…
Asi to taky bylo v hlavě.
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂(Citováno od Peťka z 11.10.2014 20:10)
Peťko a zase ta manipulace :-/, co je to v tobě za zranění…
Jinak pořád píšeš o nějaké dietě, osobně tohle jako dietu nevnímám, i když zřejmě u dost lidí ten efekt nastane. Mně třeba když jím (a je fakt, že už teď na současné poměry hoooodně zdravě), tak u určitých jídel cítím, že jím jen nějakou hmotu, která hodně dobře chutná a že jí jím, kvůli té chuti ne proto, že bych se potřebovala najíst.
A to mi hodně vadí, takže pro mě to třeba nebude dieta, ale konečně změna z jezení na chuť k jezení na hlad.
Připomínky ale k tomu mám také, myslím, že po těch 30 dnech se rohodně vrátím k více porcím, nedělá mi dobře se přecpat 3x denně, ael jíst častěji po menších porcích. A další věc jsou mléčné výrobky, konkrétně sýry. Ale uvidíme, zatím nemůžu říkat, že mi určitě budou chutnat, protože třeba ne :-). Rozhodně ale budu ráda, když se zbavím závislosti na pečivu, obilovinách, protože je fakt jím jen pro chuť. Netvrdím, že to tak je obecně (i když….), ale já to tak vnímám, že mi škodí, nebo min. neprospívají, jsou mi k ničemu. Takže do takové diety bych určitě taky nešla, ale jdu do změny jídelníčku zase o krok dál.
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
(Citováno od Jarmuschka z 11.10.2014 19:26)
Jarmuschko, tak fernet místo Kinedrylu to jsem teda ještě neslyšela. 🙂
Mě právě u toho co psala Lussy hodně zarazilo, že obědvala a pak už neměla vůbec hlad a tedy nevečeřela. Nebo, že se jí udělalo zle po testování rohlíku. Myslím si, že tohle je čistá psychologie. Je to v hlavě a tak se logicky udělá špatně, ale nemá to nic společnýho s tím, zda je ta potravina pro člověka špatná nebo ne. A toho bych se právě u této diety bála. Že se člověku tak scvrkne žaludek, že nemá ani pocit hladu, sice hubne, ale….A také manipulativní psychologie.
Moje bývalá kolegyně kdysi držela nějakou ale opravdu hodně nesmyslnou dietu, tuším že na konci pak už pila jen ovocné šťávy a také tvrdila, že jí je skvělě, že nemá vůbec hlad a že se na dříve normálně konzumované potraviny nemůže ani podívat. Skončila samozřejmě špatně a dodnes z toho prý není venku, je to už asi 5 let. Ono uhlídat tu hranici, kdy dělám pro sebe to nejlepší a kdy už jsem za, je hodně těžké. A právě toho se bojím ve spojitosti mladých a často hodně naivních slečen. Upřímně, přijít mi domů dcera s tím, že se rozhodla že nebude jíst, asi by mi dobře nebylo.
Dieta kterou doporučuje Lussy, tedy vypuštění důležitých složek potraviny současného člověka mi už malinko hraničí s problémem do budoucna, byť třeba “jen“ psychickým.
A pak samozřejmě záleží na kažném člověku, jaký má denní výdej a následně příjem.
Mě se moc líbí myšlenka o jídle přemýšlet, líbí se mi přidání zeleniny do jídelníčku. Také jsem se díky této diskuzi zamyslela, což považuji za pozitivní.
Moc by se mi líbilo, kdybych měla možnost vlastního masa, třeba králičí nebo krůtí. Souhlasím, že to co kupujeme v obchodě je plné chemie a hnusu.
Člověk před x miliony lety určitě nejedl to co jíme nyní my. Taky DNA se logicky za ty miliony let změnila. Dříve ve 30 byli lidé starci (pokud se 30 vůbec dožili) a dnes? Příroda nás tady nepotřebuje a není to přirozené se dožívat sta let. Taky kdyby nyní k nám “vysadili“ pračlověka, zemře ihned. Naše DNA je už “stavěné“ na smog apod. Strava dnešních lidí je katastrofální a nejsem si jistá, zda se někdy něco změní k lepšímu. Takže pokud budeme třeba jen o jídle uvažovat v pozitivním slova smyslu, je to myslím hodně dobře.
Do klubu této diety se k vám tedy nepřidávám, ale jedu dál svoji už započatou, pohyb a pravidelné stravování. Půjde to pomalu, ale nemám v plánu zhubnout víc jak kilo za týden, spíše méně, což by bylo ideální.
Moje motto: Do Vánoc bez desítky. 🙂
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.
(Citováno od Peťka z 11.10.2014 10:15)
Před dvaceti lety jsem taky mívala dny, kdy mi doslova stačilo jedno jablko na den. Tehdy jsem z různých důvodů hodně cestovala a to mi nedělalo dobře, ba bývalo mi blivno. Pak mě naučili pít fernet a rum (ne v kombinaci… 😉 ), a zlepšilo se to – mohla jsem normálně jíst i na cestách.
Chodíme s kolegyněmi do stejné kavárny, kde mívají i meníčka.
Kolegyně jsou cca o 10 let starší.
Já si dávám většinou hlavní jídlo, bez polévky.
Ony i s polévkou, ale napůl. Ještě před pár měsíci mi přišlo, že by mi to nestačilo.
Poslední dobou zůstává na mém talíři čím dál tím víc po to, co ukončím jídlo. Takže si asi budu chystat jídlo doma, menší porce. Mohla bych chodit nadále na stejné místo, ale představa kupovaného jídla na dva dny mě neláká. Z domu mi to nevadí.
Takže já spíš budu striktně dodržovat 5-6 menších porcí denně (teď jsem občas měla jen 4), spíš zvýším porce mimo oběd.
(Citováno od Jarmuschka z 10.10.2014 20:37)
Jarmuschko, když jdu na oběd do restaurace tak mám nyní taky jen poloviční porci a stačí to. Ono jde o to, že jsme obecně opravdu zbytečně rozežraní a jíme hodně. Nyní mi stačí jídlo na malý talířek a hlad nemám. Žaludek se scvrkne během docela krátké doby a jde to. Blbé je, když pak mladý holky přestanou jíst úplně, za chvilku jim stačí jedno jablko za den a mají pocit jak jsou úžasné. Pak končí v nemocnici na kapačkách.