Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Improvizovaná plkárna č. 3
Jelikož Improvizovaná plkárna č. 2 je zřejmě zahlcená a přeplněná, zakládám další pokračování…
Během odpoledne jsem poslední příspvěky z předchozí plkací diskuze přesunula sem, abych jí trošku ulevila (a bylo možné ji otevřít i později). Jen mám prosbu – všechno nové pište už SEM, do Improvizované plkárny č. 2 zatím nic dalšího nepřipisujte! Děkuju za pochopení.
PS: Jakmile se podaří problém vyřešit, počítám s tím, že bychom všechny plkárny opět spojili do jedné 🙂
já nechci odrazovat, právě jsem zvědavá jestli jsem neudělala někde chybu a jestli matilda ho nebude mít lepší…
mě osobně nevím já prostě cítila tu sodu, bylo to bez chuti a pak Míša že si to udělá s česnekem a ten to převrznul a dal ho tam hodně, takže možná dochucené, nebo trochu dosolené by to bylo dobré…kdybych udělala z tvarohu pomazánku tak jsem si pochutnala víc..ale neodrazuji…také mi to přišlo od kamarádky že dobré… 😀
Lussy, moc držím všechny palce. A doufám, že nám hned dáš vědět.
Mati, tak to je děs, a do toho to teplo, to na ty malý potvory není zrovna nejlepší. Já jsem vyrobila směsku z bylinek, divizna, jitrocel a echinacea, ještě jsem chtěla tymián, ale zapomněla jsem ho koupit. Ale i tak to fungovalo dobře. Ale ty průdušky, to už je blbý. Tak se držte a hlavně se brzo uzdravte.
Bami, prosím, a čím byl ten sýr divný? Jestli to mám zkusit.
Tak kluci už budou každou chvíli doma, tak se nemůžu dočkat toho vysvědčení. 🙂
lussy držím palečky…
mati a dělala jsi ho?..já včera a mě nechutnal…je fakt že ta reakce tam proběhla…no jedl to akorát míša a ten si do toho dal česnek ale tolik že už jsem to zas nemohla jíst já 😀
Holky, já jen letem světem, za 1,5 hodiny mě čeká po 14 letech pracovní pohovor 🙂
Mati, tu Lučinu dělá máma a je luxusní! Ostatní pročtu pak, je to dlouhýýý 🙂
Tak, u nás nemocnost skoro 100%. My s Kačkou marodíme už dva týdny, nějak se to zhoršuje a už nevím, jak dál… Věčně zábaly krku, využívané dvě pixly vitamínu C, uvařeny tuny bylinkových čajů, vybrané dvě sklenice medu plus celá sklenice domácího jitrocelového sirupu. Zánět z krku se pomalu přesouvá na průdušky, takže jsme s Kačkou obě celou noc prokašlaly. Aničce se k rýmě přidala taky bolest v krku, asi ten náš kvalitní bacil, takže si stříkáme Stopangin a slintáme do umývadla… 🙂 Taťku to chytlo taky dva dny zpátky, ale není mu tak zle, zvládá to s ježděním do práce a je celkem fit. No a dneska vstal Vladánek a stěžoval si, že nemůže polykat. Takže tady bobek taky lítá se zavázaným krkem. Jinak je mu dobře, na angínu to nevypadá.
Takže těšíme se na jaro, dá se říct, že jsme byli až do teďka zdraví, teda až na Kačenku, ta marodí každý měsíc, už nevím, jak jí posílit imunitu.
U nás krásně, sníh roztál, venku teplo, sluníčko, ale větrno. Nicméně jsem na hodinku pobyla na dvorku, musela jsem posbírat tu výkalovou spoušť po naší feně, kterou stačila napáchat během posledního týdne, co všichni marodíme. Mám půlku, ještě půl dvorku vypadá hrozně 🙂
Na oběd bramborové placky, Vladánek vznáší protest, tak bude mít těstoviny s párkem a kečupem. A těšíme se na večeři – v Kauflandu v Polsku jsem si včera koupila kyblík tvarohu – je toho 1kg za 50Kč, takže udělám dětem palačinky se sladkým tvarohem a sypané grankem, no a jinak – znáte recept na domácí tavený sýr ? Hlavně kvůli tomu jsme ten tvaroh kupovali (fotky autorčina výtvoru se mi tam nevložily):
Recept na domácí tavený sýr BOMBA!!!
Recept jsem dostala e-mailem a autorovi tohoto receptu patří vřelý dík!!!!
Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)
1 lžička másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
Přidávám svůj obrázkový postup:
1. promíchaný tvaroh se sodou a posekaným šunkovým zauzeným salámem
2. po 5 minutách se už začala měnit struktura tvarohu a zmizela i tvarohová vůně
3. po deseti minutách jsem vše ještě krátce rozšlehala metličkou
4. vmíchala jsem lžičku rozpuštěného másla
5. VÝSLEDEK!!! – vynikající tavený sýr s opravdovou šunkou (ne že to u šunky jenom leželo)
A navíc – pouze soda bicarbona – ŽÁDNÁ chemie!!!
Dobrou chuť přeje Markéta Plíhalová
A ještě jednu velice prospěšnou informaci jako bonus: Italský doktor onkolog Dr. Simoncini (www.curenaturalicancro.com) s úspěchem již řadu let používá pro úplné vyléčení pacientů a tedy zahubení rakoviny v lidském těle jedlou sodu (soda bicarbona), která již po několika dnech či týdnech užívání prokazatelně bezezbytku umoří a zcela zahubí veškeré rakovinové nádory v lidském těle. Je to dáno faktem, že rakovina – jinak pandemická houba či plíseň rodu Candida, obecně miluje kyselé prostředí a v něm také prosperuje a hojně bují, naopak zásadité prostředí jí moří a ničí.
Léčba jedlou sodou zmenšuje nádory
13.05.2011 21:28
Allison Biggar
Jedlá soda je už odedávna používána pro mnoho účelů: například odstraňuje zápachy v chladničce, pomáhá čistit koberec nebo vybělit zuby. Avšak jen málo lidí ví něco o tom, že může být využita i jako účinný alternativní lék v případě rakoviny. Tato metoda se osvědčila především u rakoviny krku, tlustého střeva, střev a oblasti konečníku. Pokud navíc tento způsob léčby porovnáme s přemrštěnými náklady na chemoterapii nebo ozařování, pak léčba jedlou sodou nás nestojí prakticky nic. A navíc je to humánní a neinvazivní metoda – což nikdy nemůžeme tvrdit o běžných způsobech léčby rakoviny. To nejhorší, co by se mohlo stát v případě léčby sodou, je žádný účinek. A už jen to je velké plus, pokud vezmeme v potaz ničivost běžných léků nebo operací, používaných při léčbě rakoviny, kdy dochází k poškozování imunitního systému a tělo se dostává do stavu těžkého šoku. „Uzdravila jsem se a byla jsem šťastná, že jsem nemusela projít mučivou cestou, které jsou podrobováni jiní nemocní lidé, když musí podstupovat chemoterapii nebo ozařování. Neztratila jsem své vlasy ani nic jiného,“ poznamenává 60-ti letá Sondra Braun, která přežila rakovinu s pomocí léčby sodou. Rakovinným buňkám se daří hlavně v prostředí chudém na kyslík. Tělo nedokáže zásobovat buňky kyslíkem, pokud je překyselené – a právě to bývá běžným stavem těch, kteří mají zhoubné nádory a přitom konzumují jídlo s rafinovanými cukry, moukou, kofeinem a dalšími kyselinotvornými potravinami. Naproti tomu jedlá soda (Sodium Bicarbonate) je substancí, která dokáže neutralizovat kyselé složky v těle. Už jen jedna čajová lžička sody za týden dokáže vyrovnat PH v krvi a stejných účinků je možné dosáhnout i přechodem na stravu, která je bohatá na zásadité složky. Díky tomu, že hlavním zdrojem růstu pro rakovinné buňky jsou především cukry, smícháním sody s javorovým sirupem dosáhneme toho, že se tato směs dostane až do nádorů. Je to něco podobného Trojskému koni, neboť soda takto působí jako zbraň proti nemoci. Osvědčeným receptem pro tento způsob léčby je smíchat 3 díly organického javorového sirupu s 1 dílem jedlé sody, při mírném ohřátí dobře rozmíchat (po dobu 5-10 minut). Užívá se v množství 3 čajové lžičky denně po dobu 1-2 měsíců. „Narazila jsem na článek o italském lékaři Dr. Simoncinim, který injekčně aplikoval jedlou sodu přímo do zhoubného nádoru, aby jej zničil,“ dodává Sondra Braun. „A z nějakého důvodu mě tato myšlenka velmi zaujala. A už po třech týdnech užívání směsi sody a sirupu se můj nádor začal
zmenšovat a stával se měkčím. Bylo to zdokumentováno i mým onkologem a chirurgem na základě prohlídek a vyšetření ultrazvukem. Nádor se nakonec zmenšil až na velikost 1,4 cm a dál už se nezmenšoval, protože z něj zbyla pouze mrtvá tkáň.“ Dr. Tullio Simoncini během své léčby nádorů zjistil, že u jeho pacientů se vždy vyskytuje i kandidóza. To jej dovedlo k teorii, že rakovina je z určitého pohledu podobná plísním. A protože si tělo nedokáže vytvořit rychlou imunitu proti jedlé sodě jako proti plísňovému prostředku, mohl ji úspěšně aplikovat přímo do nádorů a tím neutralizovat jejich kyselost. Přitom ale kladl důraz i na doplňování probiotik a na nutnost vyhýbat se co nejvíce chemickým a enviromentálním toxinům. Zkušenost s léčbou prostřednictvím jedlé sody má i Ian Roadhouse – farmář ze Severní Karolíny, když mu ji doporučil léčitel Jim Kelmun: „Lékaři už mi dávali méně než 6 měsíců života, ale tento léčitel mi předepsal směs se sodou a už během několika měsíců se nádor ztratil. Nebylo jej už možné uvidět ani na rentgenu.“
Aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků, je vhodné kombinovat léčbu jedlou sodou i s jinými alternativními metodami, které vám může doporučit váš holistický léčitel.
Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda (soda bicarbona) je bílý prášek se zásaditou chutí. Hydrogenuhličitan sodný se používá jako součást kypřících prášků do pečiva a šumivých prášků do nápojů, k neutralizaci poleptání kyselinou či k neutralizaci žaludečních šťáv při překyselení žaludku, tzv. ,,pálení žáhy“, dá se také použít pro bělení zubů, pro změkčení potravin vařených ve vodě, na čištění v domácnosti i na pohlcení nežádoucích pachů.
a ještě recept na domácí lučinu:
Lučina
3 velké bílé jogurty, 1 smetanu nebo šlehačku, špetku soli .
Všechno smíchat dohromady,dát do cedníku s plátnem nechat
okapat do druhého dne. Zisk je – 1,5 kg lučiny!!!!!!!!!!!
Tohle jsem ještě nezkoušela, ale chystám se.
U nás ještě sníh, spíš zmrzlý, leží.
Na cestách a chodnících tedy ne, ale ráno to bylo jedno velké kluziště.
Divila jsem se, jak se to moje auto divně chová.
A než mi docvaklo, že co včera roztálo, do rána zmrzlo, tak jsem ještě vesele předjela jednoho “pomalíka“.
No, měla jsem víc štěstí, než rozumu.
😉
Pěšky po městě jsme se pak spíš klouzali.
Nicméně lyžařskou školu nám na víkend zrušili – ten náš skiareál neleží tak vysoko.
Tak chci s holkama v sobotu vyrazit do kina a v neděli doprovodí tatínka na bazén (pravidelný zimní trénink vodáků – eskymáky si taky musí někde natrénovat).
Ale mám radost – dneska se ukazuje modrá obloha, slunko vykukuje.
🙂
U nás také roztály poslední zbytky sněhu, je slunečno a teplo.
My jsme vyzdravěly, taťku to tentokrát minulo. Maruška se půjde zítra ohřát do školky a v sobotu jdu na konstelace, těším se, vynechala jsem teď i tancování, i jogu, pořád jen doma a už mi to chybí někam vyjít.
😀 Vašek dřív hokejku používal ke zvonění zvenku, na zvonek nedosáhl, tak si pomohl 😉 doma naštěstí používá ruce a když nedosáhl, tak si šoupnul stoličku
janik já si myslím že to může být k těm teplotám, já si po dlouhé době udělal zázvorový čaj …tak hlavně aby to nelétalo nahoru ..
hani u nás svítí sluníčko a po sněhu ani památky…myslím že tam máte dns nějak podobně vid…
jani to je fajn že ho nestrčil také do mikrovlnky jak lussy váhu 😀
no my to hokejkou nedělali do té doby než dorazila mladší neteř, tu bych uškrtila protože s hokejou bušila do všeho musela jsem jí ji sebrat, na maminku nereagovala a to že se to nedělá ji bylo fuk…no a druhý den malý s hokejkou rozsvěcel….tak jsem to rychle utnula a opět máme hokejku na míček a ruce na rozsvěcení…..
Jojo, to je ono, nechám louhovat a šupu kam se dá – většinou čaj, aby to tolik neviděl, já baštím i jen tak, protože mi to chutná.
Současný stav je docela dobrý, akorát včera zas vylítla teplota, tak hlídám. Je zvláštní, že před tím ho bolela lýtka, dokonce ani nemohl moc chodit, nevíte jestli to má spojitost?