Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
co bude dnes k obědu?
Tak mě to téma dnes napadlo, možná se to neujme a zapadne někde v zapomnění, ale za zkoušku nic nedám, že? No nevím jak jste na tom vy ostatní, ale já jak se doma zeptám co by si kdo dal k obědu tak se málo kdy mi dostane odpovědi a nebo se to točí těch pár jídel dokolečka, málo kdy mě napadne něco extra nebo něco nového. Dnes jsem například poprvé dělala kulajdu. Tak jsem si myslela, že by jsme sem mohly napsat co vaříme ať pro dospěláky, nebo něco pro ty naše štěstíčka a když by někdo zase řešil otázku co uvařit třeba by nakouknul a tu našel inspiraci.
Ps. rady nebo zkušenosti jak oživit jídlo a udělat, ho chutnějším nebo i vzhledově přitažlivějším se meze nekladou..
takže u nás dnes kulajda, knedlo, zelo vepřo a malému jsem dělala rýži s omáčkou, ale kulajda mu také chutnala 😀
Lussy tak proč nenakupuješ v obchoďákách jako je Lidl,Tesco,Penny atd?Táta bydlel taky v takový(prdeli světa) a bral třebas 6 chlebů, který doma na kráječi nakrájel na plátky a zamrazil po půlkách do půltovýho mrazáku, ale po rozmražení by se to mělo do dvou dnů sníst, to co se vyndá z mrazáku.Chuťově je to stejný.No a na nákup jezdil 2 x měsíčně asi 30 km do Hradce Králové, páč tam ani žádnej krám už není.Jinak tady jsou brambory dobrý.Ty od zemědělců minulý měsíc došly, tak jsme brali v Lídlu 5kg pytel asi 60,. a byly pěkný, ale na kaši se moc nehoděj.
Ježečku,
u nás taky brambory hnusný – strupatý, nahnilý a stojí kolem dvacky. Jediný dobrý jsou v Kauflandu, v síťce takový omytý z Francie, stojí teda 2 kg kolem padesáti, ale jsou výborný, a není to zase o tolik jako ty levnější a když si spočítám, kolik se jich vyhodí, tak vyjdou nakonec ještě levněji. Ale je to mazec jak jsou drahý, poslední dobou jídlo podražilo šíleně, ani nechtějte vědět kolik projíme :-(. U nás v sámošce stojí např. malý Pribiňáček 15,70, malý chleba 28,90, rohlík 3,- a mlíko 16,90.
No a zítra vařím vývar s drobením (zásoby z mrazáku) a zapečené kuřecí maso s bramborama, šlehačkou a sýrem.
Šári, tak my nemáme hnusné brambory po oloupání, ale máme je sladké……………upozornuji, že nám nezmrzly, ale koupila se odrůda, která je sladká, což nechápu, jindy jsme touhle dobou už bez brambor z vlastní zahrádky, po minulé neúrodě, kdy brambory prostě nebyly, se koupily, ale sladké a máme jich ještě kopec, což o to, do polévky to nevadí, ale k řízku??? Katastrofa děs…………z nich udělat jen bramborové knedlíky na sladko………..ano sůl nepomůže přebít sladkou chut 🙂
Dnes máme roštěnku, takovou miš maš. Uvařené vajíčko nakrájené do šťávy, nastrouhanou okurku zavařenou a trocha hrášku. Občas si to takhle uděláme a říkáme tomu po zahradnicku 😀
Akorát nevím, co k tomu. Moje holky (mamka a babička) raději brambory, můj budoucí bývalý raději těstoviny a dětem to je jedno. Do brambor se mi nechce, protože jsou odporné 🙁 Máte i u vás tak hnusné brambory? Jsem z toho nešťastná, kilo za 22 Kč, teda 21,9 a hnusné… Na první pohled snad jen nakopané, ale když se začnou škrábat, tak se objevují takové fialové fleky. Některé jen na povrchu, ale některé až do prostřed brambory.
Někde jsem četla, že české kuchařky jsou strašně lenivé, že místo brambor, které se jim nechtějí škrábat, raději vaří rýži a těstoviny. Já bych neřekla, že jsou líné, ale než tak hnusné brambory, tak raději něco jiného… *
Lussy,měli být původně normál špízy a pak jsem se piplala ještě s těstíčkem a ještě v úterý.Jsem já normální?
My jsme dneska meli pstruha, peceneho v troube s cesnekem a cibuli…a super…uz se tesim na grilovaneho 🙂
Králíčku,
tak tos mi udělala chutě!!!
My dnes guláš od včera, dnes s knedlíkem, včera s kolínkama. K tomu čočková polívka. Zítra budou šunkafleky a dojíme čočkovku.
Já dnes dělala špízy z kuřecího masa,anglické slaniny,točeného salánu,cibule a obalené v těstíčku a pak usmažené.Je to mňamka!
řezy s pudinkem a kysanou smetanou
20dkg pol.mouky
20dkg krystalu
4 vejce
1DCL vody
1dcl olej
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
těsto se dá naplech, mezi tím si uvaříme pudink
3/4 l mléka
2čok.pudinky
2 vrchovaté lžíce cukru……uvařit a horké lžící cikcak nakydat na buchtu a dát péci
2zakysané smetany potřít na upečenou teplou buchtu
2skořicové cukry posypat tu zakysanou smetanu , vlastně povrch té buchty
no já neměla čokoládový pudink, je kvůli barvě lepší líp to vypadá, tak jsem do mlíka nasypala granko a čokopudink byl na světě….
Tož dnes jen zelnačka, já se příště polepším 🙂
Bami, nahod recept na buchtu 🙂