Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Sončo, nevím, kde bydlíš, ale žitnou mouku naprosto spolehlivě seženeš v Kauflandu. Moje mamka jí tam kupovala zrovna minulý týden a mívají ji pořád.
Tak už mám první chleby úspěšně za sebou, ten chleba podle receptu je fakt moc dobrý, asi s ním vystačím dost dlouho, než se mi podaří sehnat žitnou mouku:-)Akorát nemůžu moc experimentovat, Kuba má bezmléčnou dietu, takže recepty s mléčnými výrobky nepřipadají v úvahu.
Nevíte, jestli mléko v receptech mohu nahradit vodou? Myslím, že by to mohlo jít.
Tak to gratuluji, já pořád váhám, ale třeba se taky rozhoupu. Koupila jsem si alespoň Královskou pečící formu od Tupperware, ve které se dá chléb taky péct, i když v normální troubě, ale vyzkoušely jsme to s kamarádkami, bylo to fajn. Použily jsme tenkrát chlebovou směs a přisypaly jsme do toho nějaká semínka, udělaly jsme si k tomu pomazánku z tvarohu, másla a bylinek a doslova se cpaly…
Ahoj, tak hlásím, že jsme včera přes net objednali pekárničku – Moulinex 200030, přišla mi hodně šikovná. A dnes ráno mi volali, že je opět vyprodaná, zarezervují mi ji, ale bude to trvat aspoń 14 dní… ach jo 🙁 A já už se těšila, jak budem o víkendu péct chlebík. Tak snad nebudu čekat měsíc.
Ahoj,
my máme tuhle Etu (http://www.elektro-kuchyne.cz/trouba-elektricka-pecici-eta-2149-90000-harmony) z Elektro-kuchyně.cz a je super. Můžeme doporučit, pečeme v tom i perník.
Bobi, tak nepukej, my ještě stále vybíráme…. no a pak taky musíme vyrazit do obchodu 🙂 Ale znám to, taky pukám, úplně cítím tu vůůůůni…. 🙂
Sončo, neprosívám. Akorát musíš zachovat postup přidávání ingrediencí. Na dno dáš vodu, na to nasypeš mouku, do jednoho rožku dáš sůl, do druhého cukr, do třetího kmín a doprostřed dáš kvasnice. Kvasnice by neměly přijít do styku se solí a vodou, ale jedná se spíš o případy, kdy použiješ odložený start (těsto by mohlo špatně nakynout) a ten cukr se tam dává asi jenom z toho důvodu, aby těsto naopak pěkně nakynulo. Pokud použiješ instantní droždí, tak cukr není důležitý, ale já dávám pro jistotu 1 lžičku.
Panebože, ať už mám tu pekárnu zase doma, jinak tady závistí puknu, když tady čtu, jak si pochutnáváte na křupavém chlebíčku :-))))
Sončo, možná to je lepší, ale já to nedělám, protože chleba se na běžném programu v pekárně propracuje a vykyne víc než dobře, veku z toho mít nemusím. Asi bych prosívala, kdybych chystala korpus na dort nebo tak.
Martasko díky moc, určitě to zítra vyzkouším. A ještě se chci zeptat,než to dáte do té nádoby, prosíváte mouku a cukr? Někde jsem četla, že je to pak lepší.
A je moc dobrý, mňam 🙂