Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Sončo, já ho kupuju v Penny, balíček vyjde tuším na 4,5 Kč, nebo tak nějak. Po větším balení jsem nepátrala, ale nebylo by to špatný.
U nás se dneska pečka nezastaví, za chvíli dopeče chleba a pak jí čeká 2x těsto na koblihy, pač u nás dnes chodí maškary a koblihy k tomu patří.
Holky, chci se zeptat na droždí, jaké kupujete sušené. Zatím jsem našla v obchodě Oetkera a za ten malý pytlíček chtějí 11,- Sk, což mi přijde celkem dost. Dá se sehnat nějaké větší balení nebo kupujete jinou značku?
Díky moc.
Bobi, jo jo přesně tak.
To udržování v teple máme taky,ale většinou vyndavám chlebík hned, někdy tam zůstane dýl, když peču na odložený start a nestíhám se vrátit domů.
Martinko, jsem osel, ty máš přece Mulinex a teď mi došlo, že jsi chtěla jenom napsat, že je pekárna v akci v Tescu :-)))
Ahoj holky, tak chlebíček se povedl, měl pěkně křupavou kůrku 🙂
Ali, já jsem z té pekárny zatím nadšená, je tam vše, co mají i ty drahší pekárny – navíc by to mělo hlásit i konec pečení, ale to jsem nepostřehla, takže při dalším pečení si to pohlídám. Má to i funkci, že po dopečení to ještě udržuje 60minut teplé, ale to u nás asi nebudem potřebovat 🙂 Uvidíme, jak bude fungovat v budoucnu.
Marťo, ty ji máš taky doma ? 🙂
Zrovna jsem vám jdu napsat o té pekárně v Tescu a koukám, že Bobina už jí má. Tak ať se chlebík povede, droždí používám většinou instantní a dávám 1 vrchovatou lžičku na 500g mouky. Když někdy dám čersvé, tak 1/2 kostičky.
Bobi, písni pak, jak jsi s tou pekárničkou spokojená,dnes nám taky došel leták z tesca a pekárna tam je – akorát s minimálním popisem a po dlouhé době je to JEDINÁ pekárna, kterou nabízejí…
Nessy díky. Zabrousila jsem na stránky, které tady psala Pavla a v pečce už nám kyne náš první chlebík jenom z mouky, vody, kmínu, soli a insantního droždí. Matýsek to chodí kontrolovat, ale ještě si musíme necelé 3 hodinky počkat. No jsem napnutá jak špagát, jestli se to bude dát jíst :-)))
Bobino, samozřejmě že instantní, já jsem spíš ještě neslyšela o nikom, kdo dává čerstvé. Já jsem naučená, že dám tak 1,5-2 lžičky instantních, na 450-500 g mouky to stačí.
Většinou i na internetu v receptech najdeš, kolik instantního droždí máš dát (buď ve lžičkách nebo v gramech). Hodně štěstí v pečení a hlavně spokojenost s nákupem! Napiš, jak se ti daří;o)
Jinak jsem včera zkoušela upéct chlebík z té směsi Labeta slunečnicový, co je teď v akci v Kauflandu za 17,90 Kč a je holky výborný!!! Peče se jen na Sprint, 2 hodinky, je tmavý, „vlhký“, nám moc chutná. Takže za tu cenu si ještě nakoupím do zásoby.
Bobino,sama jsem to ještě nevyzkoušela(ještě pekárnu nemám)ale vím,že holky na diskuzích,se o těch instantních bavily a že používají