Védéčkoviny 27/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Tak a máme tu druhé prázdninové pondělí. První týden máme za sebou a já musím konstatovat, že nějak rychle utekl. Nechci vás strašit, ale moje maminka s oblibou říká, „no, prázdniny utečou, je tu září, zase do školy a už aby člověk pomalu začal přemýšlet, co na vánoce“ 🙂 Na to máme opravdu zatím čas, budeme si užívat sluníčka a v rychlosti si připomeneme, co se na stránkách událo minulý týden.

Stihli jste nakouknout do všech diskuzí?

Teda trochu bych to přejmenovala na pěknou drbárnu a říkám si, jak tohle dostanu do textu? 🙂

1244029_sunburstV diskuzích se hodně odrazilo právě načaté období prázdnin. Otázka, jestli dostávají děti úkoly na prázdniny, mě trochu zarazila. Po pročtení se mi ale zalíbil třeba nápad, aby si děti psaly deníček o tom, co o prázdninách prožily. Probralo se také to, na co se děti nejvíce těší a kam se chodíme koupat, jestli na koupaliště nebo do bazénu. Nebo jakou trampolínu pro ty své radosti pořídit. Nenapadlo by mě, že to může být až takový problém.

Pokud zrovna nebude počasí přát koupání a vy do ruky vezmete knihu, dřív než se pustíte  do čtení, připište i nám svůj tip na nějakou oddechovou letní knihu. Usnadníte tím hledání vhodné knížky ostatním a i třeba vy tu najdete nějakou, kterou jste nečetli.

585412_in_the_rainCo s dětmi když venku prší? To je kolikrát oříšek, podělte se s ostatními o své nápady a k malování na kameny, hraní divadla, či razítkování pohledů připište i ty své.

Dětičky nám rostou jako z vody, ale mohli jsme na chvilku utéci do svých vzpomínek a zavzpomínat na žvatlání a perličky našich dětí. Stejně tak si postěžovat jaké to je, když děti mají své dny nebo jak se zachovat, když jsou děti pro ostatní nežádoucí? Jistě nikdo nemá doma andílky a tak není od věci si přečíst, jak to řeší jiní rodiče. Jestli metodou zákazů, nebo mají jiné účinnější metody.

Jak to máte u vás? Poradíte mamince, kterou trápí pocení u jejího syna? Tak kdo má nějakou zkušenost, nebo doma dospívající děti, nakoukněte. Do téhle oblasti bych zařadila i otázku jak chráníte děti před klíšťaty?

hospital_handAni začátek prázdnin se nevyhnul marodům a neštěstím. Honzík od suodal nám skončil v nemocnici a všechny jsme mu držely, co jsme mohly, a netrpělivě vyhlížely, až se tu objeví zpráva, jsme doma. Kdo další se vrátil z nemocnice a je rád, že je doma, nám oznámila zprávička o šťastném domově. A tímto jim i všem ostatním přeju klidné, pohodové a beznemocniční prázdniny.

I dobří holubi se vracejí by se dalo říci, když nakouknete do zprávičky od Piškotky. Už jen po přečtení nicku, co se tu tak často neobjevuje,  zahřeje u srdíčka každého, kdo zná. No a kdo se chce dovědět víc, šup do jejích novinek.

730128_hand_behind_glassPro mě zajímavou diskuzí byla ta, kde se probíralo využití anonymity internetu. Je to velmi ožehavé téma a v mých očích škoda, že se nerozjela víc. Ráda bych si přečetla i opačný názor a nemusel by zrovna ani v této diskuzi být podepsaný. V počtu komentářů hned na druhém místě.

Proto se i těším na hlasování o diskuzi týdne!!!
Minulý týden jste nejvíc hlasů dali diskuzi Odstěhovali byste se do ciziny?

Je vidět, že ač dospělé, máme duši dítěte, protože nejvíce „jede“ diskuze s názvem Poznáte, co je to za místo? Důkazem naší hravosti jsou i další dvě diskuze, které neměly jepičí život. 1 – pojďte si zahrát…město, jméno, zvíře.. a 2 – slovní fotbal…další oddechovka. Uvidíme, jak dlouhý život čeká nejnovější hravou diskusi Co k sobě patří 🙂, kterou včera založila Zuzina. A jak se říká – kdo si hraje nezlobí, tak se toho držte – hrajte a nezlobte. 🙂

Co jste možná přehlédli v článcích  – celkem jich vyšlo devět.

