Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ájíku, a to ušetřený nádobí :-))) Jediný umazaný kus je pečící nádoba, a tu doporučují pouze nasucho vytřít ubrouskem, pokud není moc zapečená na osičkách. Já když vzpomenu na 2 mísy, vařečky, vál…
Virenka (nějak jsem se zapomněla přihlásit)
Jo, taky mi došlo, že to udělá jen těsto, zbytek musím sama :))) ale to vůbec nevadí, myslím, že i tak to ušetří spoustu práce…. Snad už to nebude dlouho trvat 🙂
Tak s těma rohlíkama jasný,vždyt to ani na ně nemá tvar…..Tady šlo spíš o to těsto.Ted jsem chvíli koukala na netové stránky a našla jsem inzerát,prodá pekárnu VEGA 0652,stála 1200Kč,ted 900Kč,byl to nevhodný vánoční dárek(škoda,že já takový nedostala),s papírama,záručákem…Dívala jsem se,co má za funkce,vyrábí jí ETA,holky,nemáte ji některá?Za tu cenu…Já vím,je to inzerát,ale….
Radka
Holky, kromě chleba se v pekárně na ty housky, koblihy atd. dá připravit jen těsto (zato ale výborné!), pak ho musíte normálně upéct v troubě. Pro mě to ale je výhoda, zvlášť když jsou klici tak nemocný, že se ven nedá jít a jsem několik týdnů sama. Dřív mě to lítání pro pečivo připravovalo perný chvilky, teď vím, že když něco, jsem plně soběstačná :-))))
Hmmm,taky mi doma ten můj říkal-a na co ti ta pekárna bude?Jen chleba,nevím,nevyjde to dráž,jak v obchodě?A tak dále…Ale je fakt,že taky stejně na vlastní pěst pátrám a hledám,která by tak asi byla nejlepší,problém je v tom,že co tak čtu,tak všechny jsou dobré,tak nevím.No hlavně,když se tam budou dát upéct ty rohlíky a housky,tak pak ho třeba přemluvím.
Radka
Už jsem taťku ukecala, tak už hledáme a pátráme… až mu řeknu, že se v tom dají péct i koblihy a housky, doufám, že vyměkne docela 🙂
Soni, mě ten 10g vyjde na 2 chleby a taky používám droždí s vlaštovkou (5-6kč) a dneska jsem koupila oetker za 9kč a hned 3 pytlíky, bohužel jsem tu šílenou cenu zjistila až doma a to je navíc měnší balení (7g).
Já jsem zatím pekla chlebík jen z klasické bílé mouky a teď mám v pekárně směs bílé a žitné mouky, tak uvidíme, jak to ráno bude vypadat po upečení. Zatím jsem upekla od středy 3 chlebíčky a všechny se povedly 🙂
Holky, díky moc. Takže ten malý sáček vystačí na víckrát? Koukám, že si udělám exkurzi po místních obchodech:-)
Já stejně jako Martaska kupuju sušené droždí v Penny, je za těch asi 4,50 a mně kyne dobře, na 0,5kg mouky 1 zarovnaná lžička stačí. Víc mi vadí, že v našem malém městě nejdou sehnat chlebové mouky, musíme jezdit do Kauflandu 40km, což se mi moc nelíbí. Mám troubu 3 týdny a taky se moc nezastaví, měli jsme i housky, se vším je doma vrcholná spokojenost, takže mouka vyloženě mizí…
Jo, a větší balení kvasnic bych asi nechtěla, ony po otevření mohou snadno navlhnout a pak už špatně kynou, ten pytlík mám tak akorát na týden. (Většinu chleba peču s kváskem, takže tam droždí přijde minimálně :-)) ).
Soni, já kupuju buď Labetu nebo Saf-instatnt, s takovou modrou vlaštovkou na obrázku. Obojí stojí kolem 5-6 Kč, nevím přesně. Taky jsem vyzkoušela Ruf a Fermipan z Kauflandu. Nic moc. Oetkera jsem koupila myslím jen poprvé, když jsem zkoušela, jak které kyne, taky se mi zdá zbytečně drahé.
Nejlepší se mi zdá ta Labeta a modrá vlaštovka. V diskusím dost holky doporučují tu vlaštovku.
Uvidíme, co napíšou ostatní holky.