Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídlo na prvním místě - rady a tipy jak na to
Jelikož se v plkárně rozjela docela diskuze o tomto způsobu stravování a můžu za to vlastně já, zakládám tuto diskuzi, kde si můžeme předávat rady, jak na to, různé vychytávky, třeba i recepty a já nevím co všechno.
Nikomu nic nevnucuju, nechci tu s nikým debatovat proč ano a proč ne, prostě kdo do toho chce jít, může se tu inspirovat.
A kdo neví o co jde, např. zde je to popsané:
http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste
A protože já jsem příkladem toho, že to funguje, ráda se s Vámi podělím o zkušenosti.
Poslední 4 stránky v plkárně jsou vlastně jen o tomto restartu 🙂
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=10829.3
Lussy, nechci být pesimista, ale šaty bych nerozdávala…v budoucnu na ně ještě pravděpodobně znovu dojde 😀
Jinak sekáče teď oblézám taky a mám super bundu jen za 140 Kč – paráda.
(Citováno od Marinada z 21.10.2014 09:46)
Marinado, myslíš jako, že zase přiberu? Já se už nechci na tu šílenou váhu dostat. Sice jsem za necelé 2 měsíce zhubla pár kilo, ale všechno to byly špeky, takže rozdíl je obrovský. A tu první fotku si dám klidně na ledničku jako výstrahu 😉
dneska (šaty ze sekáče za stovku):
Lien, ty talíře vypadají fakt dobře 🙂 Ten dezert – to je co?Lussy, ty hovězí nudličky jsem nijak speciálně neupravovala. Prostě jsem to šupla na pánev, nejdřív zprudka nechala zatáhnout, pak myslím trochu podlila vývarem a nechala dusit. Jak dlouho už nevím, ale nebylo to nijak extra moc. Byly teda trošku tužší, ale v pohodě požvýkatelné a poživatelné, žádná hrůza, jak jsem se předem bála.
(Citováno od Petra z 21.10.2014 09:52)Já bych to ten dezert tipla na nakrájené jablko, posypané ořechy a rozinkama.
Já dělala “štrůdl“ – nakrájela jsem červené a žluté jablko na kostičky, posypala nasekanýma kešu a makadamovýma oříškama a trochou skořice.(Citováno od Lussy z 21.10.2014 10:02)
jabko mě vůbec nenapadlo 😀 mně to přišlo jako kedlubna, tak mi to bylo divný 😀 Dokonce jsem nepoznala ani ty ořechy, jak leží na těch rozinkách… no a rozinky mi zase přišly podivně velký.
Lien, ty talíře vypadají fakt dobře 🙂 Ten dezert – to je co?Lussy, ty hovězí nudličky jsem nijak speciálně neupravovala. Prostě jsem to šupla na pánev, nejdřív zprudka nechala zatáhnout, pak myslím trochu podlila vývarem a nechala dusit. Jak dlouho už nevím, ale nebylo to nijak extra moc. Byly teda trošku tužší, ale v pohodě požvýkatelné a poživatelné, žádná hrůza, jak jsem se předem bála.
(Citováno od Petra z 21.10.2014 09:52)
Já bych to ten dezert tipla na nakrájené jablko, posypané ořechy a rozinkama.
Já dělala “štrůdl“ – nakrájela jsem červené a žluté jablko na kostičky, posypala nasekanýma kešu a makadamovýma oříškama a trochou skořice.
Lien, ty talíře vypadají fakt dobře 🙂 Ten dezert – to je co?
Lussy, ty hovězí nudličky jsem nijak speciálně neupravovala. Prostě jsem to šupla na pánev, nejdřív zprudka nechala zatáhnout, pak myslím trochu podlila vývarem a nechala dusit. Jak dlouho už nevím, ale nebylo to nijak extra moc. Byly teda trošku tužší, ale v pohodě požvýkatelné a poživatelné, žádná hrůza, jak jsem se předem bála.
Lussy, nechci být pesimista, ale šaty bych nerozdávala…v budoucnu na ně ještě pravděpodobně znovu dojde 😀
Jinak sekáče teď oblézám taky a mám super bundu jen za 140 Kč – paráda.
Lien,
mě to nepřipadá jako obří porce, já jím taky takové :-).
Se sacharidy je to tak jak píšeš, knížku jsem tedy půjčila kamarádce, ale je to tam tak popsané. V ovoci a zelenině je tolik sacharidů, že víc jich nepotřebujeme.
Stačí si vzít příklad z dětství našich rodičů – bonbony nebyly a když byly, nebyly na ně peníze, oplatky se nevyráběly, jogurt max. bílý. Vrcholem bylo lízátko nebo babička upekla o víkendu buchty.
O prarodičích ani nemluvím, to průmyslově vyráběné sladkosti neexistovaly a jen se o svátek upekly koláče nebo buchty, a taky přežili 🙂
Jinak já pořád pomaličku hubnu, rozdala jsem tašku oblečení, všechny kalhoty do práce mi padají, nejdřív neškrtily, pak pomaličku byly volné, teď to vypadá hrozně, protože fakt visí. Musím někam do sekáče, nebudu kupovat nové, myslím, že mám ještě dost rezervy a určitě kila půjdou ještě dolů.
Hlavně mi zmizel úplně zadek, mám užší ramena, takže trička si kupuju užší, protože mi ta stará sjíždí z ramen.
Jo a pečivo mi taky vůbec nechybí, dala bych si třeba domácí paštiku, ale jíst jí samotnou mi přijde divný :-),ale udělám jí 😉
Čím se nahrazují sacharidy? Jaké potraviny místo sacharidů?
(Citováno od Peťka z 20.10.2014 21:15)Sacharidy jsou přeci normálně v ovoci i v zelenině.
(Citováno od Lien z 20.10.2014 21:47)V které zelenině jsou nejvíce zastoupeny “pomalé“, tedy prospěšné sacharidy?
Napadají mě ještě ořechy, ale nevím.(Citováno od Peťka z 20.10.2014 22:08)
no nejsem si jistá a nechci to teď hledat (možná zítra), v ovoci jsou podle mě rychlé, ale v zelenině jsou právě pomalé, a vzhledem k množství, které se denně spotřebuje myslím, že by to mělo být dostačující.
Čím se nahrazují sacharidy? Jaké potraviny místo sacharidů?
(Citováno od Peťka z 20.10.2014 21:15)Sacharidy jsou přeci normálně v ovoci i v zelenině.
(Citováno od Lien z 20.10.2014 21:47)
V které zelenině jsou nejvíce zastoupeny “pomalé“, tedy prospěšné sacharidy?
Napadají mě ještě ořechy, ale nevím.
Čím se nahrazují sacharidy? Jaké potraviny místo sacharidů?
(Citováno od Peťka z 20.10.2014 21:15)
Sacharidy jsou přeci normálně v ovoci i v zelenině.
Čím se nahrazují sacharidy? Jaké potraviny místo sacharidů?