Védéčkoviny 23/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Utekl další týden a je tu čas na další článek s ohlédnutím za děním uplynulého týdne. Ve chvíli, kdy tento článek vzniká, mi za oknem svítí sluníčko a já doufám a všem nám přeji, aby to tak také již vydrželo. Díky popíchnutí čtete dnešní védéčkoviny právě ode mne, bude to rychlá jízda, a proto žádné dlouhé povídání, jdeme na to!

O čem se diskutovalo?

Minulý týden bylo založeno celkem 17 diskuzí s celkovým počtem reakcí 381. (Tento stav je k 9. 6. v 17:13 hodin. ;-))

pořadí Název diskuze reakce  O čem se diskutovalo
1 Vy a povodně? 73 Snad nikoho nenechalo chladným, čím si teď někteří lidé procházejí, co dokáže voda napáchat, a zajímalo nás, koho se to dotklo osobně. Sledujete situaci i nadále?
2 Jaký je Váš ideál? 54 Tady se probíralo, kdo má jaký ideál a co si pod tím slovem představí… O rozdílné názory tu nebyla nouze. Máte ten svůj?
3 Jaký máte dnes den? (3 slova) 36 Jak málo se dá vystihnout třemi slovy… tak jaký je??
4 Přejete VD oslavencům? 31 Zjišťovalo se, jestli článek upozorňující na oslavence v daném měsíci pomáhá v psaní přání do OV, anebo má opačný význam a přáníčka se díky němu objeví třeba jen právě pod tím článkem. Jak to máte vy?
4 Dáváte dětem dárky jen tak? 31 Tady máte možnost porovnat, jak je to u vás a u jiných. Jistě se všichni shodneme, že rozzářená očička dětí za to jistě stojí!
5 Znalosti × dovednosti – co je důležitější? 30 Nebylo by jednoduché se rozhodnout, kdyby byla možnost volby, co je důležitější… Každý to má nastavené jinak… označení, že to je Sofiina volba, mi přijde velmi příznačné. Co si o tom myslíte?
6 Co vaši chlapi na vd?? 21 Heslo „muži mají své dny“ by jsme mohli zaměnit za heslo „i muži mají své stránky, hry a svůj svět“ a ten náš znají a vědí o něm, někdo víc a někdo méně…
7 Posíláte děti na letní tábor ? 20 Tábor je jedna z možností, jak mít hlídání pro děti o prázdninách. Povídalo se o táborech pro naše děti, ale připojily se i vzpomínky na „naše“ tábory. Jak u vás?
8 Jak vyřešit prázdniny bez babiček? 18 Díky blížícím se prázdninám je to aktuální téma, není to zrovna jednoduché pokrýt hlídání dětí na celé prázdniny. Jak to kdo řeší, můžete nakouknout a připsat svůj tip právě sem. Máte stejný problém?
8 Ukaž co umíš 🙂 18 Tady najdete testíky na zpříjemnění chvilky u kávy. Přírodopis, etiketa, jaká jste maminka, retro …ale i takový, jestli byste zvládli přijímačky na střední školy… tak kolik máte bodíků?
9 E.T. – kdy jste ho viděli poprvé? 13 Připomněli jsme si a zavzpomínali na film, který nás provázel v dětství. Je tu někdo, kdo ho vůbec nezná?
10 Usmějte se maličko… 9 Když je chlap potichu, přemýšlí. Když nic neříká ženská, je nasraná… Nejen ten, ale i další vtípečky na vás vykouknou po rozkliknutí diskuze. Který se vám nejvíc líbil?
10 K doktorovi se zlomeným malíčkem? 9 Když se daří, tak se daří….jen pouhé zakopnutí a hned se něco semele…
11 Muži vs. ženy – Kdo je lepší řidič? 7 Diskutované téma, na které se asi nikdy nenajde odpověď :D. Škoda, že není vyjádření i z té mužské populace. Jak to vidíte vy?
12 Deník dvouletého dítěte. 5 Hezky zpracovaný jeden den dvouletého dítěte, tatínka a tyranosaura vám jistě vykouzlí úsměv hned u zápisku v 7.05h a pak už vám z tváře nesleze. Usmívali jste se?
13 jen v rychlosti 4 „Neopouštěj staré známé pro nové“ Svěrák by jistě zanotoval, aby vás popíchl a vy jste nakoukli, co nového u Bramborky, která o sobě dala vědět…Kdopak si vzpomněl?
14 Dětská kosmetika 2 Prosba o vyplnění dotazníku týkající se dětské kosmetiky, ač nemá mnoho reakcí, věřím, že si někdo čas našel a pomohl. Používáte?

