Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Matildo, tak jsem před chvilkou dopekla ty tvoje housky (z 18.2.) a jsou špičkové. Neodolala jsem a jednu jsem snědla ještě teplou.
Je to fakt hodně jednoduché. Tak díky za tip, taky to teď budu střídat.
Virenko, to naprosto chápu, já jsem ji začala ve větším kupéovat taky nedávno, a to díky tomu, že se o ni ještě dělíme se sestrou. Takže můžeme brát po 50 kg a necháme si to jen rozvážit. Peču většinou dvakrát týdně, ale občas i rozdávám, takže někdy pekárna jede celý víkend.
Daniello, mouku ze mlýna ti závidím. Ale nepídím se po ní, i kdyby tady zdroj byl, já bych to teď nedokázala využít, peču chleby dost málokdy, takže by se mi kazila :-(. Ale třeba jednou…
Virenko, to je zajímavé, možná to bude taky programem. Nemám taky ráda moc pěnovitý chleba, ale zase nesmí být tuhý. Peču na dvouhodinový program, dřív jsem používala ten delší, který trvá asi 4 hodiny. Ale to jsem pekla z mouky z obchodu.
Manželova rodina se mi směje, když vidí ty pytle mouky, ale lepší jsem zatím neměla, kromě těch hodně drahých.
No, vida. Danielo, taky na chleba používám chlebové mouky, pravda, kupované v Kauflandu, jiný zdroj široko daleko není. Ale i 1/4kostky udělá někdy až nepříjemně nakynulý chleba… Do chleba s droždím ale dávám pšeničné mouky (chlebové+celozrnné) nejmíň70%, tak možná i tím. Milovaný žitný chleba dělám kváskový, aby se žitná mouka dobře trávila.
Grebosko, taky tě vítám v klubu nadšených 🙂
Kvásek se dobře udělá podle návodu na těchto stránkách:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483
jako ostatně i hodně dalšího 🙂 Hodně radosti při pečení 🙂
Danniella,děkuji.Je to fakt užasná věcička.
Grebosko, gratuluji!!! Jen ať nás přibývá, je to skvělé.
Virenko, ještě k tomu droždí: záleží na tom, jaká je mouka. Já kupuju v mlýně žitnou a pšeničnou chlebovou a na 500 g musím dát půl kostky, jinak je chlebík dost hutný. Ale když mouka došla a dala jsem obyčejnou, z které peču buchty, stačilo droždí míň.
Jarmuschko, omlouvám se, já těch 10g droždí na 500g mouky psala pro chleby. Na sladké jsem v té chvíli nemyslela, držím se většinou konkrétního receptu, ale celou půlku dávám jen do těžkých těst jako je vánočka. Jinak mi to pak přijde moc pěnové, utíká to z formy, ale to je jen moje zkušenost.
Jen pro jistotu, ten “chorvatský“ chlebík je naslano, jak to vypadá i podle receptu, že?
Virenko, je takový vekoidní.
Jinak já hodně používám to droždí sušené.
A na sladké kynuté těsto je to fakt těch 20g na 500g mouky.
Jinak dnes jsme vyvezly tchyňku do Globusu – no, taky jsem něco pokoupila.
Chlebové mouky – od jiného výrobce, než jsem zvyklá – ne. Ale vzala jsem si na zkoušku mouku na pizzu – jsem zvědavá, jestli poznám nějaký rozdíl.
Ahoj vsem,tak jsem stastna-mam za sebou prvni cleba,jen se po nem zaprasilo,vsem moc chutnal.
Jen prosim o radu jak na kvaskovy chleba teda na ten kvasek,dekuji.