Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
jj, s klasickým droždím se to musí vyzkoušet. Mám receptík na kynuté těsto – když jsem tam dala podle receptu 1 a 1/4 kostky, musela jsem těsto vyndat asi 20 min před koncem programu a nechat ho dokynout venku, 3/4 kostky zas byly málo. Tak dávám celou a je to akorát 🙂
Na chleba jsem to ještě nezkoušela, tam dávám sušené.
Já jsem dneska pekla klasický chleba z půl kila mouky, do kterého jinak dávám lžičku a půl sušeného droždí a je výborný. Tentokrát jsem dala necelou půl kostky droždí a chleba mi nakynul až do velikosti velkého 750g chleba, což si myslím, že není dobré, ještě nevím, jaký bude chuťově, upekl se dobře, ale mám strach, aby těch kvasnic v něm nebylo moc. Jinak na žitné mouce je recept na domácí chleba a je tam na množství 750g mouky psáno 20g čerstvého droždí. Já jsem dala teda necelou půlku kostky, ale příště dám radši míň.
Já dávám na 600 g mouky 2/3 kostky čerstvých kvasnic. Na 3 chleby jsou dvoje kvasnice.
Sončo, nevím, jestli je to pekárnou nebo programem. U naší je delší program, který čeká, kratší, který teď používám, ten začne míchat hned.
matildo děkuju
Lien – http://www.mimibazar.cz
Výborně se tam nakupuje, můžeš i prodávat, co máš doma a už nepotřebuješ a je tam i spousta receptů, však mrkni:-)
Mykes, psala jsem Ti mail – 1.6.
Došel?
Mykes,
do důlku v mouce droždí a na to cukr. Nemá se na droždí dostat sůl a voda, pokud máš pekárnu, co po startu chvíli čeká. Teď mám takovou, co hněte hned po Startu, tak myslím, že je to celkem jedno.
Droždí dávám od oka, kde je napsána 1 lžička suchého, dám půl kostky čerstvého.
Nessy, napiš mi prosím co je mmb, já chodím ještě na rodinu, ale moc se mi nelíbí, díky.
Ahoj,moje kamarádky pekařky:)
Dlouho už tady nebyl žádný příspěvek,tak jdu s jedním já.No příspěvek,spíš potřebuju radu.Asi po půl roce,co jsem si koupila pekárnu,jsem se odhodlala i ke koupi čerstvého droždí.Jaksi jsem neměla odvahu ho použít.Jenže,jak se vlastně do surovin přidává?Někde jsem vyčetla na cukr,udělá se důlek do mouky,pak se tam nasype ten cukr a pak to droždí?
A ještě jsem se chtěla zeptat,v jednom receptu jsem četla 3dkg droždí,kolik to je suchého nebo klasického?Mě se to zdá strašně moc,ale prý je to nějaké těžké těsto,tak proto.Díky vám moc za rady.
Radka
Rady, to teda přesně nevím…
Ale většinou se dává na půl kila mouky necelá kostka čerstvého, v receptech bývá na půl kila mouky většinou 1,5 čajové lžičky sušeného, jestli se nepletu.
Na netu jsem našla toto:
váha suchého droždí x 2,4 = váha čerstvého droždí
váha čerstvého droždí x 0,4 = váha suchého droždí
Jestli to opravdu platí…to teda nevím, vyzkoušené to nemám. Ale mrkni, kolik dáváš v tom receptu mouky – na sáčku sušeného droždí bývá napsané, jestli je to na kilo nebo na půl…tak podle toho to nějak odhadneš.