Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
No, samozřejmě to může být cokoliv, ale mě první napadlo řídké těsto – krásně to vykyne, to jo, ale pak už je tam málo mouky na to, aby se to tak udrželo. Těsto musí být vláčné a nelepivé.
Chce to kolikrát trošku zkoušet, než doladíš recept…
Uvidíme, co na to ostatní.
Děvčata, potřebují pomoc – nevím v čem je chyba, ale při pečení chleba vždy se opakuje stejný problém. Krásně to zamíchá , hezky to vykyne, ale když to začíná péct tak vršek chlebíka klesne. Co dělám blbě nebo čeho dávám moc nebo málo ?
Pěkný den všem,četla jsem, že pekárna Moulinx XXL nemá předehřívání,takže se tam musí dávat ingredience pokojové teploty,aby byl chleba pěkně nadýchaný.Není to docela velké mínus? Děkuji Vlaďka
Martasko, no právě, stejná (vyšší) teplota ve výsledku zajistí, že těsto lépe kyne. Proto to máš u programu celozrnný, který obecně kyne nejhůř… aspoň tak to chápu já. Ale to je fuk, hlavně že všechny dobře pečou, s předehřátím nebo bez :-))
Podle mě je předehřívání proto, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu, než se začne zpracovávat těsto.
Virenko, já dávám normální studenou vodu z kohoutku a v pohodě to vykyne 🙂 Ale dát teplejší vodu taky není na škodu 🙂
Nevěděla jsem, že většina peček nepředehřívá, myslela jsem, že je to naopak 🙁 To se asi vyplatí přidávat trochu přihřáté tekutiny, pro lepší kynutí?
Můj Severin předehřívá na všech kompletních programech…
Sončo, mě taky Moulinex hned hněte, předehřívání mám jen u programu na celozrnný chléb. Takže můžeš být v klidu….
Tak pekárna pak zase hnětla, po pípnutí asi 10minut. Snad je v pořádku, chleba je dobrý. Nevím, jestli jsem už tak vygumovaná, ale v tom návodu popravdě nemůžu najít ani údaj o váze chleba, jen byl na krabici a v librách na tlačítku. A taky je v něm odkaz na časovou tabulku fází a tu hledám taky marně. Ale u Harmony jsem to taky nenašla.
Tak pekárna pak zase hnětla, po pípnutí asi 10minut. Snad je v pořádku, chleba je dobrý. Nevím, jestli jsem už tak vygumovaná, ale v tom návodu popravdě nemůžu najít ani údaj o váze chleba, jen byl na krabici a v librách na tlačítku. A taky je v něm odkaz na časovou tabulku fází a tu hledám taky marně. Ale u Harmony jsem to taky nenašla.