Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Nessy
Já dostala Moulinex XXl k vánocům a musím říct že ji využívám maximálně. Vlastně jsme od teěch vánoc nekupovali pečivo. Dělám v ní i super buchty, a teď jsem začla dělat i houskový knedlíky. Našla jsem recept i na guláš… tak chci taky zkusit.
berdy
Byl u ní sešitek se základníma receptama… ale na netu jich je hafo… a časem si budeš už vymýšlet i svoje…
želvíček… chlebíka se nedá přejíst… zkus experimentovat… můžeš mít každej den jinej 😀
Ahoj Jaruško:)
Ó jé,kdyby jsi viděla moji formu:)Na to,že ji mám od podzima,je taky docela “jetá“.Taky mám škrábance uvnitř,ale není to až tak hrozné,zatím peče a na výsledku to naštěstí není poznat,v tom negativním slova smyslu.
Ale abych to nezamluvila,chtěla jsem hlavně napsat,že ten tvůj chlebík s tím kořením byl mnamka,manža se mě ptal:“A to jsi pekla ten z Lidlu(selský)?“Tak jsem ho uvedla do obrazu.To koření tam fakt bylo poznat.
Jinak ještě jsem se chtěla zeptat..Jestli se Vám to někomu nestalo..Minulý týden jsem asi dvakrát pekla mazanec a pak dělala ještě nějaké těsto.To byly ty horka…Měla jsem pocit,jako by se to těsto v pečce pařilo,pořád jsem měla tendenci dosypávat mouku,někdy teda až moc.Nevím,jestli je to možné,aby se těsto “pařilo“,třeba byla někde zase chyba,ale vodu nebo mlíko jsem dávala dle návodu.
Tak jestli se Vám to někomu nestalo.
Radka
Já mám Etu a jsem spokojena. Dělám v ní opravdu všechno. Peču v ní i několikrát za den.
Recepty jsou v přiloženém sešitku a je jich tam dost.
Myslím si, že kvůli míchání a vyklopení chleba to nebude problém, spíš aby to “nepouštělo“ teflon do chleba.
Jarmi, záleží na tom, jak moc je poškrábaná.
Já jsem teda měla solidně sjeté háky, takže už se mi pak lepily. Pokud je tam nějaký škrábaneček, tak uvidíš, co to udělá, ale já si myslím, že by to neměl být zásadní problém.
Nezbyde, než vyzkoušet…
Holky, potřebuji radu nebo možná spíš uklidnění.
Měli jsme u nás na víkend tchyni. Ač si stále stěžuje, jak je utahaná, tak je furt moc aktivní, až radioaktivní.
Pekla jsem chleba, babča se mi vrhla na formu a vydrhla ji tak přepečlivě, že je poškrábaná. To, že ji zbytečně myla jarem (takže smyla takovou tu tukovou vrstvičku – což o to, znovu bych ji “zapekla“).
Mám pekárnu Eta Harmony.
Tak co, dá se v tom bez problémů dělat dál, nebo je poškrábaná forma na odpis?
Vím, chtěla mi pomoct… Nejvíc mě vytáčí postoj manži – je mu to všechno jedno. A to máme tu pekárnu od vánoc, od našich (proto se k tomu asi manža staví tak, jak se staví).
Ach jo.
Zdravím všechny,tak premyslím o Moulinex home bread xxl za 2199kc a Moulinex home bread xxl Baguette za 2940kc,ktera pece i rohliky a bagety.Mate nektera zkusenost…prosím o radu.Díky moc.
poznámka: ty tašky do trouby – střešní tašky…. ;o)
🙂
Jaruško,se musím smát:)Já tedy budu zítra péct podle tebe a běda ti,jak se mi to nepovede,tak ti to taky pěkně spočítám:)
Ne,musím to zkusit,někde byla při postupu chyba.Snad se vánočka povede a nebude muset na výlet,to bych to těsto radši snědla nedopečené.
Tak počítej:)
Radka
Tedy Radko, Ty tu ze mě děláš nějakého experta. A to fakt nejsem. ;o)
No, základ je fakt zapečení cca 10 minut na 180-200°C a pak na těch 150°C, ale tam to přesně nečasuju, peču tak dlouho, až je vánočka propečená (zkouším špejlí) a má tu správnou barvu.
Když jsem měla plynovou troubu, tak mi to zespodu taky hrozně připalovalo. Mamka dávala do trouby tašky, podkládala několika vrstvami alobalu a pečícího papíru, pečící papír dávala i přes vánočku.
Na dno trouby dala plecháček s vodou.
Co mám troubu elektrickou, je to jednodušší.
Zapnu ventilátor a +/- dodržuju výše uvedený postup.
Ale hlavně se řídím vlastním citem.
;o)
(A dneska Ti to, Raduš, už fakt všechno spočítám…. (o; )