Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
vegetariánství
Dělám takový malý průzkum o názorech lidí na vegetariánství. Taky by mě postoj k tomu zajímal z pohledu vašeho náboženského přesvědčení, pokud se k nějakému přikláníte.
Právě kuba bylo první jídlo, které mě napadlo a asi bude. 🙂
Ale jak se to blíží, začínám právě taky řešit salát. Možná se ale nakonec obejdu a udělám ho jen na chlebíčky.
I když – máme už odzkoušených i pár skvělých veganských pomazánek. Když už bude sýr na chlebíčku, aby nebyl ještě v pomazánce.
Jinak celkově musím říct, že jsem s jídlem moc spokojená, omezujeme postupně i mléčné výrobky, já si dám tak jednou za měsíc kefír nebo tak, tyhle “mlíka“ mám ráda. Sýry jíme málo, balkán do salátu nebo při zapékání. A sní se u nás nějaké to máslo.
Člověk objeví spoustu nových potravin, o kterých dřív neměl ani páru a jídelníček je čím dál pestřejší.
Jen jsem ještě zvědavá na zimu, křoupací rajčata nemusím. 🙂 Ale i tak vidím, že možností je hodně. Příští rok budu asi víc zavařovat různé zeleninové směsky.
Po delší době bych ráda oživila tuto diskuzi a zeptala se vegetariánů na něco aktuálního.Milá Daniello, tak se drž tradice ještě starší. Naši pra,pra, pra by si dali česnekovou polévku, černého kubu z krupek a hub a jako dezert můžeš přidat vánočku s ovocnou povidlovou omáčkou. Pochutnáš si, bude to zdravé i trdiční. Pěkné Vánoce. P.
Co si dáváte ke štědrovečerní večeři?
Do ryby se mi moc nechce, nejím je teď vůbec a kvůli tradici mi to přijde nesmyslné.
Buď bych tedy jedla vše kromě té ryby, protože ostatní je vege, nebo přemýšlím o nějakém starém dobrém tradičním jídle, ale zase nevím, jestli by se mi i nelíbilo zbavit se spousty vaření, které nám zabírá velkou část dne.
Budou to moje první bezmasé vánoce :-), tak bych se ráda zeptala i vás na zkušenosti a zvyky. Dík.(Citováno od Danniella z 25.11.2015
09:01)
(Citováno od PaKo z 26.11.2015 18:52)
Tak letos taky ještě nevím a už se to blíží.. Ještě loni jsem k bramborovýmu salátu dělala obalované cukety, sýry a žampiony, ale nějak jsme přestali jíst i to smažené (mmch tělo smažené tráví ještě o něco déle než maso) a tím pádem nevím, co k salátu, který bych chtěla.
Po delší době bych ráda oživila tuto diskuzi a zeptala se vegetariánů na něco aktuálního.Milá Daniello, tak se drž tradice ještě starší. Naši pra,pra, pra by si dali česnekovou polévku, černého kubu z krupek a hub a jako dezert můžeš přidat vánočku s ovocnou povidlovou omáčkou. Pochutnáš si, bude to zdravé i trdiční. Pěkné Vánoce. P.
Co si dáváte ke štědrovečerní večeři?
Do ryby se mi moc nechce, nejím je teď vůbec a kvůli tradici mi to přijde nesmyslné.
Buď bych tedy jedla vše kromě té ryby, protože ostatní je vege, nebo přemýšlím o nějakém starém dobrém tradičním jídle, ale zase nevím, jestli by se mi i nelíbilo zbavit se spousty vaření, které nám zabírá velkou část dne.
Budou to moje první bezmasé vánoce :-), tak bych se ráda zeptala i vás na zkušenosti a zvyky. Dík.(Citováno od Danniella z 25.11.2015
09:01)
Danniello,
sice neporadím s receptem, ale jen chci napsat, že my máme taky netradiční jídelníček. Po letech jsem přišla na to, že nemá cenu jíst zrovna na tak krásný svátek jídlo, které je sice tradiční, ale vůbec nám nechutná. Takže si jíme, co nám všem vyhovuje a užíváme si veselé Vánoce. Někomu to přijde zvrhlé a kroutí nad tím hlavou, nám ale ne, chceme si ten den užít se vším všudy.
Po delší době bych ráda oživila tuto diskuzi a zeptala se vegetariánů na něco aktuálního.
Co si dáváte ke štědrovečerní večeři?
Do ryby se mi moc nechce, nejím je teď vůbec a kvůli tradici mi to přijde nesmyslné.
Buď bych tedy jedla vše kromě té ryby, protože ostatní je vege, nebo přemýšlím o nějakém starém dobrém tradičním jídle, ale zase nevím, jestli by se mi i nelíbilo zbavit se spousty vaření, které nám zabírá velkou část dne.
Budou to moje první bezmasé vánoce :-), tak bych se ráda zeptala i vás na zkušenosti a zvyky. Dík.
Lolino, je pravda, že mi to manžel velmi usnadnil tím, že se ke mně přidal. 🙂
Já spíš cítím, jak se můj odstup od masa zvětšuje, vlastně mi přijde spíš ne moc dobré. Cítím mnohem víc chutě jídel a v mase za vším kořením výrazně cítím tu tupou, mdlou původní chuť, kterou se koření a ostatní přísady jen snaží překrýt.
Ale je fakt, že časově je to náročnější. A navíc je problém s tím zajít si na polední menu do restaurace, což jsme při větším pracovním záběru občas dělali.
Každopádně je mi ale o tolik líp, že mi to za to pořád stojí. 🙂
Byla jsem vegetariánka 3 roky než jsem potkala manžela a už na vaření nebylo čas a tak jsem snědla potom všechno. Takže mě naučil jíst zpátky maso. Pokaždé se jen pousměju, když v restauraci procházím v jídelním lístku vegetariánská jídla. Smažený sýr, smažený květák a smažené žampiony.
V těch lepších už tomu tak naštěstí není.
Ráda bych se vrátila do mého bývalého životního stylu jenže ta síla už bohužel není tak velká jako dřív .. Ach jo
Meggi, dík, přesně tak jsem to myslela, jak s ním zacházíte a co do něj dáváte. Nějaké osvědčené tipy.
Holky, můžete poradit, jak používat rýžový papír? Díky.mozna nevim,jak to myslis,nac se ptas 😉
(Citováno od Danniella z 20.7.2015 10:49)
Ja delavam z neho casto,napr.spring rolls,navlhcim je nejdrive trosku vodou,nebo i namocim na 2min.do teple vody,dam na uterku a plnim,cimkoliv,skvela je zeleninka,ci uvarena ryze s masem,do ryz.papiru ji trosku dam,na to okurku,platek mrkve..nej jsou smazene na rozpal.oleji..kupuji je uz i hotove,mrazene,jen se zeleninou a jsou uzasne zrave…
Deti miluji,treba jen tak,k tv..
Holky, můžete poradit, jak používat rýžový papír? Díky.