Tohle jsou diskuze posledního týdne, ale diskutuje si vesele i v diskuzích z předcházející doby. Petra přišla s novinkou stejný den, jiný rok, kde vytáhla na světlo diskuzi já a Bůh. Nápad se mi velmi líbí a myslím, že by to mohla udělat častěji 😀 .

Oceněnou diskuzí se stala Česká paterčata, kde jsme probrali dané téma, a všichni se myslím shodli v tom, že není co závidět. Diskuze proběhla v poklidu a nevyvolala žádnou vlnu nevole, kterou jsem zahlédla jinde…

NEZAPOMEŇTE NAKOUKNOUT A DÁT HLAS PRÁVĚ TÉ DISKUZI, KTERÁ VÁS NĚČÍM OSLOVILA….. ZDE

Přečtěte si, inspirujte se v článcích

Vyšlo pro vás 11 článků a celkově jste k nim napsali 53 komentářů. Nejvíc komentářů se sešlo pod posledními Védéčkovinami.

Mohli jste najít inspiraci na tvoření, ať už ve článku o hradu pro rytíře za pár korun, nebo v dalším o tom, jak naučit děti barvičky nenásilnou formou, rozvíjet při tom jemnou motoriku a využít krabici třeba od bot.

Přečíst jste si mohli o tom, jak se má Pavluschka ve 32. týdnu svého těhulkování, jaký krásný dárek dostala a jaké komplikace ji provázejí.

Překvapivě jen jeden komentář se objevil pod článkem o tom, že kojení u maminek vítězí. Tak si tak říkám, kolik maminek tu ještě asi kojí a kdo už na to jen nostalgicky vzpomíná?

Nechyběly ani články doporučující knížky. Snad někdo najde nějaký tip a o nějakou knížku obohatí svoji knihovničku.

  • Vyšla Pohádka o Horymírovi – snad nejznámější ze starých českých pověstí, která je zpracovaná pro nejmenší děti, nechybí tu ani typ na další již vydané pověsti.
  • Umění je hra, o tom se vás pokusí přesvědčit článek o této knize, kde díky kreslení, malování, tisknutí a vyrábění se z vás stanou umělci.
  • Věděli jste, že Krysáci už vyšli i v knižní podobě? Pokud ne, nakoukněte do článku, kde najdete typy na knížky jak pro mladší, tak i pro starší a dospívající děti. Najdete zde i knížky, které zrovna jsou v aukci a třeba i vás nějaká zaujme…
  • Další krásnou nabídkou byla knížka určená trochu více pro kluky, kteří jistě budou rádi obdivovat zvířata dávno vymřelá a ponoří se do Světa dinosaurů.
  • Když se děti ptají na Boha je názvem další knihy, kde název je trochu zavádějící a hned v první kapitole je však naznačeno, že kniha je o výchově a spiritualitě…

„Bytostným přesvědčením obou autorů je, že touha po dokonalosti ve výchově vede jen ke stresu u dětí i u rodičů, že je třeba dělat ve výchově také chyby a učit se z nich.“

Uffff, tak dvou hodinová práce je u konce a článek na světě :D? No, mám tu u sebe velkého radila, co se pořád ptá, co to píšu, proč to píšu a jaké je to písmenko :D. Přeji vám krásný a pohodový začátek i průběh tohoto týdne…

Napsal/a: Bamiska

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (17 vyjádření)

  • Petro, když budeš potřebovat, stačí napsat. .-)

  • meggi41

    bami vim zes to nemyslela primo na me..c .nejak zle 😉
    A ja zase nechtela,aby ses ty citila nejak „zle,divne“,ze to pisu 😀
    Chci, at je lidem dobre..zvlaste,kdyz jsou hodni,slusni..a odvedou hezkou praci!! 😀 😉
    Jju? 😉

  • Petra Vymětalová

    bami, můžu tě ubezpečit, že nejsou bez obrázků jediné, to vím, naprosto jistě 😉

    A jen tak „mimochodem“ – nebyl by tu nějaký další dobrovolník?

  • bamiska

    o fotkách to beru to jako poznámku a trefnou asi to jsou jediné védéčkoviny kde nějaký obrázek nebyl…..
    a povídání o tabulce nebylo nějak myšleno jako vysvětlení přímo na tebe, bylo to myšleno jako že jsem si říkala že by to mohlo být přehledné a rychlé ……no ale představa a realita nebyla to stejné…protože jsem pak musela měnit pořadí diskuzí které se díky bodíkům změnily ….

    takže někdy příště to asi zkusím trochu jinak 😀

  • meggi41

    Jee bami 😉 ja sice napsala,ze nemam rada tabulky 😀
    ale i jsem napsala,ze tve vedeckoviny,se mi libi 😉 Tak to,prosim,“neres“ 😉 😀

  • bamiska

    všem děkuji, musím přiznat, že jsem to do tabulky dala kvůli přehlednosti a také jsem si myslela že to bude rychlovka 😀 no nebyla ….

    představovala jsem si se dotknout rychle, věcně a všeho co tu proběhlo, ale když jsem to začala spisovat a viděla co to je za litanii tak mi došlo, že to tak neklapne….no a na fotečky jsem úplně zapomněla…byla jsem ráda, že jsem ťukla poslední písmeno a v tu chvíli mi vypnul mozek 😀

  • bioviruska

    moc pěkné vedečkoviny :-), šikulka 😉

  • jana231

    parada bami!!!jsi sikulka!

  • Elizabeth
    Elizabeth

    Bamisko, pěkné Védéčkoviny, díky :-).

  • meggi41

    Nesnasim tabulky! 😉 😀 pardon,proste to tak mam…Ale tvoje vedeckoviny se mi libi!! 🙂 A obdivuji kazdou,co je udela!!! 😀
    Jen mi chybeji i obrazky(asi zvyk zde)..ale to je detail 😉 😉

  • Marinada

    Miluji tabulky 🙂
    Bami, díky za super Védéčkoviny!

  • halina

    Bamisko, pomohla jsi mi se zorientovat na VD minulého týdne – byla jsem na dovolené a po návratu tady do toho spadla přímo po hlavě – jak v práci, tak víkend na závodech s holčičkami, takže nebyl čas. Snad dnes odpoledne to zvládnu, zvlášť k dyž k tomu mám takovouto pomůcku. Paráda!

  • danasi

    Bamisko, děkuji. Vzhledem k nemocem dětí, jsem vždy stránky prolétla rychlostí blesku a rekord ve zdržení na nich bylo 10 minut. Toto tvé shrnutí je stoprocentně vyčerpávající a jí vím kam musím kouknout, a co jsem zameškala.

  • Bami, super 🙂

  • aladin10

    Úžasné!!!

  • Lien

    Bami super, asi dosud nejobsáhlejší védéčkoviny, líbí se mi

  • Petra Vymětalová

    Bami, naprosto vyčerpávající 🙂 Děkuju za shrnutí a rovnou doplňuju vítěznou diskuzi z hlasování v minulém týdnu – Sex. Sex? Sex! od tajemné nepřihlášené 😉 – 8 hlasů z 36
    Doufám, že budeš mít chuť si to zase někdy zopáknout 😉

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist