Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
No, chleba taky peču jen příležitostně.
Když nám dojde…
Ale já běžně dávám na chleba kolem sedmé večer s tím, že je hotový, než jdu spát.
Nemusím mít nutně na snídani teplý chléb.
Jarmuschko, to je právě to, za co pekárnu velebím. Musím se přiznat, že chleba peču už málo, protože mi to nesedí časově – nerada totiž dávám jakékoliv spotřebiče na odložený start – co kdyby něco vyhořelo… Možná jsem trdlo, ale já z toho fakt mám strach, že je to v zásuvce a puštěné. Takže když dojdu z práce, je pozdě dávat péct chleba.
Ale je čas zadělat těsto na buchty :o) A to já moooc ráda. I na koláčky dělám v pekárně. Tak krásně bych sama nikdy nezamísila.
Holky, musím se zase podělit o dobrou zkušenost.
Už na velikonoce jsem zkusila v pekárně umíchat a nechat vykynout těsto na mazance, ingredience a poměry jak jsem zvyklá – nebylo to ono.
Teď jsem zkusila recept z knížky Pavly Momčilové (když tak později doplním přesný název). O víkendu jsem z toho upekla kynuté táče se švestkama – dostalo se mi pochvaly.
Dneska jsem upekla klasické honzovky s jabkama – a taky výtečné.
Ale co je úžasné – potřebné ingredience hodím do pekárny, stisknu tlačítko a za necelé dvě hodiny mě čeká hotové nadýchané těsto.
Tak prý mám ještě prubnout uškvařit sádlo – říkal manža.
;o)
Je to dost tekuté, až jsem se bála, jestli to vůbec zhoustne :o))
Ale v poho. Dávám do skleniček, obracím dnem vzhůru.
Pavlinkav, díky!
A pak se to dává normálně do skleniček? Není to tuhé?
Ahojky kamarádky pekařky.
Právě jste mě nahlodaly.U nás ted mají levnější broskve,takže zítra se vrhnu na skleničky,pořádně je vymyju a v pondělí valím koupit ty broskve.A jsem fakt zvědavá:)
Radka
Peťko, mám taky Etu Harmony.
Vykrájela jsem vč. slupky kilo broskví, rozmixovala, nalila do pekárny. Měla jsem doma Gelfix 2:1, takže jsem dala 2 kávové lžičky citronky, přisypala 0,5 kg cukru a nahoru jsem nasypala Gelfix.
Pekárničku jsem zapla na program č.9 – Džem.
No a za 1:20 hod bylo hotovo :o)
Fakt prostinké :o)
Trošku jsem se s těma broskvema rozjela, takže jich bylo 2 kg, tak jsem si netroufla dát to tam všechno rázem a dělala jsem 2krát po 1:20 hod.
Pavlinkav a receptík by nebyl? Taky bych zkusila! 🙂
(mám Etu Harmony)
Asi mě budete mít za blázna, ale já jásám :o) Právě jsem v pekárně udělala dvě dávky broskvového džemu a je skvělý! Konec míchání uprskané hmoty na sporáku :o)
Že tuto funkci moje pekárnička má, to jsem věděla, ale neměla jsem odvahu to vyzkoušet… Dnes jsem se poprvé odhodlala, protože se mi toho nakupilo nějak víc, potřebovala jsem dovařit oběd, dát ho malé a uspat ji a míchání marmelády mi do toho nějak časově nesedělo :o) Tak jsem to riskla :o)
A mám velkou radost z výsledku :o)
Ahoj pekařky, které pomýšlíte si pořídit pekárnu.
Tak já jí mám už 1,5 roku (Eta Harmony). První pekárna se mi 2x rozbila (jednou mi jí opravili a podruhé dali novou).Ta nová zatím pracuje spolehlivě.Začala jsem péci chleba podle knížky Pavly Momčilové -Automatická domácí pekárna. A teď v ní dělám spíš kynuté těsto na nejrůznější kynuté dobrůtky. Domácí rohlíky nemají chybu.Na http://www.domacipekarny.dama.cz je spousta receptů, které se dají udělat v pekárně (vánočka,šneci, kynuté knedlíky s ovocem, buchty, koláče…).Všechny suroviny jen nandat do pekárny a za cca 2 hod je těsto hotové a pak z něho dělám různé dobrůtky.
Tak ať Vám to peče (nejen s pekárnou).
Mirka