Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídlo na prvním místě - rady a tipy jak na to
Jelikož se v plkárně rozjela docela diskuze o tomto způsobu stravování a můžu za to vlastně já, zakládám tuto diskuzi, kde si můžeme předávat rady, jak na to, různé vychytávky, třeba i recepty a já nevím co všechno.
Nikomu nic nevnucuju, nechci tu s nikým debatovat proč ano a proč ne, prostě kdo do toho chce jít, může se tu inspirovat.
A kdo neví o co jde, např. zde je to popsané:
http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste
A protože já jsem příkladem toho, že to funguje, ráda se s Vámi podělím o zkušenosti.
Poslední 4 stránky v plkárně jsou vlastně jen o tomto restartu 🙂
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforumaction=viewtopic&t=10829.3
Petro, já ty fazolky jedla poprvé minulý týden s tím, že jsem dopředu příteli řekla, že to jíst nebudu a on mi na to jen řekl: “Uvidíš“ a fakt jsem vidělaZ těch růžičkových kapustiček oloupu vrchní listy (ty předám morčeti) a zbytek dám do posolené vody a vařím tak 10 minut do poloměkka. Pak do toho hodím kousek másla, posypu trochou muškátového oříšku a je hotovo.
To samé ty lusky – tam zase ušmikám špičky tak 1cm z každé strany (předám morčeti) a fazolky vařím cca 5 minut, pak stejný postup. Ty fazolky mi ve finále chutnají ještě víc než ty kapustičky.
Ale chutnalo mi to (ty kapustičky) i v době, kdy jsem se zhubnout nesnažila, nejím to jen kvůli tomu, abych za každou cenu teď jedla co nejvíc zeleniny.
(Citováno od Marinada z 13.10.2014 10:14)Teda že budu mít chuť uvařit fazolový lusky, to by mě fakt nenapadlo 😀 Mám teda jen mražený, tak si asi hodím korunou, který recept prubnu první 😉
(Citováno od Petra z 13.10.2014 10:36)
Petro, tak snad mě pak nezabiješ, kdyby Ti to nechutnalo…Naštěstí jsem ale daleko 🙂
Petro, já ty fazolky jedla poprvé minulý týden s tím, že jsem dopředu příteli řekla, že to jíst nebudu a on mi na to jen řekl: “Uvidíš“ a fakt jsem vidělaZ těch růžičkových kapustiček oloupu vrchní listy (ty předám morčeti) a zbytek dám do posolené vody a vařím tak 10 minut do poloměkka. Pak do toho hodím kousek másla, posypu trochou muškátového oříšku a je hotovo.
To samé ty lusky – tam zase ušmikám špičky tak 1cm z každé strany (předám morčeti) a fazolky vařím cca 5 minut, pak stejný postup. Ty fazolky mi ve finále chutnají ještě víc než ty kapustičky.
Ale chutnalo mi to (ty kapustičky) i v době, kdy jsem se zhubnout nesnažila, nejím to jen kvůli tomu, abych za každou cenu teď jedla co nejvíc zeleniny.
(Citováno od Marinada z 13.10.2014 10:14)
Teda že budu mít chuť uvařit fazolový lusky, to by mě fakt nenapadlo 😀 Mám teda jen mražený, tak si asi hodím korunou, který recept prubnu první 😉
Petro, já ty fazolky jedla poprvé minulý týden s tím, že jsem dopředu příteli řekla, že to jíst nebudu a on mi na to jen řekl: “Uvidíš“ a fakt jsem vidělaZ těch růžičkových kapustiček oloupu vrchní listy (ty předám morčeti) a zbytek dám do posolené vody a vařím tak 10 minut do poloměkka. Pak do toho hodím kousek másla, posypu trochou muškátového oříšku a je hotovo.
To samé ty lusky – tam zase ušmikám špičky tak 1cm z každé strany (předám morčeti) a fazolky vařím cca 5 minut, pak stejný postup. Ty fazolky mi ve finále chutnají ještě víc než ty kapustičky.
Ale chutnalo mi to (ty kapustičky) i v době, kdy jsem se zhubnout nesnažila, nejím to jen kvůli tomu, abych za každou cenu teď jedla co nejvíc zeleniny.
(Citováno od Marinada z 13.10.2014 10:14)
Jo a ty lusky krájíme na menší kusy až na talíři – nevím proč, ale určitě to má nějaký důvod, protože u nás má všechno nějaký důvod (který kolikrát ani nechápu, ale to nevadí) 😀
Petro, já ty fazolky jedla poprvé minulý týden s tím, že jsem dopředu příteli řekla, že to jíst nebudu a on mi na to jen řekl: “Uvidíš“ a fakt jsem viděla
Z těch růžičkových kapustiček oloupu vrchní listy (ty předám morčeti) a zbytek dám do posolené vody a vařím tak 10 minut do poloměkka. Pak do toho hodím kousek másla, posypu trochou muškátového oříšku a je hotovo.
To samé ty lusky – tam zase ušmikám špičky tak 1cm z každé strany (předám morčeti) a fazolky vařím cca 5 minut, pak stejný postup. Ty fazolky mi ve finále chutnají ještě víc než ty kapustičky.
Ale chutnalo mi to (ty kapustičky) i v době, kdy jsem se zhubnout nesnažila, nejím to jen kvůli tomu, abych za každou cenu teď jedla co nejvíc zeleniny.
Marinado, zrovna včera jsem na ně v obchodě koukala, ale nesebrala jsem odvahu. Vaří se celé? Jak dlouho to cca trvá, než jsou do poloměkka? – aspoň hodně zruba, vůbec nemám představu.
A ty fazolvý lusky už teda taky snášíš? Já jsem o nich totiž přesvědčená úplně stejně, že ty prostě nedám. Ale růžičkovou kapustu můžu, i když ne, že by se mi na ni sbíhaly sliny, prostě ji sním.
(Citováno od Petra z 13.10.2014 08:51)Petro, já ty fazolky jedla poprvé minulý týden s tím, že jsem dopředu příteli řekla, že to jíst nebudu a on mi na to jen řekl: “Uvidíš“ a fakt jsem viděla 🙂
Z těch růžičkových kapustiček oloupu vrchní listy (ty předám morčeti) a zbytek dám do posolené vody a vařím tak 10 minut do poloměkka. Pak do toho hodím kousek másla, posypu trochou muškátového oříšku a je hotovo.
To samé ty lusky – tam zase ušmikám špičky tak 1cm z každé strany (předám morčeti) a fazolky vařím cca 5 minut, pak stejný postup. Ty fazolky mi ve finále chutnají ještě víc než ty kapustičky.
Ale chutnalo mi to (ty kapustičky) i v době, kdy jsem se zhubnout nesnažila, nejím to jen kvůli tomu, abych za každou cenu teď jedla co nejvíc zeleniny 🙂
Holky, ještě otázka: Co rýže a kukuřice?
(Citováno od Danniella z 13.10.2014 09:43)
Dančo, obojí jsou obiloviny, takže těch 30 dní ne, pak už samozřejmě podle vlastního uvážení 😉
Holky, ještě otázka: Co rýže a kukuřice?
Tak Lussy změna mě zaujala. Knížku zkusím půjčit a přelouskat. Ale osobně..hubnout fakt nepotřebuju. Ale vyčetla jsem tam, že tahle strava má vliv i na ekzemy, lupenku, alergie apod. Což se mě zase týká hodně.Jenže si nějak neumím představit, jak bych takhle živila Ela.
Maso mám ráda, ale jednou za čas. A luštěnin a mléč.výrobků bych se taky úplně nevzdala.Když by mě ale přestala honit mlsná, tím líp. 🙂
Vím, že jsem si velkou lupenku dala do kupy sama stravou, tak mám odzkoušené, že strava zmůže hodně, ale zároveň to beru jako individuální záležitost.
I bez této knížky…někoho cibule nadýmá, někoho ne. Se mnou luštěniny ani nehnou a někdo po noch lítá.Každopádně souhlasím s tím, že je fajn, když se člověk zamyslí a něco trvale změní a pomůže mu to.
(Citováno od keenspeed z 12.10.2014 20:07)
Keen, souhlas, manžel má atop, ale objevuje se mu jen hodně málo, hlavně při extrémním počasí a jen hodně slabé projevy. Je to fakt především ve stravě.
Lussy, jak jste to zvládli s jídlem o víkendu?
(Citováno od Petra z 13.10.2014 08:55)
Petro, jídlo jsme zvládli dobře. Vařili tam tak luxusně, byl to absolutní gastronomický zážitek, snídaně byly formou švédských stolů, takže jsme si dali zeleninu a míchaná vajíčka a druhý den zeleninu, ananas a šunku.
Manžel měl 2x k večeři “Konfitovaný hovězí špalek s pyré z kořenové zeleniny a bramborovým gratinem“, byl z toho úplně na větvi ;-). Já si dala jednou kachnu se zelím a jednou vepřovou kotletu se šalotkou, grilovanou dýní a šťouchanými brambory. Byla jsem překvapená, jak dobrá může být dýně, nebyla rozpatlaná a měla chuť jako zvláštní brambora, moc mi to chutnalo.
Manžel jednou neodolal, protože dezerty byly fakt lákavý a dal si “Tvarohové knedlíčky plněné belgickou čokoládou na domácím meruňkovém kompotu“. já to se zájmem sledovala, ale nedala jsem si 🙂
Jednou jsme se stavili na oběd v nějaké resturaci a dali si jakýsi mix gril – 3 druhy masa a restovaná zelenina.
Takže zvládnout se to dalo 🙂(Citováno od Lussy z 13.10.2014 09:17)
Nooo, zní to výborně 😉
Nad dýní zrovna přemýšlím, co s ní, koupila jsem máslovou. Včera jsem našla recept na dýňové hranolky, tak je chci v týdnu prubnout.
Lussy, jak jste to zvládli s jídlem o víkendu?
(Citováno od Petra z 13.10.2014 08:55)
Petro, jídlo jsme zvládli dobře. Vařili tam tak luxusně, byl to absolutní gastronomický zážitek, snídaně byly formou švédských stolů, takže jsme si dali zeleninu a míchaná vajíčka a druhý den zeleninu, ananas a šunku.
Manžel měl 2x k večeři “Konfitovaný hovězí špalek s pyré z kořenové zeleniny a bramborovým gratinem“, byl z toho úplně na větvi ;-). Já si dala jednou kachnu se zelím a jednou vepřovou kotletu se šalotkou, grilovanou dýní a šťouchanými brambory. Byla jsem překvapená, jak dobrá může být dýně, nebyla rozpatlaná a měla chuť jako zvláštní brambora, moc mi to chutnalo.
Manžel jednou neodolal, protože dezerty byly fakt lákavý a dal si “Tvarohové knedlíčky plněné belgickou čokoládou na domácím meruňkovém kompotu“. já to se zájmem sledovala, ale nedala jsem si 🙂
Jednou jsme se stavili na oběd v nějaké resturaci a dali si jakýsi mix gril – 3 druhy masa a restovaná zelenina.
Takže zvládnout se to dalo 🙂