Přihlásit se
VašeDěti.cz

VašeDěti.cz

  • Domů
  • Magazín
    • Volný čas
    • Výchova
    • Vzdělání
    • Vaše příběhy
    • Pohádky a povídky
    • Rodina a domácnost
    • Těhotenství
    • VD tipy
    • Výživa
    • Zdraví
  • VD speciály
    • Velikonoční speciál
    • Rodinná dovolená
    • Škol(k)a volá
    • Vánoční speciál
  • Ke stažení
    • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
    • Originální dárky od dětí
    • Velikonoční vajíčko 20× jinak
    • Adventní kalendáře, věnce a svícny
    • Adventní dárky 2013
    • Adventní kalendář 2019
  • VD novinky
  • Prodiskutováno
    • Děti
    • Rodinná (i jiná) témata
    • Poradny
    • VD + KLUBko
    • TAM-TAM
  • Soutěže
    • Aktuální soutěže
    • Vyhodnocené soutěže
    • Další internetové soutěže

Archiv diskuzí

Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.

domácí pekárna

Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.

Diskuzi založil/a nessy 21.1.2008.
Sdílet Tweet
Virenka
Virenka
29.8.2009 v 8:38

Jarmuschko, a dá se ten “chorvatský“ chlebík fakt použít jako toustový? Tím myslím, jestli je po upečení takový měkčí a nadýchaný, ne klasický hutnější a tužší chlebík?

S čerstvým droždím se do pekárny musí opatrně, na 500g mouky obvykle přijde 1/4kostky = 10g čerstvého droždí. S 10g droždí mi chleba nikdy překynutého ušáka neudělal. Osobně dávám čerstvé do všeho kynutého mimo chleba, hlavně těsto na pizzu kyne krásně a dobře se s ním pracuje. Chleba taky peču úplně minimálně, má nepravidelná přítomnost doma mi to hodně narušila. Ale dřív jsem raději pekla ten kváskový, takže jsem droždí nepotřebovala.

greboska
28.8.2009 v 18:09

ahoj všem,tak holky jsem štastná,tak uz ji mám taky…dnes jsem si ji koupila ve Sparu,uz je vypalena,tak tu ctu a ctu a uz se silene tesim na prvni dobrotu.

Jarmuschka
Jarmuschka
27.8.2009 v 23:45

I nezapomněla, ale tak nějak se to vyvrbilo – byla jsem včera dávat krev, a už jsem byla večer fááááák unavená.
Takže:
Do odměrky dáme vejce, dolijeme do 200ml mlékem, přilijeme 100ml vody a rozšleháme. Nalijeme do formy.
Přidáme 25 g rozpuštěného másla.
Přidáme 500 g hladké mouky.
Do jednoho roku 2 lžičky soli, druhého l lžičku cukru, doprostřed 1 lžičku sušeného droždí.
Pečeme na program “bílý chléb“, světlá kůrka (na mé Etě Harmony používám program Toastový chléb).
Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

Já si to obměnila a dávám 350 g hladké mouky a 150 g celozrnné pšeničné mouky.
A včera jsem už experimentovala moc a dala místo sušeného droždí čerstvé – půl kostky (20 g).
Těsto vypadalo krásně nadýchaně. Po upečení spadlo.
Na chuti to neubírá a ukrojený krajíček vypadá jak malá korunka. Ale “vzhled není perfektní“. Tak to asi chtělo to sušené, nebo toho čerstvého ještě míň.
Tak vyzkoušejte a dejte vědět.
My ho používáme jako toastový.
A prý je velice podobný chorvatskému bílému chlebu.

mykes
27.8.2009 v 17:35

Ahoj Jarmuschko:)
Ty,ty,ty,ty jsi na mě zapoměla:)Moc,moc prosím o ten receptík,až budeš mít čas:)
Radka

Jarmuschka
Jarmuschka
25.8.2009 v 15:32

Raduš, já už nevím přesně, odkud ho mám.
Neboj, já Ti ho sem opíšu.
;o)

mykes
25.8.2009 v 15:25

Ahoj Jarmuschko:)
Tak honem sem s receptem na ten chorvatský chlebík.Chlebíky od tebe jsou zárukou uspěchu a chuti:)Nebo bych ten receptík někde našla,aby jsi nemusela pracně opisovat?
Radka

Matilda
Matilda
25.8.2009 v 14:11

No jasně, Jarmuschko, u nás byla tento víkend poněkud jiná situace, sjela se kupa lidí, veselilo se, no já přitom peckovala a loupala broskve a vždycky kilečko a půl vrazila do pekárny. Pak slila do sklínek, někdy už po půl hoďce, no a tak dál, bylo toho celkem na tři várky, ale mezitím jsem mohla fungovat i jako hostitelka, což by u plotny nešlo. Ale jinak máš pravdu, hodila bych to do velkého hrnce a míchala a míchala, u nás na tom starém elektrickém sporáku to není zas až taková pohoda, buď vaří málo, nebo zas moc, zlatá pekárna:-)

