Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Improvizovaná plkárna č. 3
Jelikož Improvizovaná plkárna č. 2 je zřejmě zahlcená a přeplněná, zakládám další pokračování…
Během odpoledne jsem poslední příspvěky z předchozí plkací diskuze přesunula sem, abych jí trošku ulevila (a bylo možné ji otevřít i později). Jen mám prosbu – všechno nové pište už SEM, do Improvizované plkárny č. 2 zatím nic dalšího nepřipisujte! Děkuju za pochopení.
PS: Jakmile se podaří problém vyřešit, počítám s tím, že bychom všechny plkárny opět spojili do jedné 🙂
Ahojky holky,
Bami jsi poklad, já jsem si neuložila ten odkaz, a chtěla dělat chleba a nevěděla jak…takže zítra večer zadělám…
My jsme měli holky v sobotu u ségry a dědy, pořád jí je smutno, tak měla konečně čas a vzala si je… manža měl pracovní víkend a já byla v pátek na vínku s kamarády a super, parádní relax, jsem si odpočinula….ten pocit, že nemusím ráno vstavát a mám celý den klid je opravdu k nezaplacení….uvažuju, jestli budem mít doma ještě někdy uklizeno…protože ony vlezou opravdu všude a každou zajímá něco jiného, ale jsou dokonale sehrané a bezvadně se doplňujou :)Marek mi hlásí co ta a ta dělá – pomocník 🙂 má je rád, chová se k nim pěkně…už ví, že když spí, tak je jeho čas na hraní 🙂
Jdu spát, holkám rostou zuby, tak očekávám horší noc…
jak zdá se to jednoduché 🙂
No snad najdu odvahu…
To bude srandy,až budu na celý panelák hulákat “hrnečku dost“ a při zahřívání skleněný mísy trnout u troby,aby neprasla :-D.
No nic,nebudem se podceňovat a odvážným prej štěstí přeje.
Tak se tu opatrujte.Já do peru mezi tím tělo vydrbu a nesmím na budíka zapomenout,snad usnu a ráno budu vnímat cestouše :-).
Zítra jdem do banky,aby pomálu připravili papíry na vyvázání mýho-teda vlastně,už bývalého bytu.Prej nás čeká dalších 36OO,- za nový odhad garsonky a možná doplatit něco,aby to vyvázali…mor,aby je v tý komerčce vzal :-(.
haničko tady máš receptík a fotky jsi určitě viděla na FB …nebo najukni….
Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:
– 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové
atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí)
– 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2
lžičky na každý chleba)
– 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky)
– 1 lžička drceného kmínu (osobně dávám 2 lžičky)
– Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje).
VZNIKLÉ TĚSTO PŘIKRYJEME UTĚRKOU A NECHÁME DO DRUHÉHO DNE KYNOUT nelekni se je řidší
– ráno zapneme troubu na 230°C a 30min v ní necháme nahřát pekáč s pokličkou. skleněný, plechový jaký máš
– do nahřátého pekáče přendáš těsto jen ho tam kydneš a můžeš ho něčím posypat…
Pečeme 30min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15min
není to nic složitého večer zamícháš, ráno nahřeješ pekáč jen to tam vykydneš a pečeš…
Hlásím příjezd ze západu.
V sobotu jsem vyjela a tam sníh :-(. Vylezlo teda sluníčko,teplota dobrá.Zapadla sem ke kámošce,pak odopl jsme šly k dítkům.Synátor doma,holka asi v práci.
Takže v jejím pokoji plno igelit pytlů a naházený věci a prej asi 14dní jen na otočku dojede a bydlí ve Varech prej v baráku kde bydlela její nevlastní sestra co nám koncem roku umřela na rakovinu.A mladej by snad měl bydlet u kámoše o ulici dál.
Teda rozprávka s ním byla,že bych ho s chutí zabila :-(.
Shrnuto…nevím nic.
No večer jsme “strestaly“ s kámoškou celou flašku višňovýho Jelzina a nic nám k půl noci nebylo :-).Spalo se mi špatně,brzo ráno jsem byla vzhůru.
Odjížděla sem odpol a sníh skoro pryč,sluníčko.V Chomutově Kamencovo jezero skoro celý zamrzlí a sníh jen na něm-jinak nic.Sníh byl v Roudnici nad Labem a v Pardubkách ani vločka-zato pěkná klendra :-(.
Teď peru,nádobí pár kousků-tatík před noční umyl :-).
takže tak u nás. Projela sem co novýho a divím se proč jste sakra neotevřely téma : pečem chleba :-D.
Bylo by to přehledný a hlavně líp by se v tom hledaly recepty a nápady jak na to :-).
Já už začínám být po 2letech polokamoška s troubou,takže dokud nejsou prázdniny a drahý chodí na noční mohla bych taky zkoušet bochníčky,aby nešílel až bych je házela do koše než bych se to naučila :-
denielo máš to tam…překopčila jsem ti to ručně…a vynechala tu část s překládáním…opravdu to není potřeba jak radila lien
lussy pekáč se opravdu nemusí vymazávat, dnes jsem nahřála a nemazala ten plechový podle rady lien a vyklopil se dobře….takže závada fakt asi byla v tom že to bylo málo nahřáté….
vstala jsem ráno brzy a upekla dva ke snídani…celozrnný a normální s tou cibulkou je to opravdu moc dobré….
Holky, vám by se asi nechtělo mi ten recept poslat do OV, já to z té stránky nějak nemůžu vycucnout. Prosím, kdyby tu byl nějaký ochotný kopírovač, byla bych fakt ráda, navnadily jste mě. Mám tu takovej blbej program, který neumí všechno, už se těším na nový, až budu zase normál gramotná. 🙂
U nás to dost lidí řeší tak, že dají děckám na taxika, složí se 3-4 lidi. My jsme teda taky poctivě chodili pěšky, nejvíc se ségrou nebo s jedním bratrancem, to bylo kilometrů. 🙂
Ludlinko chleba je dokonalý.
A ikdyž jsou holky ještě malé tak vím už teď,že když půjdou někam na zábavu nebo diskotéku tak pro ně určitě budem jezdit a mám obavu,že manžela budu muset zavřít doma do skříně,aby nechtěl jít s nima 🙂 🙂
Tak já jsem patriot a nejradši kupuji Olmu (a od jisté doby chodívám na mléko do Lidlu, tam pod značkou Pilos taky bývá Olma – ale to je asi lokální).
No a pravdu díš – v poslední době nám spíš zkyslo mléko z mlékomatu (který bohužel zrušili) z lokální farmy. Teď prodávají jednou týdně ve stánku, bohužel než já se tam dostanu, mají zpravidla vyprodáno.
no právě, že neznám mléko z krámu, které by opravdu umělo zkysnout, tak jsem myslela, že máš třeba nějakou značku, která to umí. Jsem od minulého týdne ne nějaký čas bez příjmu skutečného mléka, protože se kravka brzy otelí, tak jsem si říkala, že bych zatím kupovala alespoň něco mléku podobného.
No, občas mi stihne zkysnout nějaké to čerstvé, nebo jak říkali v Brně – “pětidenní“.
Ale jednu dobu nám mléko když už, tak žluklo.
A ani to nebylo to “trvanlivé“…
A já se ptám Tebe, kam směřuje Tvůj dotaz?
😉