Védéčkoviny 42/2014: Dobrou chuť!

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Minulý týden jste s námi mohli oslavit Mezinárodní den výživy i Den chleba, obojí pěkně 2 v 1. Řeč ale přešla i na řadu dalších témat. Pojďme se za nimi ještě ohlédnout…

Den výživy a chleba na VD

cover_PENAM.inddIveta a Králíček4 pro nás připravily opět spoustu zajímavých článků na toto téma. Nuninka přidala zdravé recepty. A podle ukázky z knihy Mileny Volfové si můžete sami upéct domácí chléb.

Spoustu dalších ověřených receptů najdete také ve sponzorované diskuzi, která ještě čeká na vyhodnocení (můžete se těšit tento týden na obvyklý souhrnný článek se jmény výherců). Chuťové buňky si můžete vizuálně trošku procvičit i ve fotoalbu Den výživy a chleba na VD.

O škole a školácích

V rámci ŠVD jsem v pondělí založila diskuzi o výuce náboženství na školách, máte-li k tomuto tématu jakékoli postřehy, budu za ně ráda. Jako obvykle vyjde v dohledné době také článek založený právě na této diskuzi, proto je každý příspěvek vítaný ještě víc, než obvykle.

Stejným způsobem vznikly také dva články minulého týdne – můj  o nestandardních pomůckách a Peťčin o tom, kolik stojí školák.

V diskutárně se také objevil dotaz od ksalavove, jak na češtinu, se kterou Kačenka trochu zápasí.

O školkách a předškolácích 🙂

Linda2_PVD_perexNa námět z tam-tamové šedivky od jany231 o tom, jak si její dcerka těžko zvyká ve školce, vznikla článek Ivety Peškové  Do školky nechci!, pro který získala užitečné rady od Kláry Markuciové, ředitelky mezinárodní školky a jeslí Nestlingue.

Kromě toho v rámci PVD minulý týden vznikla také zajímavá diskuze o soukromých a státních školkách, která čeká i na vaše postřehy a srovnání, ať už budete vycházet z osobních zkušeností nebo představ o tom, jak to vlastně funguje.

V neděli jsme také vydali tiskovou zprávu týkající se zákona o dětských skupinách, který se bude po vetu prezidenta Zemana nejspíš už tento týden projednávat v Poslanecké sněmovně PČR. Není-li vám lhostejný osud alternativních školek i různých zájmových organizací, pro které může být zákon v současné podobě likvidační, máte možnost podepsat také elektronickou petici.

O výchově

Zorro Of The Old West 18Až v pátek jsem zakládala diskuzi o tom, jak pomáháte dětem vybudovat zdravou sebedůvěru. Bohužel jsem se k ní pak už znovu nedostala a diskuze zatím spíš pospává, tak uvidíme, jestli se ji podaří probrat trochu k životu. Téma to není jednoduché, o to by ale případné rady mohly být užitečnější. Pokud žádné nemáte, zkuste mi napsat aspoň, co pro vás vůbec sebevědomí a sebedůvěra znamenají.

Užitečná by mohla být také ukázka z knihy osvědčené dvojice Adele Faber a Elaine Mazlish nazvaná Jak se stát rodičem, jakým jste vždy chtěli být. No uznejte, komu by se takové rady nehodili? Jste rodičem, jakým jste vždy chtěli být?

Pro šikovné ručičky

Opět nechyběly články s náměty na tvoření a tentokrát hned v dvojnásobné dávce, než obykle 🙂 Bamiska si pro nás připravila Zábavné tvoření z kůže a Dýhový obrázek, nuninka vyrobila na oslavu Narozeninovou piňatu. Podle ukázky z knihy Pletení z pedigu si můžete vytvořit tác na koláč s lemem madeira.

8 pedig-str-22-1piňáta 15

Nové testování

duplo_traktorOd čtvrtka se můžete možná naposledy hlásit k testování. Dva z vás na svých dětech vyzkouší Lego Duplo Traktor.

Hledáme děti ve věku 2-3 roky.

Další Védéčkoviny

Další vydání jsem schopná napsat až na 10.11., takže bych potřebovala obsadit následující dva týdny (27.10. a 3.11.). Byla bych ráda, kdyby se k sepsání odhodlal i někdo, kdo to zatím nezkoušel. Šikovných pisatelek je tu spousta a technickou stránku věci kdyžtak dořešíme v redakci.
Kdo se odhodlá?

…zkušené matadorky přes Védéčkoviny tímto rozhodně nechci zavrhnout, ráda bych ale rozšířila okruh těch, kdo se s námi budou případně dál střídat 😉

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (1 vyjádření)

  • Petra Vymětalová

    Tento týden to nevyšlo, odhodlá se někdo na ten další?
    Vzhledem k tomu, že můžete shrnout dva týdny do jednoho článku, bude námětů určitě dost 😉

    10.11. už si to zase vezmu na starost klidně já, na příští pondělí to ale opět nedám…

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist