Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ahoj holky.
Prosím o radu.Mám recept,na krabici je napsané 30 gramů droždí.Kolik to odpovídá suchému?
Díky Radka
Dala jsem mlíka 300 ml. A nejsem si teď jistá, jestli jsem přilívala. ;o)
Příště to ohlídám.
Jarmuschko, díky za pochvalu, já to dělám tak, že dělám půlku větších – pro taťku, ten jednohubky nerad:-) No a půlku menších pro holky, Kačka mi jednu velkou nesní. Jsem ráda, že chutnaly, ohledně toho receptu, dávám tam teda 350ml mlíka, teď jsem si jistá, i když v receptu je 300, ale to je fakt málo.
Raduš, mouka dělá hodně, občas se nám stane, že má třeba příliš málo lepku, takže když se taťulda snažil zahustit omáčku, narval tam kupu mouky a omáčka byla pořád řídká. A pak se z té mouky nepovedl ani chleba, úplně se propadl, a přitom já už ušáky dávno nepeču, za poslední dobu se mi povedlo všechno, co jsem v pekárně dělala.
Držím palečky, ať se příští dílko zdaří:-)
Ahoj.
Tak už vím,čím to je.Moukou.Dnes jsem dělal těstíčko na obalování,no a abych se nemusela patlat s trojobalem,tak jsem dala dohromady mouku a vajíčko.Ó jé,to byl smrádek.Tak jen doufám,že to nebude vadit.Tak alespon vím,z čeho to je.Mouka byla ala Kaufland.
Radka
S tím tukem,dávala jsem tam máslo,už mě to taky napadlo,ale jak na potvoru to byl zbytek a obal jsem vyhodila.Tak uvidím.Máslo mám ted v ledničce čerstvé a příště dám tu samou mouku a uvidím.Ale už jsem taky jednou slyšela,že by to mohlo být i moukou.
Radka
I mouka mohla být vadná….
Jo, Matildo, dělala jsem ty tvoje housky – a dobrý.
I babička s dědou si pošmákli.
Jen jich příště udělám z dávky víc než deset – byly na nás moc velké.
Jo a místo čerstvého droždí jsem dala 1,5 ČL sušeného.
;o)
A dávala jsi do těsta tuk, nemohl být “žluklý“?
Ahoj holky.
Prosím,chtěla jsem se zeptat.Bud jsem udělala chybu v něčem já nebo pekárna.Ne,vážně.Dopoledne jsem tam dala suroviny na závin.Všechno v pohodě,těsto se udělalo,jen když jsem pro kontrolu otevřela při hnětení víko,tak se linula taková divná vůně,toho těsta.Těsto jsem pak vydělala a už mi to bylo podezdřelé,mělo takovou šedavou barvu,no a jak jsem to dopekla,tak chutově teda nic moc,spíš nic jak moc.Já mám podezdření,že by to mohlo být moukou,co myslíte?Takové jakési zatuchlé,chutově fakt nic moc.
Radka
No já jsem taky měla včera veselo. Dala jsem zadělat těsto na chlebík a po posledním hnětení jsem se vrhla k pekárně, že vytáhnu háky. A jak jsem se snažila tím těstem prohrabat na dno, tak jsem si nevšimla, že loktem mačkám knoflík startu no a tak jsem si pěkně ten program Klasik zastavila a byla jsem v pr…:-) Tak jsem přemýšlela, co dál, protože od začátku to pustit znovu byl nesmysl, těsto už bylo krásně nakynuté a zbývalo jen 40min k pečení. Vyndala jsem ho a dala do teplíčka kynout, pak jsem ho strčila zpět do formy a dala program pečení. Chlebík se upekl úplně normálně, ale zapotila jsem se u přemýšlení, co bude k večeři, když ho budu muset vyhodit:-)))
Martinko, díky moc 🙂 Jsi hodná, vyzkouším 🙂
No, já včera poprvé dělala kynuté těsto na koláče od kamarádky (trochu jiné, než dělávám normálně) a jediné štěstí, že jsem u toho stála, 15min před koncem programu jsem to musela vytáhnout, protože nebývale nakynulo 🙂 Dokynulo venku a koláče byly náramné :))