Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ahoj.
Prosím,mohl by mi někdo poradit?Mám recept-název je dokonalý bílý chleba.Problém je,že už si nepamatuju,kde jsem ho našla.No a je tam psaný program Frensch.Mám pečku ETU HARMONY a nevím,co je to za program,ani jakou bych měla dát barvu kůrky,ani velikost.
Díky Radka
Díky pomohlo chleba byl dobrý akorát ta kůrka byla světlejší aspoň vím něco nového že můžu dopékat Díky
Ahoj, mám také Moulinex XXL a protože jsem měla možnost vyzkoušet i Etu Harmony můžu konstatovat, že v moulince peču též na nejtmavší kůrku a chléb není tak tmavý jako z Ety. Pokud se mi zdá málo upečený, po dopečení přepnu na program 14 pečení a 10 minut dopeču též na nejtmavší kůrku. To dopékání mi ale vůbec nefungovalo u Ety Harmony a proto jsem ji vyměnila za moulinku. Pokud peču z 500-600 g dávám hmotnost 1000g.
Doufám, že jsem trochu pomohla pa pa Dana
Ahoj holky můžu se zeptat na vaše zkušenosti s moulinex XXL předevčírem jsem si ji koupila teď peču vůně se už šíří po pokoji ale připadá mi hodně světlý a to jsem dala stupeň 3 na tmavší kůrku a jak je to z hotovými směsi na kolik gramů ji mám nastavit Děkuju za odpovědi
Ahoj holky.
To jsem ještě já.Máte někdo.prosím,recept na osvědčený celozrnný chlebík?Na Dámě jich je tolik,že nevím,kterým začít.Díky,Radka.
Ahoj Ájiku.
Tak já se na něj,na ten česnekovo-nivový,teprve chystám.Asi zítra.On ten postup v receptu napsaný není,ale myslím,že půjdu klasikou,napřed voda,pak niva a nakonec mouka(abych mohla dát do důlku droždí).Dám ti vědět,jak dopadl,ale už ted se mi zbýhají sliny.A ten recept je normálně na Dámě,tak ho tam určitě najdeš.
Radka
Děkuji, napsala jsem si to 🙂
To moje je dost jiné… tohle určitě vyzkouším 🙂
Já dělám absolutně primitivní:
250ml vlažného mléka
150ml oleje
500g hladké mouky
špetka soli
4 čajové lžičky cukru
1/2 kostky čestvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného
Při pečení neztvrdne, buchty by mizely ještě horké, kdybych je nebránila vlastním tělem ;o) Jsou dobré i na druhý den (když zbydou:oD )
Ale toto používám jen na honzovky nebo na pletýnky, na koláčky dělám jiné.
Jé, Pavlínko, promiň, myslela jsem Radku a psala jsem Tebe :)))
Já právě ještě ráda experimenutju – pokud mám čas, a tenhle chlebík mi zavoněl až sem :))))
A s kynutým těstem souhlasím – je vždycky jak obláček 🙂 Jen se Tě zeptám – jak ho děláš? To moje je výborné, lehoučké, ale při pečení vždy trochu ztvrdne a už to není ono (i když po buchtě se jen zapráší, ale stejně chci, aby to bylo opravdu lehounké kynuté těsto 🙂 ) Dík.
Ali, česnekovo-nivový peče Radka :o) Takže já neporadím.
My máme nejraděj obyčejný pšenično-žitný se slunečnicí a lněným semínkem. A ze směsí nejraději Selský od Semixu, SLunečnicový z Lídlu a od Labety.
Jinak už moc neexperimentuju a pečku velebím za přípravu kynutého těsta na buchtičky i na koláčky:o) Ty mi minule pochválila i moje babička a to je nějaká pekařka:o) Jen jsem se tetelila blahem:o)