Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Ahoj holky.
Tak jsem dnes před polednem zapínala pekárnu s receptem na chlebík,jak tady psala Jarmuschka.Čekala jsem,jestli nenapíše,jestli ho nepekla na ten jiný program,než ten sprint.Holky,teda ten chleba je super,ta chut!!!Jarmuschko,díky za zase jeden výborný recept!Já jsem ho teda dělala na program klasik.Nepopraskal,ale trochu se mi uprostřed propadl.Tak zkusím příště dosypat mouku,těsto se mi ze začátku trochu lepilo,ale říkala jsem si,že to napoprvé nechám tak.Prostě aby se z toho materiálu udělala krásná koulička.Chutově je fakt výborný a to jsem tam ještě neměla to chlebové koření!
Radka
Já zkusila to chlebové koření a sušený kvásek (také z DM) a chlebík nám moc chutnal. Dokonce i mladý, který je spíš na rohlíky, když dostal na výběr, sáhl po tomhle chlebíku.
Z koření jsem měla trošičku obavy, protože fakt hodně voní, ale dala jsem jenom lžičku a bylo to super.
irka
Tak to jsem taky zvědavá… v DM jsem ho zahlédla, ale říkala jsem si, že počkám,až co vy na to…. jak to chutná? 🙂
To je škoda,zrovna včera jsem byla ve městě v DM.Mohla jsem se taky na to koření zeptat.Mají tam velký výběr všeho,co se týká pečení chleba,nakukovala jsem i do sekce koření,ale na to chlebové se podívat mě nenapadlo.Taky by mě zajímalo,jak chlebík chutná s ním a bez…Jestli je to na chuti poznat.
Radka
A já si přihřeju s Radkou polívčičku. Jarmuschko, psala jsi, že používáš chlebové koření DM. Jak vám chutná? Je to jiné než jen kmín? Není to příliš voňavé? V naší DM ho opět neměli, není mi zatím dáno to vyzkoušet osobně :-(.
Ahoj Jarmuschko.
Chtěla jsem se tě zeptat,už jsi pekla ten tvůj chlebík na ten jiný program,jak jsi psala?Recept se mi líbil,tak bych ho vyzkoušela,říkala jsem si,že se tě ale napřed zeptám,jak zkouška dopadla napodruhé.
Díky Radka
Hlásím, že kvásek zkysnul jedna báseň :-))) Nevím, jestli stihnu upéct ještě dneska, právě jsem promíchala a čekám, jestli ještě půjde nahoru. Pokud bude hladový, peču 🙂 Příští týden bude dlouhý, mám hodně služeb, doma budu jen 2 všední odpoledne, nebudu ani o víkendu, tak si musím hlavně ty 2 nejmladší mužíčky něčím naklonit 🙂
Měl by jít udělat z chlebové, sama jsem to nezkoušela, protože celozrnnou mám. Z chlebové prý může být řidší, což nevadí, a někteří si stěžují, že celozrnná lépe nabývá na objemu, to ale nebude pravidlo. Vždycky je nejdůležitější natrefit na dobrou mouku, co nejčerstvější a nezasaženou třeba plísní. Dokud člověk nedělá kvásek, netuší, co všechno může mít nekvalitně skladovaná mouka za mouchy :-(.
Virenko, jde udělat kvásek z žitné chlebové, nebo musí být celozrnná?
Já ho jednou dělala, ale měla jsem instantní směs ke kvásku, koupila jsem to tenkrát ve zdravé výživě, smíchala jsem mouku s vlažnou vodou a k tomu 2 lžíce kvásku, nastartoval výborně a chleba byl mňamózní.
Musím se taky dokopat zkusit udělat kvásek sama.
Peťko, celozrnnou mouku jsem kupovala normal v Tescu, stojí kolem 17,- Kč 🙂