Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Rozměry by měly být vždycky uvedeny u výrobku, nevím přesně, ale odhadem (ta naše) může mít 25×40 cm. Ale nevím fakt přesně. Ale nemusí být někde úplně po ruce, my ji máme v takovém zákoutí za dveřmi, hlavně aby se k ní dalo shora.
Nedovedu si to bez pekárny představit, moc vám to přeju.
Rozměry by měly být vždycky uvedeny u výrobku, nevím přesně, ale odhadem (ta naše) může mít 25×40 cm. Ale nevím fakt přesně. Ale nemusí být někde úplně po ruce, my ji máme v takovém zákoutí za dveřmi, hlavně aby se k ní dalo shora.
Nedovedu si to bez pekárny představit, moc vám to přeju.
Rozměry by měly být vždycky uvedeny u výrobku, nevím přesně, ale odhadem (ta naše) může mít 25×40 cm. Ale nevím fakt přesně. Ale nemusí být někde úplně po ruce, my ji máme v takovém zákoutí za dveřmi, hlavně aby se k ní dalo shora.
Nedovedu si to bez pekárny představit, moc vám to přeju.
Ahoj holky,tak jsem si to tu procetla a jsem nahlodana totalne.Uz se tesim az bude doma.Mam otazecku..jak je pecka velka???Mame pidi kuchyn,tak at manza moc neremca.Diky.
Tak to vaření na páře je fakt super.Mám ty klasické,oválné hluboké plechy,na ně dám záclonu,protože propouští páru líp jak utěrka a manžel mi nechal udělat dokola pružinu,abych tu záclonu připevnila.Z várky,co je v receptech psaná,mám tři šišky.Většinou zmizí hned po udělání:)Hlídám si mouku,abych jí nedala moc ani málo,pak jsou ty knedlíky vláčnější.
Jinak ve vodě jsem jednou vařila sladké kynuté knedlíky,ale příště je zkusím udělat na páře.No příště…Manžel je spíš masový typ,tak je budu vařit asi jen pro nás tři holky.
Radka
Jo, a ještě k tomu chlebu: taky peču už léta. Nedávno u nás byla manželova babička, moc jí chlebík chutnal, tak jsem jí chtěla jeden upéct domů. Byla z něj chlebová propadlina ve tvaru hranaté mísy. A to jsem ho dělala úplně stejně jako jindy. Některé zákony fungují spolehlivě.
Matildo, já zase nedám dopustit na vaření v páře. Přijde mi to i jednodušší, jednu várku vyndám a dávám další, když je toho víc, a můžu do toho nahlížet, což do vody nejde. Ale ten recept najdi. My knedlíky skoro neděláme, ale manžel by si houskový občas i dal. Mají u nás skvělý kynutý, jenže houskový to není.
S tím závinem bys pochodila u nás, my zase máme radši ne tak rozsýpavé.
Mým novým objevem je buchta, na kterou se dává tvaroh smíchaný s uvařeným pudinkem, takový “lakrumáček“. Dole je taková tužší třená buchta jako podklad a posype se to ořechy.
Ahojky Raduš, já mám 3x dobrou zkušenost s těstem na houskový knedlík, což jsem ráda, protože tenhle ač velmi jednoduchý, nám chutná nejvíc. Krásně nakyne, skvěle se uvaří ve vodě, nemusí do páry, což je super. Na recept bych musela vstát a jít se podívat, ale jelikož mám malého na klíně, tak to zrovna teď nezvládnu:-)Ale kdyby měl někdo zájem, tak klidně napište:-)
Na závin jsem dostala super popis na jogurtové těsto, tohle nesplaskne, ale zase u nás nenašlo příliš odezvu, protože není tak jemné jako klasika z listového. Ale mě třeba chutná, takže mě to docela mrzí. Dobře se s ním dělá, netrhá se a nepraskne ani během pečení. Ale rodinka klidně radši prasklý, ale listový závin:-)
Raduš, já tedy každé těsto vyklopím na pomoučněnou desku, jinak by se mi lepilo každé. Tak to příště zkus, třeba jsi ho vyhodila zbytečně:-) Ale já se ti neposmívám, protože chleba už peču takovou dobu a posledně se mi povedl parádní scucek, prostě vůbec nevykynul ani během pečení a nedal se vůbec jíst. Taky letěl do koše.
Tak se holky mějte, letím dělat večeři:-)
Ahoj, moje virtuální kamarádky pekařinky:)
Už jsem to nemohla vydržet,říkám si musím se ozvat,nikdo dlouho nenapsal nic nového:)Co je u vás nového?Myslím nějaký nový receptík?Já jsem dnes po dlouhé době dělala Martinčen oblíbený tvarohový závin a zase jsem se potýkala s tím samým,jako pokaždé.Při pečení krásně naskočí,nafoukne se,ale jakmile ho vydělám z trouby,splaskne.Nevíte,čím by to mohlo být?
No a včera jsem se odhodlala k “tvorbě“ těsta na anglické rohlíky…Ale jsem se tak na….Těsto krásně vykynulo,nelepilo se na formu,ale po vyklopení mi zůstalo na přilepené na lince a nešlo dolů a nešlo:)Jsem nadávala jako špaček.Ani rozválet nešlo.Tak letělo přímou linkou do koše.
Ale jinak se celkem daří,ikdyž jak chodím přez týden do práce,tak na to pečení nemám tolik času,jak bych chtěla.Zítra se chystám na knedlíky k rajské:)
Tak se mějte a něco připište.
Radka
Taky záleží na tom, jakou používáte mouku. A jaký je ten program v pekárně. Kdysi jsem dělala langoše, těsto se má nechat 24 hod. v lednici, pak mi vyloženě rostlo pod rukama. A byla tam kostka na 1 kg výběrové mouky.
Chleba dělám napůl ze žitné a z pšeničné chlebové (nebo část špaldové). Kupujeme ve velkém v mlýně. Když dojdou zásoby a dám hladkou výběrovou, kyne to víc, stačí mi půl kostky na 600 g.