Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Petro, kamarádka mi poradila tyto stránky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3669
a já si je nemůžu vynachválit.
Dá se tam najít i recept na sladkou rýži, jestli si dobře pamatuji, tak litr mléka, 200g syrové rýže (neměla by být dlouhozrná, ani parboiled – dá se sehnat např. v Tescu), cukr podle chuti a máslo. Nejdřív do pekárny nalijeme mléko, přidáme ostatní, můžeme dochutit třeba skořicí a zapneme program Džem/Marmeláda. Až zapípá, mělo by být hotovo. My děláme často a je mňamozní 😀
Jani, sekanou taky občas udělám v pekárničce. Je taková šťavnatější.
Peti, normálně nachystám všechny ingredience jako obvykle, programem, který rovnou hněte (na mé Etě je to program Dort), umíchám a pak dám hodinku pečení.
Je to netradiční tvar, ale chuťově opravdu OK.
Jani, tu rýži děláš jak?
Jani, sekanou? Jak?
z Penny taky moc neznám, my jsme brali z Lídlu nebo Tesca, ale poslední dobou raději chodíme do pekárny, nebo od kamarádky, ta peče klasický kváskový, ale v troubě
jinak já v pekárně dělám kromě kynutých těst hlavně sladkou rýži a sekanou, ta je báječná a jak jsem jí dřív nemusela, tak z pekárny ji miluju 😉
Pavli, díky za reakci, už jsem si říkala, že se tu asi nepeče 😉 Taky jsem párkrát zkoušela směsi z Lídlu, ale ten mám z ruky a hlavně moc nepeču. Když už tak pekárnu taky využívám hlavně na kynuté těsto (nejvíc na pizzu podle Marušky nebo rohlíčky od nuninky). Zkoušela jsem i pár receptů na chlebabez směsi, ale nebylo to nic moc.
Až včera s tím letákem mě napadlo, že bych to mohla zase prubnout, Penny mám pár metrů od baráku, takže tam nakupuju skoro denně.
Peti, já už teda chleba peču minimálně, pečku mám spíš na sladké pečivo, na těsto na rohlíky a na pizzu.
Ale dřív jsme občas koupili směs v Lídlu. Ty se nám líbily nejvíc ze všech testovaných.
Tyto, co zmiňuješ, že budou v Penny jsem nikdy neviděla, tudíž ani nezkoušela.
Dnes nám přišel leták z Penny, budou mít akci na chlebové směsi (Puda za 14,90), tak jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi a říkám si, že by nebylo od věci pokusit se ji zase trochu oživit 😉
Takže milé pekařky, používáte kupované směsi? Jaké se vám osvědčily nejvíc?
Ahoj holky pekařky, mám jeden dotaz mám pekárnu ETA siesta a dostává se mi těsto pod ty hnětače, nevíte co s tím? Díky
Ahoj Lien, náhodou jsem se tu mihla a vidím tvůj povzdech…
Holka, to se musíš pustit do kváskového chleba. Najdi si na netu návod, kup si žitnou celozrnnou mouku a jdi do toho.
Chleba se pak peče bez droždí, je nakvašený jen pravým žitným kláskem a chutná skvěle, navíc se i dobře tráví.
Ale pozor, je to náročnější na čas. Já jsem teď musela s kváskem přestat. Pořád trpím nedostatkem žitné mouky, u nás není k sehnání a já nejsem schopná našetřit a objednat si větší množství z nějakého mlýna. A můj muž má zase tolik starostí, než by mi ještě jezdil po obchodech shánět mouku. Pak při tomhle pracovním nasazení se mi často kvásek kazil, protože jsem se o něj nestihla starat, jak potřeboval.
Ale rozhodně si myslím, že za zkoušku to stojí, je to malá alchymie, mě to dost bavilo, pokaždé chutnal chleba jinak a pokaždé byla doma pochvala, což bylo fajn.
Držím palce 🙂
a neznáte někdo recept na chleba, který chutná jako chleba a ne jako divná buchta za chleba se vydávající, která sice může být i dobrá, ale chleba to opravdu není?
Taky máme Etu, využívám jí už teď ale nejvíc na dělání těsta, protože všech rádobychlebů už jsme nějak přejezení.