Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ahoj holky, tak jsme si dneska přivezli z Tesca pekárnu, byla v akci za 999kč (zn.Tesco). Zítra zaběhnu pro kvasnice a zkusím upéct nějaký chlebíček 🙂
Holky, prosím, nevíte, dají se použít i instatní (v prášku) kvasnice?
Mariata, těsto na knedlíky pekárna udělá fakt skvěle, nikdy bych to tak dobře nepropracovala v ruce.
Anonymní, pekárna Vega je vlastně Eta – ta jí pod značkou Vega prodává v supermarketech. Kolegyně z práce jí má a taky je spokojená.
Na netu jsou super recepty.atlas.cz . Jsou tam recepty k pekárně i všechny možné jiné, už jsem jich dost vyzkoušela a jsou super. Pekárnu mám Etu, je perfektní, neuměla jsem knedlíky ani jiné kynuté těsto, teď nasypu ingredience do pekárny a vyndám nádherné těsto, rodina se tetelí blahem. A ten chlebíček….Jo, Vicikovko, tady se dá sehnat taky dost druhů mouky, hlavně v hypermarketech. Bramborový chleba dělám z hladký, přidám vařenou bramboru, je to mňamka.
Tak já zatím patřím mezi nenalomené :-))), musela bych ochutnat a muselo by to stát za tu námahu :-D. No nevím nevím. Já kupovala kamarádce mouku v Německu (mají tam velký výběr), např. na nějaký bramborový chéb. Prý byl vynikající. Uvidím, zda-li u někoho ochutnám a nechám se unést, jako vy :-).
Mám pekárnu reklamní z Tesca (Vega), jsem moc spokojená. Peču chleba skoro každý den. Jsem ráda, že nemusím tahat pečivo z města a pod.Recepty jsem si našla na internetu. Mouku si objednávám z Mlýna Korunka z Číčové, kde mají i hotové směsi. Pošťák mouku přiveze až do domu.Dnes bych neváhala a koupila si pekárnu Panasonic.
Ahojky holky nemáte zkušenosti s pekárnou Domo-Bielmeier B 3955 strašně se mi líbí ty 2 vaničky že se dá péct v každé jiný chleba. Dík za odpovědi Judina
Ájíku, to je potřeba, umět si to zdůvodnit;o)
Jinak já jsem zjistila, že co máme pekárnu, tak králíci skoro nemají co žrát:o))) Nemusím totiž tolik v obchodě přemýšlet, kolik chleba koupit – prostě když vidím, že se málí, tak hupnu suroviny do pekárny a je chleba. Před tím jsem toho kolikrát i dost vyhazovala…
Jjejeje… že by TOHLE byla ta odměna za dobře vyřízený rodičák…? Koneckonců – je to pro blaho 6 hladových krků… to si to hezky zdůvodňuju, že? :)))
Mně tedy moc chutná chleba, který k nám vozí z pekárny Tanvald, jeho chuť ze mě vytvořila závisláka. Mám teď domácí pekárnu asi 3 týdny, doma moc zachutnal podmáslový s ořechy, ale děti jsou na ořechy i na všechna semena alergické, takže těžce experimentuju s kváskovým chlebem, jestli se mi podaří přiblížit se chuťově kupovanému -z kvalitních surovin. Jinak se obávám, že bude trouba odsouzena k občasnému použití – lahůdkový chleba pro chuť a těsta.
(Zatím se ale zdá, že by se mohlo zdařit, kvásek mnou založený se chová vzorně, těsto kyne uspokojivě, tak snad tu chuť vychytáme :-))) )
Děti často horečkují a manža z ničehožnic odjíždí do zahraničí, takže pekárna je pro mě hlavně záložní varianta – to blaho, nemuset vymýšlet, kdy má horečka pohov a můžem letět 20 minut do obchodu pro pečivo, navíc trefit dobu, kdy ho ještě mají.