Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Sončo, taky tě uklidním, máme Kenwood a taky hněte hned po zapnutí, odpočívá až potom 🙂
Sončo, buď v klidu. Většina pekáren začne po zapnutí hned hníst těsto, nemají prostě funkci předehřevu surovin, jak píše Virenka 🙂
Zmetek to snad nebude, Sončo, ujisti se, že má funkci ohřívání surovin, některé pečky toto nemají a začínají hned hnětením těsta.
Holky, prosím uklidněte mě, že jsem si nekoupila další zmetek. Před chvílí jsem nachystala poprvé v té Veze na chleba, zapla a k mému údivu začala pekárna hned hníst těsto. Byla jsem zvyklá, že u Harmony 20 minut pekárna nehněte, tak přemýšlím, jestli to tak má být nebo ne. Teď po 20 minutách je už v klidu a nehněte. No, možná znova začne, budu čekat.
Vega je vlastně Eta Siesta, vyrobená ovšem pouze pro konkrétní obchodní řetězec, proto jiný název a nižší cena.
U nás je chleba nejdéle 2 dny, a to až teď, kdy jsme všichni doma až k večeři. Můj největší problém je, že jaksi nestíhám péct… nějak ubylo času… O konzumenty by věru nouze nebyla :-))
Květko, nám ten chlebík vydrží docela dlouho (4-5 dní), jíme ho dokud nezačne plesnivět :-)))) – třeba jako topinky, nebo osmažený ve vajíčku.
Lenčo, bábovku jsem ještě nepekla, ale myslím, že bych na to použila program “koláč“ – mám pekárnu Tesco.
Jinak ve Svinovském Tescu v Ostravě ve středu ještě ty Vegy měli, stála myslím necelých 1200kč. Mám pocit, že někde psali, že ji vyrábí Eta, ale nechci šířit poplašné zprávy 🙂
Tak jsem se domluvila že mi jí moje mamka koupí a nebo přítel k vánocům,ale to se mi tak dlouho čekat nechce.Tak to necham na mamce,ale vyberu si jí.Už se nemůžu dočkat až jí dostanu.Musím si počkat měsíc a půl.Zatím budu přemejšlet kterou si nechám koupit.
… ale chápu, že člověku je líto surovin 🙂
Květko, nás je doma sice 6, ale 900g chléb máme k večeři. On je kapku menší a chuťově výborný, takže vám určitě nevydrží déle než dva dny.
Lenko, postup Těsto – Pečení byl správný. Jeden problém může být opravdu to, že kypřící prášek se má přidat až cca 2-3min před koncem hnětení. Druhý potom může být v “neosahanosti“ receptu. Některý recept prostě není tak dokonale vyvážený, aby se každému povedl. Bude to opravdu chtít vyzkoušet a experimentovat, to určitě vychytáš:-))
Květko, já peču cca 900g chleba pro dva dospělé lidi a vydrží nám max. 2 dny – déle bohužel ne, byl vždycky příliš dobrý. Ale dva dny starý celozrnný i bílý chleba je pořád výborný. A jakmile si zvyknete na čerstvé pečivo, určitě ho nebudete doma skladovat a raději si upečete čerstvé. Já peču obden a je to akorát. Lenka