Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
vegetariánství
Dělám takový malý průzkum o názorech lidí na vegetariánství. Taky by mě postoj k tomu zajímal z pohledu vašeho náboženského přesvědčení, pokud se k nějakému přikláníte.
Ale Mari,zdravou výživou se hubne:)))))))
Tady se nevaří maso???? Tak sem nejdu:D
babofko:-)
Já jen, že mě fascinuje ta cena za biokuře. To by teda táta fakt musel vydělávat miliony, aby naši rodinku uživil:-)
Řeknu ti, za tu cenu bych si radši dala flák nefalšovaného hovězího bifteku:-)))
Nic proti “bio stravě“, ale na mě to už působí jako sprosté slovo. Taky se tetelím blahem, když dostanu masíčko (vajíčka, zeleninku apod.), které vyrostlo v domácích podmínkách. A je mi jasné, že kuře, které občas koupíme v marketu, není zrovna košer. Ale v obchodě bych za značku “bio“ nedala ani korunu.
A holky, nehádejte se. Vždyť ve všem je kouska pravdy:-)
Aha, zase nepřihlášená – Matilda:-)
Pravda je, že vaše výčty kladů vegetariánství v takovém množství, sledu a kadenci jsem nečekala a působilo to na mě jako útok. Možná z podobného důvodu připadala jako útok moje věta Piškotce. Opravdu jsem nechtěla někomu nebo něčemu se vysmívat, protože je mi toto téma blízké. A taky proto, že mám pochybnosti. Takže ano, v tomto momentálně jsem nevyrovnaná, i když ta věta se mi nezdá v nepořádku. Pořád si totiž myslím, že přísun výživy z masa může ovlivnit stavbu kostí či svalů. Na čtení odborných publikací nemám sílu ani hlavu, navíc si nejsem jistá, kterou literaturu považovat za nestranou v pravém slova smyslu. Když koupím něco od vegetariánů, nevěřím v objektivitu a neumím si to přebrat. A naopak. Takže jsem se do této diskuze začetla, že nějaká fakta získám. Čím jsou krmená kuřata a krávy a jiná zvířátka tuším. Nebyla jsem při tom, takže to nemůžu vědět určitě. Pokud dostanu domácí kuře nebo králíka, tetelím se blahem. O té babičce jsem se chtěla jen dovědět víc, víc nic.
Doufám, že jsem to patřičně vysvětlila a že to neberete jako něco proti vám. Mám vás ráda.:-) A objektivní fakta beru!
díky za články
…já zírám, jak se to tady vždycky zvrhne…
Holky, pár článků o dusičnanech jako pojmu, kde se vysvětluje, co dělají v těle:
http://ekonomika.idnes.cz/mame-se-bat-dusicnanu-051-/test.asp?c=2003M107U05A
Jinak nezlob se Zavo, ale věta: “Lien, já obhajobu masožroutství na půl strany nestvořila. ti přijde jako od vyrovnaného člověka? Taky si můžu myslet, že útočíš… :o)
Piškotko, máš moji podporu! 😉
Holky, já minulý týden koupila bio kuře. Z ceny jsem se skoro osypala, přijde mi šílené, že stojí 10x tolik co to nebio. V Globusu mají v akci kuřata za 39,- (nebo 49,-?) a bio stálo (nekecám!) 390,-. Mělo teda 1,8 kg a bylo i napohled jiné, takové jakoby do žluta, nebo takové to mrtvolně bílonamodralé. Vykostila jsem ho a dělala roládu. Kosti s masem šly na vývar a byl pěkně žluťoučký, na pohled pěkný a prý dobrý. Já to bohužel nepotvrdím, protože já nepozřela ani sousto 🙂
Jinak cenové rozdíly mezi bio a nebio u istatních druhů masa mi nepřijdou tak strašné, jako u toho kuřecího. Musí to být teda opravdu “kvalita“ za 40,-. Ani nechci domýšlet…
Zavo, kdepááák holka 🙂 já neútočím, myslíš,že jsem hned nevyrovnaná? Hm :o)))) Nebudu ti to brát :o) To je takové na prd, když jsi nečetla všechny zdejší debaty o výživě, není to totiž jediná diskuze, jedna taková se strhla ve vášnivou debatu i pod mým článkem “Co je vlastně zdravé“ a musím naopak říct, že tam útočili “masožrouti“ :o) a teda dost :o) Já myslela, že se v tom nepřímo pokračuje :o) Omlouvám se, pokud tě to naštvalo, neměla jsem to v úmyslu, spíš jsem bránila vegetariány ani ne tak před útoky, jako spíše před tak trochu “pohrdáním“ vegetariánskou stravou. Podotýkám, že nejsem vegetarián, ale mám kolem sebe dost takových a mě samotnou to zajímá, protože mám i jisté negativní zkušenosti z přejídání masem… Nemluvím o tobě :o)
Vím, že zelenina, jaké se nám dostává v marketech, má taky své nevýhody, a ano, měla jsem to napsat k tomu masu, aby to bylo férové, ale pořád si říkám, že raději zeleninu, která obsahuje dusičnany, než antibiotika a podobné svinstvo! (A pozor: dusičnany nejsou tak nebezpečné jako dusitany, což si lidé strašně pletou, pokud tělo nefunguje,jak má, tak se dusičnany jistým způsobem v těle přemění na dusitany a ty jsou pak karcinogenní, pokud má ale tělo dostatek vitamínu C, poradí si… Jak říkám, chce to asi více se o to zajímat, možná bys pak pochopila můj postoj… A ještě jednou, nezlob se, jestli jsem vyjela, dnes jsem měla v práci den blbec a mělas tu smůlu, že jsi mi “kápla“ do oblíbeného tématu ;o)