Védéčkoviny 47/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Tak je tu další pondělí. Také vám přijde, že ten čas utíká tak strašně rychle? Na chvilku se zastavte, udělejte si svou oblíbenou kávičku, ať turka, presíčko, nebo čokoládu a pročtěte, co se minulý týden událo na stránkách VD.

dárekVD  se už zapojilo do vánočního dárkování, jak jinak si vysvětlit velké množství soutěží, které jsou jistě velkým lákadlem pro každého. Hraje a hrálo se o knihy, stavebnice, povlečení, poukaz na nákup kvalitních hraček, ale i balíčky od Ježíška. Ve které byste si přáli uspět?

Nahlédnutí do diskuzí

vanocni stromBlíží se námi oblíbené období a tak by mě zajímalo, jestli jste jako malé  děti našly nebo hledaly dárky? Jen se přiznejte :).  Díky televizní relaci jsem se ptala, jestli víte, že vánoční stromky vozí kurýr a jaký letos bude u vás? Pokud máte nějaký tip na vánoční akce – výlet, zámek, dílnička atd, kterým si zpestřujete předvánoční čas, podělte se a přispějte radou kam vyrazit.

Janca.mas se ptala na to, jestli vyrábíte, nebo kupujete karnevalové masky. Připojit fotečky by bylo krásné. Také má starost, aby přírůstek nerozdmýchal sourozeneckou žárlivost a zajímá ji, jak to bylo u vás.

Nuninka pátrá, jak to máte nastavené vy a jestli doprovázíte děti do školy a jestli máte nějaký talisman. Snad děti nepotřebují zmíněný talisman a nebojí se třídních schůzek? A nemáte se zapomenout pochlubit, jaké cukroví už máte upečené. Takže já se chlubím – zatím žádné :D, ale ještě to ani nevnímám jako něco, že bych nestíhala a nechává mě to naprosto klidnou. To s dárky je to horší 😀 …

chicken Dcerka Supice bude mít své první narozeniny, a tak se ptá, jak slavíte narozeniny dětiček a jestli dáváte hobla?

Jessenka se ptala, co s uzeným kuřetem, které není „nic moc“ jak ho zpracovat a nakládat s ním dál.

Která se vám líbila nejvíc, té přidejte svůj hlas přímo ZDE.

O čem se psalo v článcích

Pondělí

Název prvního článku tento týden zněl „nezapomenutelná Astrid Lindgrenová“.  Jsem ráda, že zvědavost převládla a já nakoukla, mám totiž špatnou paměť na jména autorů knih. Milým překvapením pro mě bylo, že jde o autorku knihy Děti z Bullerbynu. Najdete zde dalších jejich 7 titulů. Znáte některé?

Védéčkoviny nám připravila nuninka a protáhla nás děním minulého týdne. Uteklo vám něco, nebo jste byli v obraze?

Úterý

954937_cold_orange_juice_2Pokud váháte, jestli dětem třeba právě k vánocům pořídit výrobník domácí limonády, nakoukněte do článku, kde najdete odpovědi přímo od odborníka a v komentářích pod článkem si přečtete zkušenosti těch, kdo ho doma má.

U našich prvňáčků, které sledujeme od září, proběhl týden slabikářů. V dnešní době, jak tak koukám, i toto už je v slavnostním duchu…

Středa

Jak i to největší přání se může splnit, zjistíte, když si přečtete článek o knížce s názvem Policejní křeček. Musím přiznat, že jeho jméno Bruno mě trochu hodilo vzpomínkami k jednomu kriminálnímu dílu Zemana, který mám vryt do paměti :D. Knížka vypadá velmi zajímavě…

Pokud se chystáte na hory prvně i třeba po několikáté, jistě přijdou k dobru rady o tom, co by nemělo chybět malým lyžařům. Dočetli jste se něco nového, máte nějaké své postřehy?

Čtvrtek

Beruska_027 (2)Berušky zalézají před zimou do škvír oken, stejně tak u nuninky, která si jednu veselou berušku vyrobila spolu se svými dětmi. Prvně jsem si myslela, že je z vajíček, ale není tomu tak, prozkoumejte…

Zahrajte si o příběhy plné lásky, tajemna i zrady… pokud se na vás štěstí neusměje, můžete si Osm světů nebo Vlčí princeznu objednat. Fantazy knihy jistě zaujmou starší čtenáře a právě ony by mohly bát vhodným dárkem pod stromeček.

Pátek

Herní box doporučuje pro děti hry, které nejsou zlem. Nakoukněte a rozhodněte. Musím přiznat, že jednu z doporučovaných – Monkey Go Happy – mám moc ráda :D.

Podle světového bestselleru Hunger Games vznikl film Vražedná pomsta. Díky přiložené ukázce z filmu zabrouzdám, jestli už dávají nebo dávali v našem okolí. Ráda bych ho osobně viděla, jak aréna odhalí svou nejtemnější stránku, Kluci by určitě šli rádi se mnou. Vy si můžete o knihy zasoutěžit, nebo je získat za výrazně nižší cenu.

Sobota

Pokud vám zbude krabice, nevyhazujte! Kluci zužitkovali jednu od mléka (nakupujeme ve velkém) a přetvořili si ji ve hru. No a pak se začali hecovat – tref se do krabičky a slyšela jsem často „vedle jak ta jedle“.

Nazdárek, milé děti, milí dospěláci! To je krásné oslovení a víte, že je přímo od pohádkové bytosti, kterou mají děti nejraději, a to od Ježíška? Jestli nevíte, co musíte udělat, aby vám od něho přišel dopis, nakoukněte – ještě máte čas. My už máme splněno a jsem zvědavá …

Neděle

ledove_kralovstvi_perexNeznám snad nikoho kdo by neměl rád pohádky. Tvůrci filmů Na vlásku a Raubíř Ralf, představují snímek Ledové království, úžasné filmové komediální dobrodružství! Koukněte se na ukázku pohádky a vyrazte do kina. Pokud chcete polechtat štěstíčko, zkuste si zasoutěžit…

A pokud vám po vyprání stále zůstávají liché ponožky, můžete se pustit do ponožkového tvoření dětem pro radost. Hned jsem si dala do záložek, protože koníček, maňásek, ale i kočička by u nás určitě slavila úspěch.

usmev

Tak vám všem přeji krásné vykročení do dalšího týdne, neztraťte úsměv na své tváři, rozdávejte ho kolem sebe, vždyť ten dokáže dělat přímo zázraky …  a připojuji oblíbenou otázku – kdo bude další?????

Napsal/a: bamiska

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (14 vyjádření)

  • bamiska

    no to asi jo, nejvíc se mi vryl do hlavy 😀 no a jak ho tam vydím jak se kývá no brr husinu mám…pak jak leze se studny …. no na tu dobu dost psycho 😀 😀 😀

  • Studna je nejlepší díl.

  • Ivča a Domča

    Studna je super:-)Na tu jsem se teda vždycky těšila:-)I když teda Bruna si nevzpomínám, ale fakt nepamatuju si ty jména…
    Smrt stopařek taky nemusím:-(
    Tak díky:-)

  • bamiska

    Ivčo nevím jestli to nemotám ale jedinej díl co se mi vryl do pěměti je Studna, kdy stojí u té postele v ruce sekeru a kývá s ní…a mám pocit aspoň to tak mám vryté že tam je Bruno…a tohle ač se třeba i na Zamana klidně kouknu znovu nedám a díl přeskakuju, stejně jako Smrt stopařek, viděla jsem jako mladá a nikdy víc 😀

  • Ivča a Domča

    Bamisko, taky díky za Védéčkoviny, hezky se čtou:-)
    Ale co mě zaujalo a zase si nemůžu vybavit já – píšeš, že knížka o křečkovi, jejíž recenzi napsala Nuninka, ti jménem Bruno připomněla jeden díl Zemana. Na serál se kouknu ráda, když ho dávají, ale moje paměť asi není nejlepší a hlavně jsem zvědavá až moc – jaký díl to byl? Hryže to ve mě,znáš to, když si nemůžeš vzpomenout – a to mě štve, jakou mám sklerozu:-)

  • Petra Vymětalová

    miney777, to nebyl nátlak, ale dodávání odvahy 😉 a já jsem ráda, že a) jsi to nevzdala než jsem stihla taky něco připsat, b) že mám dalšího potenciálního nástupce na psaní Védéčkovin 😉
    Ještě ti napíšu do mailu nějaké podrobnější info (kdybych se neozvala do čtvrtečního odpoledne, tak se mi radši prosím připomeň).

    Bamisko, děkuju za další Védéčkoviny. Poslední tři týdny jste mi s nuninkou fakt vytrhly trn z paty. Nebýt vás dvou, byly by VD asi bez nich, já bych to vzhledem k jiným povinnostem prostě nedala.

  • bamiska

    nuni dobrý…odvolávám co jsem odvolal slibuji co jsem slíbil…miney777 to přeci nebylo pod nijakým tlakem, my taková neviňátka …ale je fajn že to zkusí někdo jiný, zase to bude jiné a někdo uvidí co to obnáší 😀 …
    a já ještě přidám trochu ráda, když někdy mám čas tak to nenechávám až na neděli, píšu si poznámky o článcích, nebo si i v pc udělám dokumentík…ale to podle nálady a času…

  • Protestuji a prohlašuji, že Miney777 se přihlásila dobrovolně. 🙂

  • miney777

    já ale nepsala, že to vážně vezmuuuu 😀

    Nee, tak já to zkusím.. za to nic nedám, nejedeme na chalupu, tak se tedy, Peti, hlásím jako dobrovolnice 😀 (ale pod nátlakem veřejnosti, vidělas to? 😀 )

  • bamiska

    miney777 no hurá další odvážlivec…myslím že Petra určitě ti písne info i třeba ohledně vkládání prokliků, není to nic složitého, když jsem to pochopila i já …..a jak píše nuninka jde o dění na vd od pondělí do neděle, co bylo v článkách a v diskuzích….
    diskuze které byly za poslední týden, poznáš když rozklikneč diskuze a nad tabudlkou je poslední diskuze…hlídej si datumy…protože když to rozklikneš v úterý tak tam budou diskuze za posledních 7 dní(takže radši jen koukni na datum)
    hlavně se nelekni to je jen postřeh pro ulehčení práce 😀

    no tak to se budu moc těšit

  • Miney, stačí napsat stručný přehled o tom, co nového v diskutárně, jaké články, popř. soutěže za ten týden byly.
    Nemusíš vypsat všechno. A stačí, když to budeš mít v neděli večer. 🙂

  • miney777

    nuninko – vždyť já nic nevííím (zděšení 😀 ) do kdy „odevzdat“ – co všechno napsat a probrat 😀

  • Bamisko, pěkný přehled 🙂
    Miney777, vůbec se nemusíš bát. Není to nic složitého. A pokud budeš potřebovat poradit, stačí napsat. Takže co, vyzkoušíš?

  • miney777

    Moc děkuju za přehled týdne 🙂 díky tomu vím, že mi spousta věcí utekla 🙂

    p.s. – už jsem též přemýšlela, že se nabídnu jako dobrovolnice na“příští“ VDčkovny – ale mám strach.. 😀

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist