Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
A jéjéé – koukám na výše zmíněný recept na množství mléka – že jsem napsala 350ml a přitom v receptu je psáno 300ml, což je důležitý rozdíl a teď si nejsem jistá, kolik dávám, protože už to peču automaticky bez receptu. Tak se radši držte receptu a kdyby bylo těsto příliš hutné, stačí přilít trošičku mléka, no však víte…:-)
Ostatně, já když peču první recept, vždycky si těsto při hnětení hlídám, jestli se moc lepí, přisypu mouku, jestli je suchší, přileju vodu…
Alenko, vyjeď o pár řádků výš – 18.2. 12.34 tam píšu receptík na housky, pečeme je pořád, jsou výborné a voňavé. Ale třeba se ještě najdou jiné receptíky:-)))
Holčinky pekařinky, prosíííím…. nechce se mi to dohledávat 😉
Máte osvědčený receptík na těsto na rohlíky a housky?Děkujíííí 🙂
Ahoj Jarmuschko.
Ty jsi hodná.Já už ti dávno chtěla napsat,jestli by jsi mi to nekoupila a neposlala,ale bylo mi to blbý.To víš,že bych chtěla.Kdyby ti to nevadilo,určitě bych si dva balíčky nechala koupit a poslat.Alespon na zkoušku.Napíšu ti e-mail:RadkaPoslova@seznam.cz.Napiš mi tam cenu i s poštovným a adresu nebo jiný kontakt,kam ti mám poslat peníze.Díky moc za ochotu.
Radka
Raduš, mám Ti ho koupit a poslat?
Ale tím poštovným se Ti to prodraží…..
😮
Ahoj holky.
Musím se pochlubit pěkným “ulovkem“.Včera jsme byli nakupovat v Bille a nestačila jsem zírat,měli tam špaldovou mouku za 9,9Kč.Dosti jsem nechápala,vždyt normálně stojí tak kolem 54Kč,co jsem tak viděla.Pořád jsem ji otáčela v rukách,jestli jí něco není,nechala jsem si ji projet i na pokladně a fakt stála jen tolik.A záruka do konce května.Paní na pokladně mi říkala,že ji potřebují doprodat,proto ji tak slevnili.Tak jsem nemeškala a tři balíky koupila.Nevím,jestli se to vztahovalo jen na Billu u nás(Zábřeh na Moravě).Ještě jsem chtěla ve městě v DM koupit to chlebové koření,ale prostě ho tam nemají,to mě mrzí.
Radka
Matildo, díky.
Zatím teda ne, nestíhám, používám buď čerstvé droždí nebo sušené. Nám to chutná, takže není problém.
Matildo, díky, to bych mohla vyzkoušet. Takže neděláš nic s kváskem?
Sončo, já přidávám do těsta žitnou mouku chlebovou tmavou hladkou, tak nějak je to na tom sáčku napsané. Dávám v tomto poměru – 300g hladké m., 200g žitné. A když mám i celozrnnou nebo grahamovou, tak dávám 150g žitné a 50g celozrnné. Ta velmi špatně kyne, ale toto množství stačí a v chlebu nebo v houskách je znát.
Jinak – recepty používám běžné, na jaké narazím, jen ten poměr mouky si sama obměňuji, nestalo se mi, že by to nevyšlo:-) Důležité je, pokud peču poprvé nový recept – sleduji těsto při hnětení – nesmí se lepit a nesmí být suché – podle potřeby přidám buď mouku nebo vodu. Těsto musí být nadýchané, souměrné a hlavně nelepivé. Toť mé zkušenosti:-)))