Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ahoj holky, já si pekárnu taky nemůžu vynachválit. Máme ji teprve od Vánoc (Eta HArmony) a některé věci teprve vychytávám, ale chlebíček je úžasný a těstech ani nemluvím. Zadělávala jsem v ní těsto na koláče, vánočku, rohlíky, buchty … a těstíčko bylo překrásné, vůbec se nelepilo a hlavně míchání bylo bez námahy a bordelu všude okolo
Martasko, díky za odpověď, vypadá to fakt zajímavě. Manžel řekl, že klidně, ale první na řadě je oprava motorové pily za cca 2000Kč. Ta totiž musí být v naší domácnosti opravená, kdyby na chleba nebylo…. haha
Lenio, pokud pečeš chleba, naházíš tam suroviny a pak už jen vyndáš hotový chlebík, pokud chceš rohlíky, naházíš suroviny, vyndáš vypracované a vykynuté těsto a rohlíky musíš umotat ručně a upéct v normální troubě. To samé těsto na knedlíky, pizzu, mazanec (i když ten já v pekárně i peču, jen na Velikonoce přendavám do trouby-kvůli tvaru). Na marmeládu naliji rozemleté ovoce, přisypu želírovací cukr, zapnu program a pak jen naliju do skleniček. Vánoční těsta-nasypu suroviny, zapnu program a vyndám hotové těsto atd atd.
Teda holky, já tuto diskusi nejprve ignorovala, ale teď jsem nakoukla a nějak mne to vcuclo!!!
Přiznám se, že jsem nečetla celou diskusi, ale vypadá to dost zajímavě. Počítám, že nám vrátí daně, tak možná investuji. Jen pro upřesnění: Funguje pekárna tak, že do ní naházím surovinky, přístroj je promísí, nechá vykynout a vzápětí upeče? Nebo se s těstem musí manipulovat? Já se omlouvám, jestli se ptám nějak mimo mísu, ale jak říkám, celou diskusi jsem nečetla…..
Holky, díky za rady, zkusím to. Jinak to vypadá, že lepší mouky i droždí budem vozit z Česka. Už jsem prošla Coop, Lidl, Billu i Tesco a nenašla jsem nic kromě klasických mouk a droždí od Oetkera. Ještěže to droždí moc místa nezabere:-)
Sončo, já mám jednohákovou, takže s tím nemám zkušenost, ale asi bych to posunula doprostřed.
Když jsem doma, tak hák po posledním protočení vyndavám, je tam pak jen malá dirka. Čas, kdy se naposledy protočí hák najdeš v tabulce programů, každý to má jinak.
Dnes jsem upekla 14 rohlíků, že budou i k snídani, ale pak jsme se do nich pustili a tak nakonec peču k snídani chlebík.
Škoda, že se do diskuzí nedaj vkládat obrázky, hned bych vám jich pár pro chuť poslala.
Já háky vyndavám od té doby, co mi chleba při kynutí kolem těch háků udělal velkou bublinu -3 krajíčky chleba byly zničené… A po vyndání těsto uhladím, protože když je hustší, tak se tak dobře nerozlije a je to opravdu znát.
Soničko, vidíš, v té radosti jsme na tebe zapoměli. Já myslím, že když tomu ručně pomůžeš, tak se vůbec nic nestane. Mě se jednou při pečení taky stalo, že když chlebík kynul, tak byl na jedné straně nižší, ale jakmile začala trouba péct, tak se to srovnalo a vyskočilo. S tím vytahováním háku třeba po posledním hnětení to není špatný nápad, pokazit by se tam asi nic nemělo, ale nezkoušela jsem to.
Tak u nás je domácí pekárna stále v pořadí (i když manžovi zas a znova opakuji, že bych ji chtěla a že bychom určitě vykoumali ten pravý chléb pro něj).
Zato jsme si včera koupili doslova “minifritézu“ – taková malá kostka to je, jen na litr oleje. To se nám budou hned ty květáčky lépe smažit.
A holt nebudu dělat řízky, ale řízečky.
No nic, pekárnu si budu představovat, jak by se nám vyjímala v kuchyni, a ono na ni taky jednou dojde…
Holky, to je zvláštní s tím Havířovem. Doufám, že se vrátíte z nákupu i s pekárnou.
A kdo mi poradí?:-)