Jarmuschka
Jarmuschka
25.8.2009 v 13:57

Včera jsem dělala džem z 3,20 kg broskví (čistá váha – šlupky pecky fuč). Tak tak, že mi to neuteklo z největšího hrnce, co doma máme (asi 8 l). To bych do pekárny nedala – nebo bych to dělala ještě dnes.
;o)
Ale úplně se těším, že dnes upeču “toastový“ chléb (v originále ho v tom mém oblíbeném receptu nazývají chorvatský…)

Matilda
Matilda
23.8.2009 v 23:09

hmm, tak v tom bude jádro pudla:-)) Já teda džemy po pěti minutách uvařené nemám, vařím někdy i hodinu, záleží, kolik je v nich vody. Používám želírovací cukr, zkouším na talířku a pokud se trošičku hýbe, vařím dál. Proto si tolik libuji, že pekárna míchá, vaří, zatímco já koukám na telku:-)

Danniella
23.8.2009 v 20:32

Lien, při kojení je to něco jiného, jasně. A navíc u těch chlebů ze supermarketu, které jsou spíš rychlokvašky než chleby, se nedivím. Po domácím nebo takovém tom správném chlebíku, který se peče starým dobrým způsobem, si taky nevybavuju, že by mi něco bylo.
K marmeládě jen musím říct, že vždycky dělám takové množství, které by se do pekárny nevešlo, takže ji dělám v titanovém hrnci, kde se nepřipálí, když na ni nemám moc času. Ale kdybych dělala míň, asi to taky dám do pekárny.

Stránky: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
0 Sdílet
Sdílet Tweet

Site Sidebar

Novinky e-mailem

  • 1× týdně info o nových článcích
  • dárky a překvapení
  • a další atraktivní novinky

Kam vám o nich máme dát vědět?

Už jste to četli?

  • Pořízení tažného zařízení je snadné a cenově výhodné
    20.1.2021 - 0
  • Cyklistické dárky pro malé i větší cyklisty
    3.12.2020 - 0
  • Návod na výrobu vánočního zvonečku
    2.12.2020 - 0

Nejnovější komentáře

  • Jarka Studená: Doma dělaný adventní kalendář
  • Jana: Vybíráme boty pro děti: Vyvarujte se nejčastějších chyb!
  • Dani: Tvořeníčko – dort auto
  • LauraSt: Jak jste na tom s přípravami do školy?
  • Petra: Jak každodenně zabíjíme důvěru svých dětí?

Tady můžete vyhrát

    Sejdeme se na Facebooku

    Nepřehlédněte

    Náš tip

    • Hřejiví plyšáci uleví od bolesti, zahřejí a uvolní

    Nekonečná inspirace pro vás i vaše děti, aby vám spolu bylo fajn.

    Portál VašeDěti.cz už od roku 2004 přináší rady a užitečné tipy, jak si čas se svými dětmi užít.
    Kromě tisíců článků jsou tu pro vás připraveny také oblíbené soutěže, rozmanité speciály, inspirativní e-booky ke stažení a tipy na dárky pro děti.

    Vyhledávání

    Pátrání po

    Všechny rubriky

    • Redakce
    • Ochrana osobních údajů
    • Právní ujednání
    • Užitečné odkazy
    © 2004 - 2019 VašeDěti.cz - Mgr. Petra Vymětalová | ISSN 1801-2892 | info@vasedeti.cz

    Mobile Sliding Menu

    Pátrání po
    • Domů
    • Magazín
      • Volný čas
      • Výchova
      • Vzdělání
      • Vaše příběhy
      • Pohádky a povídky
      • Rodina a domácnost
      • Těhotenství
      • VD tipy
      • Výživa
      • Zdraví
    • VD speciály
      • Velikonoční speciál
      • Rodinná dovolená
      • Škol(k)a volá
      • Vánoční speciál
    • Ke stažení
      • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
      • Originální dárky od dětí
      • Velikonoční vajíčko 20× jinak
      • Adventní kalendáře, věnce a svícny
      • Adventní dárky 2013
      • Adventní kalendář 2019
    • VD novinky
    • Prodiskutováno
      • Děti
      • Rodinná (i jiná) témata
      • Poradny
      • VD + KLUBko
      • TAM-TAM
    • Soutěže
      • Aktuální soutěže
      • Vyhodnocené soutěže
      • Další internetové soutěže
    Sdílet
    Sdílet
    TOPlist