Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Tak Ájíku gratuluji k prvnímu chlebíku.
My když jsme pekli první chleba, tak jsme se do pečky pořád chodili koukali, jak na televizi.
Dneska jsem po delší době pekla rohlíky, dala jsem na ně plátky sýra, už mám dva v sobě…
Ájíku, super! Ať vám nadšení vydrží:o))
V jednoduchosti je krása, u chleba to platí taktéž a když do toho základního nasypeš dýnová semínka, tak ti doma urvou ruce:o))
Děvčátka, tak jsme upekli první chlebík! No – zdál se mi kapku nižší, že mohl nakynout ještě víc, ale struktura těsta byla vpořádku, tak nevím, ale napoprvé… chuťově byl úžasný, měkoučký, voňavoučký, křupavý… dopekl se ve 20.30 večer a momentálně mám ve špajzce poslední střídku… 🙂 Takže za chvíli jdu péct nový 🙂 Dělala jsem ten základní receptík (tuším, že ho sem psala Pavlínkav), fakt je móc dobrý! 🙂
Ájíku, vítam novou pekařinku! Tak ať se ti dobře peče a dej vědět, jak to na poprvé dopadlo. M.
Virenko, tam jsem koukala, ohlasy byly asi 3, ale dobré… 🙂 Tak snad bude sloužit dobře. Už se nemůžu dočkat, pak napíšu, jak dopadl první pokus 🙂 A dobrou chuť :)!
Ájíku, to je bezva 🙂 Zrovna jsem vyklopila svůj oblíbený kváskový a nemůžu se dočkat, až trochu zchladne, takže vítej mezi námi závislými na vůni vlastního chleba :-)) Pokud vím, Kenwood donedávna nebyl nejčastější, jukni když tak na http://domacipekarny.dama.cz, u bodu pekárny najdi výrobce Kenwood a u jednotlivých pekáren bývají ohlasy uživatelů.ˇ
Ať první pokus dobře chutná 🙂
Holky, tak už mi došla trpělivost. Manžel dnes zašel do Electro wordu a koupil mi pekárnu Kenwood – takže objednávku na Moulinexku jsem zrušila. Chci to hned vyzkoušet – tak držte palce! 🙂 Jo, nemáte někdo s Kenwood zkušenosti? Cenově vyšla stejně jako ta Moulinex…
Tak to je super, zrovna nedávno jsem dostala od tchyně sádlo a chtěla jsem ho vyškvařit a pořád se mi škvarky nezdály správně zlaté a křupavé, až jsem to celé spálila. Chtělo se mi brečet, protože s tím byla strašná piplačka než jsem to všechno nakrájela a čekala až budou. Teď už by se mi to s pekárnu nemuselo stát, ale sádlo jsem nikdy předtím nedělala a nevím, jestli ještě někdy budu 🙂
Holky, právě jsem po dlouhé době zabrousila na Dámu a oni už zase vymysleli něco nového.
Představte si, že se dají v pekárně dělat škvarky. Jen se nakrájí sádlo na kostičky a dá se 2x program marmeláda. Kdyžtak koukněte, je to číslo receptu 732.
Marcelo, to znám s těma návštěvama. Anebo když někam máme přijet, tak píšou SMS, jestli bude chleba. Tak jim ho vozím místo kafe.
To jsem ještě nezkoušela, přidat syrovou bramboru, myslela jsem, že se má dávat jen vařená, ale určitě to zkusím.
Taky peču podmáslový chleba, je výborný.