Védečkoviny 26/2013: První prázdninové

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Máme tady první prázdninové Védečkoviny. Počasí zase nic moc, ale na VD bylo minulý týden opravdu živo. Tentokrát uděláme trochu změnu a zkusíme to vzít pěkně od začátku a to od pondělí do neděle. Uvařte si kávičku a jdeme na to.

Pondělí nám začalo zlehounkatehotenstvi

Petra zjišťuje kdy zvládlo správnou výslovnost ? Já se zase ptám, jak zvládli-zvládají muži těhotenství a porod? A nemyslím tím, že těhotní jsou muži 🙂

Úterý

Máte společný názor na výchovu dětí?  nebo kam jezdí děti o prázdninách raději, k babičce nebo na tábor?  Napište, jak je to u vás doma do Petřiné diskuse. Pamatujete si na svoji oblíbenou hračku? Napište nám, jaká to byla.  Bamiska by ráda věděla, zda byste se odstěhovali do ciziny  a dokázali všechno opustit.

Středahryahlavolamy

Jako dítě jsem strašně měla ráda různé hlavolamy a kvízy, co vy?  Po nějaké době o sobě dala vědět Berdy. Pojďte se podívat jak se jí daří.  Trochu s předstihem Bamiska zjišťuje jaké bylo vysvědčení.

Čtvrtek

Holka nebo kluk? Bylo vám to jedno, nebo jste si něco tajně přáli ? Tuto těhotenskou otázku položila Petra zrovna ve čtvrtek. Poradíte Marýskovi s golfkami pro dvojčata?

Pátekvysvedcení

Opravdu moc pěknou otázku má Petra. Zkuste napsat komu byste rádi napsali vysvědčení a  jaké? jak jsou na tom děti s pravidly silničního provozu? Kšanda má z toho trochu obavy. A co Vy? mám za sebou šílený týden.

Sobota

Je tady další dotaz ohledně kočárků. Napíšete LisaX své tipy? Musím přiznat, že tato diskuse mi teda utekla 🙂 .  Dětem začaly prázdniny a tak se podělte s Bamiskou co vás a vaše děti čeká o prázdninách? Máte doma televizi? Anonymní se ptá  jestli ano, tak proč?  A protože začínáte vyrážet na dovolenou, napiště nějaké tipy jak zabavit děti na cestách. Inspirujte i ostatní.  Co děláte pro přírodu? Třídíte třeba odpadBamiska má pro všechny další oddechovku. Tentokrát je to slovní fotbal. Jenom čtěte pozorně, ať to nepopletete jako já 🙂 . VD sraz 2013 Olomouc konečně vyšel 🙂 .

Neděle

Jak moc jste přísní na hygienu u dětí,  jdete dětem příkladem? Suodal má trápení, Honzík je v nemocnici. Držte jim palečky, aby byly zase co nejdříve doma.

Mysli pro princezny a pro piraty_kompozice2 (800x443)

Rozhodně si nenechejte ujít ani zajímavé články, které v minulém týdnu vyšly.  Za zmínku teda stojí všechny, ale zkusím vybrat alespoň některé. Maminky na cestě zpátky. Inspirujte děti k letním aktivitám.  Jak rozvíjet dětskou motoriku, poradí Bamiska.  Vysvědčení, aneb když se děti bojí vrátit domů určitě stojí za přečtení.  Ivana má pro vás další těhotenské povídání. Chcete vědět jak chutnalo testovaným mysli? Tak si nenechejte ujít Jak chutnalo Mysli na zdraví pro princezny a pro piráty. A určitě v červenci nezapomeňte popřát.

Nejvíce hlasů jste minulý týden dali diskuzi Jak zvládáte tropy? Kolik máte stupňů v bytě? od Peťky a mojí diskuzi Splnil se Vám váš dětský sen?
Jaká bude další oceněná diskuze, záleží pouze na vás, tak pro ní nezapomeňte hlasovat. Tentokrát už jedeme podle nových pravidel. Z ankety, do které jste se minulých dvou týdnech mohli zapojit, vyšlo, že do hlasování budou zařazována jen témata, která jsou podnětem k diskuzi. Různé vtípky, testy, hry a oznámení budou z hlasování předem vyřazena.

 

Tak, a máme za sebou celý týden. Celkem se sešlo 22 diskusních témat. Přiznám se, že tyto Védéčkoviny jsou psané ne za 5 minut 12, ale rovnou ve 12. Snad jsem na něco nebo někoho nezapomněla, věřte, že by to nebylo naschvál. Doufám, že se vám budou alespoň trochu líbit, přestože jsou psané opravdu na poslední chvíli 🙂

Napsal/a: Nuninka

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (8 vyjádření)

  • Bamisko 🙂

  • bamiska

    nuninko teda máme stejné myšlenky nahlásila jsem se na článek a psala Petře, že bych to udělala jak kalendář pondělí, úterý atd…tak a mám po ptákách 😀

    hezky shrnutý týden…..a rozhodně na nich ta horká jehla není vidět

  • meggi41

    Nuninko-moje adresa je……. 😀 😀 a prosim si 1 bedynku! 😀 expresne!

  • Holky děkuji 🙂
    Já se chystám třešně odpeckovávat, mám v garáži 3 bedýnky 🙂

  • meggi41

    Zase moc hezke a jak uz jsem psala pred tim-vsechny,co je napisou,jsou sikovne!!! 😀
    A danasi,nedej mi chute s tresnema!! 😉 vyslu deti alespon na trh..zboznuji tresne!!

  • danasi

    Nuninko, díky za perfektně zpracované Védéčkoviny. Ty nikdy nezklameš. Neb mi stávkoval internet, spousta mi toho uniklo. Zrovna v nepříjemném počasí, což mne mrzí. Dneska vykukuje sluníčko a já se chystám na třešně, než mi je oberou špačci, abych rychle zavařila kompot a udělala výtečnou marmeládu.

    Jen ještě v rychlosti proběhnu stránky a hurá na strom. Doufám, že Deniska bude spinkat, aby toho mamča hodně udělala.

  • Padmé

    Ahoj Nuninko, děkuji Ti za védéčkoviny, máš to pěkné, líbí se mi to Tvé zpracování :-).

    A zjistila jsem, že mi některé diskuze či vyřčené otázky zcela unikly :-D.

    Takže dííííky, píšu Ti za jedna a dávám „pět“ :-D.

  • Petra Vymětalová

    Nuninko, super! díky!

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist