Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
co bude dnes k obědu?
Tak mě to téma dnes napadlo, možná se to neujme a zapadne někde v zapomnění, ale za zkoušku nic nedám, že? No nevím jak jste na tom vy ostatní, ale já jak se doma zeptám co by si kdo dal k obědu tak se málo kdy mi dostane odpovědi a nebo se to točí těch pár jídel dokolečka, málo kdy mě napadne něco extra nebo něco nového. Dnes jsem například poprvé dělala kulajdu. Tak jsem si myslela, že by jsme sem mohly napsat co vaříme ať pro dospěláky, nebo něco pro ty naše štěstíčka a když by někdo zase řešil otázku co uvařit třeba by nakouknul a tu našel inspiraci.
Ps. rady nebo zkušenosti jak oživit jídlo a udělat, ho chutnějším nebo i vzhledově přitažlivějším se meze nekladou..
takže u nás dnes kulajda, knedlo, zelo vepřo a malému jsem dělala rýži s omáčkou, ale kulajda mu také chutnala 😀
Taky nevím často co. Manžel by chtěl jen knedlíky, maso, omáčky. Lucinka jen těstoviny 🙂
A já mám nejraději uvařeno do půl hodiny 🙂
Dnes kapustové placičky s bramborem. Já je miluju,ale zbytek rodiny se bude ofrňovat. K tomu kuřecí vývar.
😀 moje oblíbená otázka z dětství : co bude dnes k obědu?-odpověď vždy zněla-hrníček od medu 😀
jinak u nás dnes bude to co bylo včera-tedy kuře na smetaně a knedlík..vařím na 2 dny,nebaví mě pořád něco vymýšlet..být sama,tak bych nevařila,zaplácla bych se čokoškou a bylo by 😀
Ježečku, souhlasím! Tuhle diskuzi na první místo! 😉
Včera jsme měli játra na omáčku s rýží a dnes ještě nevím, co s hovězími plátky udělám, jestli na houbách nebo na ptáčky…
Tak jsem přišla pro inspiraci… 🙂 Vaření je boj! Nebo spíše ani ne vaření, ale to vymýšlení, co uvařit. Taky nás je doma moc, každý má to svoje ee jídlo, takže hned o 6 jídel méně. No, pro mě katastrofa.
Ale už jsem to vymyslela! Bude gulášovka a dušená mrkev. A v neděli kuřecí roláda – mňam. Rychlovka – kuře už mám vykoštěné v mražáku, pak do toho hodím jen pár plátku šunky, papriku, hořčici, sýr a vaječinu. Dost podlít, ať máme hodně sosíčku a ne moc tučného 🙂
Tahle diskuze by měla být na prvním místě, aby se nemusela dlouho hledat 😉 Dík *
No, vhodnou formu (v origoš receptu bábovková, nám stačí chlebíčková) vyložíš pečícím papírem.
A pak dáváš vrstvy:
naklepané kuřecí prsní řízky – osolené a okořeněné (pepř, grilovací koření, staročeské koření – dle chuti).
plátky slaniny
“suchý“ salám – kostičky
nastrouhaný sýr
celá vejce – rozklepnout syrová
posypat pažitkou (zatím jsem vždy dělala bez pažitky – neměla jsem k dispozici)
Vrstvy se opakují. Poslední vrstva jsou kuřecí řízky.
Zalít rozšlehaným vajíčkem se zbytkem sýra a péct cca 1,5 hodiny při teplotě cca 250°C.
Teplotu a dobu pečení přizpůsobit vlastní troubě, velikosti formy, zkušenostem.
Po upečení nechat trošku vychladnout, vyklopit, nakrájet, podávat – dá se za tepla (s bramborem, brkaší, zeleninovým salátem) i po studenu.
😉
Dnes nic, zůstalo ze včerejška, jinak špagety, boloňská, sýr, den předtím kuřecí plátky se sojovkou, zalité vejci, brambor, okurkový salát 🙂
jasmu co jsi to vyváděla s tím kuřetem popiš to neznám a fantazie jede na plné obrátky….
česnečka
žampionová omáčka s haluškama
mrkvová bábovka……
buřtguláš s hlívou
markittka.p
Bamisko, už je tu v receptech: http://www.vasedeti.cz/receptar/?detail=1599
Akorát jak to dělám po paměti, tak jsem teď dávala smetanu dřív než rýži – a vůbec to nevadí….
Holky si daly na oběd i na večeři – a kastrol je prázdný…
Jo, a zítra peču kuřecí bábovku, akorát teda ve formě na chlebíček. K tomu brambor a okurkový salát.
Polívku ještě nevím – možná jarní bramboračku.
😉
jasmu jak děláš to rizoto?
u nás sekaná, brambor a okurkový salát se šlehačkou
zítra nevím došlo masu musím skáknout, tak to bude zajímavé..nápad chybí….ale asi vepřové plus játra jako čínu a bramboráček k tomu…jen kdyby se to chtělo uvařit