Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Sončo, odzkoušený je nemám, ale na jedné diskuzi o pečení je chválili. Pekla bych to asi na stejný program, co jsi zvyklá péct chleba.
Nemáte někdo odzkoušený ty směsi, co jsou teď v Lidlu v Akci? Na jaký program je pečete?
Díky moc.
mam pekárnu domo B3955 a je super i když drahžší ale peče bezvadně vřele doporučuji
ten cuketový chléb vypadá slibně, určitě vyzkouším :-))
ten cuketový chléb vypadá slibně, určitě vyzkouším :-))
Díky díky moc, píšu si :)))
Holky, čtu to až teď, takže:
Cuketový chléb:
300 g najemno nastrouhané cukety
50 g vody
1 lžička cukru
1 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu
300 g hladké mouky
200 g žitné chlebové mouky
1 balíček instantního droždí
slunečnice, dýně.
Takhle postupně dávat do pekárny. Mouky různě obměňuji. Ze začátku se zdá, že to bude potřebovat přidat vodu, ale vydržte, cuketa postupně vodu pouští a někdy se mi stane, že mouky ještě trochu přisypu.
Martaska
Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat,jestli některá nemáte pekárnu ECG PCB 538?Viděla jsem ji ted v jednom letáku,ale pořád se nemůžu rozhodnout…Píší,že je tipově stejná jako Eta Siesta.No já budu zase tak dlouho přemýšlet,až nebude.A to jsem dnes ještě k tomu byla v BILLE a tam měli Moulinex 300001.Taky vypadala moc dobře,ale zase oproti té první má jen jeden hák.Tak já už fakt nevím.A stála stejně.Poradte.
Radka
Pavle,asi píšu pozdě, ale přece, nějak nestíhám. Tak nejprve ohledně toho pípání v průběhu programu, řekla bych, že je to pokyn, kdy můžeš do těsta přisypat třeba nějaké semínka. “Rapid“ jsem sice ještě nezkoušela, ale u “Basic“ to funguje stejně – zapípá – zamíchá 🙂 To že se těsto nacpe do jednoho rohu je taky normální, ale při dlouhém programu se většinou v pohodě rozprostře po celém dně, i když někdy mám chlebík taky na jedné straně malinko nižší. U krátkého programu nemá těsto čas více vykynout, tak je chleba většinou menší a hutnější, klidně ho po posledním hnětení šoupni ručně doprostřed. Tak pečení zdar 🙂
Už se peče:-) zatím jsem jako první zkusila ten bílý kmínový chléb jak jste ho psaly, tak se těším a jsem zvědavá.
Martasko já se přidávám k Ájíkovi….nenapsala bys prosím recept? :-)))
je to fakt věc:-)) ještě nevím kam si ji ale postavím :-/