  • Děním předcházejícího týdne vás protáhla nuninka, která jim vtiskla védéčkovinám podobu kalendáře. Myslím, že se jí velmi povedly. Nakoukli jste?
  • Začaly prázdniny a to je pro mnohé obdobím výletů. Pokud jste již vyčerpali své nápady, přijde vám vhod článek, ve kterém najdete tipy kam za strašidly, kde najít pozoruhodná místa naší vlasti a která zákoutí v Praze nezapomenout prozkoumat. Které místo vás zaujalo?
  • lekarnickaAž se vydáte na nějaký ten výlet, či dovolenou, jistě byste neměli zapomenout na lékárničku. Víte, že existuje zbrusu nový internetový nástroj Lékárnička na cesty, který byl vyvinut odborníky z lékáren Dr. Max ke snadné přípravě cestovní lékárničky? Co všechno do ní zabalit, víte?
  • Každý si jistě přeje krásné počasí a sluníčko. Pokud potřebujete, tak si ho s dětmi přivolejte, třeba krásnou básničkou, kterou najdete v knížce „Říkáš, říkám říkadla“. Nakoukli jste do článku? Jsou tam i další básničky, které můžete využít doma například při jídle, uklízení atd.

Kapky deště bum a střík,
cákají nám na chodník.
Na chodníku jsou teď louže
a na trávě bláto klouže.
Vykoukni ven, sluníčko,
a osuš nás maličko!

  • tvoření_penalty 017A pokud přeci jen sluníčko nevykoukne a bude pršet, nevadí, i takováhle doba se nechá strávit příjemnou zábavou. Tou může být třeba klučičí hra na penalty, ale věřím, že potěší i hravá děvčátka. A co si dát s dětmi soutěž, komu to půjde líp?
  • Doufám, že kluci se mnou nezačnou mluvit tajnou řečí. Protože pokud by na mě vyhrkli toto „NZNV ANIAORMF“, tak bych určitě nepřišla na to, že mají chuť na zmrzlinu. Ale stejně jako nuninka jsem přesvědčená, že Příručka pro kluky dobrodruhy by neměla chybět v žádné  klučičí knihovničce.
  • Pokud vám utekl článek, ve kterém je nabídka knih takových, které se nemusí jen číst ale i hrát, byla by škoda do něho znovu nenakouknout. Najdete tu tipy pro celou rodinu. Je tu i nabídka knižních novinek, které si můžete vydražit za třetinu běžné ceny. Najdete tu to své?
  • blocks spelling baby above expecting mom's bellyKrásným obdobím každé maminky je přiblížení se konce těhulkování a výběr jména. Chcete chvilku zavzpomínat na to své a prožít i výběr jména pro Pavluschky sviště? Já už vím, jaká jména se do koncového výběru dostala. Líbí se vám? Mě moc.
  • Máte dítě a zavedli jste s bývalým partnerem systém tzv. střídavé péče? Pak by se vám mohla hodit kniha, která vám zodpoví vaše otázky týkající se této problematiky. Pokud právě toto řešíte, nakoukněte právě sem.

A to je konec přátelé… Krásné  pokračování prázdnin a příští týden kdo?? Někdo, kdo ještě nepsal??

Napsal/a: bamiska

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (8 vyjádření)

  • danasi

    Bamisko děkuji, nějak letos přes prázdniny zlobí internet a mne uniká celkem dosti. Jsem ráda za Védečkoviny, která zmapují týden a umožní mi počíst si co uniklo. Děkuji ještě jednou za jejich pěkné zpracování.

  • Peťka

    Bami, uniklo mi toho dost, takže moc díky. Hezké čtení!

  • bamiska

    tak už se těším na dalšího neznámého co se odhodlal….. jinak děkuju jsem ráda jestli se líbí a využijete, nebo nakouknete tam co třeba uniklo….

  • mura

    Bami,krásné védéčkoviny.

  • Bamisko, parádní zpracování 🙂 Moc pěkné vědečkoviny 🙂

  • Hanzlici
    Hanzlici

    Dnes jsem plně docenila význam Védéčkovin 🙂 opravdu tu jsem tak poskrovnu, že jsem se ocitla krapet „out“, takže jsem vzala védéčkoviny, otevřela jednu diskusi za druhou a přispěla aspoň nějak 🙂 Parádní, užitečné 🙂

  • Lien

    Bami moc pěkné, díky za přehled

  • Petra Vymětalová

    Bami, děkuju za další vydání! Zase se ti podařilo obsáhnout všechno a ani trochu nenudit 😉
    A k tvojí závěrečné otázce – opravdu bude psát někdo, od koho jste Védéčkoviny ještě nečetli 😉
    Další týdny jsou pořád volné, takže kdyby se přes prázdniny chtěl osmělit i někdo další, stačí si rezervovat některé pondělí 😉

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist