Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
co bude dnes k obědu?
Tak mě to téma dnes napadlo, možná se to neujme a zapadne někde v zapomnění, ale za zkoušku nic nedám, že? No nevím jak jste na tom vy ostatní, ale já jak se doma zeptám co by si kdo dal k obědu tak se málo kdy mi dostane odpovědi a nebo se to točí těch pár jídel dokolečka, málo kdy mě napadne něco extra nebo něco nového. Dnes jsem například poprvé dělala kulajdu. Tak jsem si myslela, že by jsme sem mohly napsat co vaříme ať pro dospěláky, nebo něco pro ty naše štěstíčka a když by někdo zase řešil otázku co uvařit třeba by nakouknul a tu našel inspiraci.
Ps. rady nebo zkušenosti jak oživit jídlo a udělat, ho chutnějším nebo i vzhledově přitažlivějším se meze nekladou..
takže u nás dnes kulajda, knedlo, zelo vepřo a malému jsem dělala rýži s omáčkou, ale kulajda mu také chutnala 😀
Tak u nás dnes vařila mamča a bylo papáníčko jedna báseň. Ještě teď chrochtáme, protože jsme se přežrali jak prasátka 🙂 Měli jsme plněné ptáčky s rýží. *
Tak co sluníčka máte plné pupíky?Dneska můžete pokračovat,u nás je fakt hezky.My měli na oběd zbytky od včerejška 🙂
My jsme dnes měli bramborové knedlíky se švestkama, sypané mákem.
Dušenou mrkev mám v plánu někdy příští týden.
S tím grilováním jste mě navnadily, asi na zítra koupím aspoň špekáčky na oheň.
markittka.p
já se zapomněla podepsat 😉 corina
Já dnes dělala vepřové nudličky s pórkem a paprikou a k tomu hranolky. Zítra klasicky pečené kuře. Nenáročné jídlo a jěště mám polívky na celý týden 🙂
Zuzi, já do dušené mrkve dávám smetanu zakysanou, ale ne celý kelímek, tak půlku, rozmíchám s vodou, s moukou a tím to zahustím…………ona ta smetana tomu dodá ještě navíc sladkokyselou chut 🙂
Ale jak je to správně fakt nevím 🙂
Jo mě se zbíhají sliny nad tou krkovicí, že Lussy, tu já můžu na kila a dělám z ní i řízky, je prorostlá 🙂
Zuzi takze dusena mrkev bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nemuzu to od skolky, manza taky ne, takze maly asi taky ne 😀 jelikoz to varit nebudu…ale u babi si klidne muze dat 😛
co se tyka grilovani, tak maso dycky nalozim – bez soli…do koreni co najdu doma 😀 ale nekdy ho mame vysusene, kdyz zapomenem prubezne potirat 😀
Mari bucek bych si taky dala a o manzovi nemluvim 😛 😛
Lussy spagety jsou rychle a dobre!!!
Normálně se mi sbíhají sliny jak čtu o tom bůčku.To já totiž fakt můžu 😀 a co je zvláštní,ale ke grilovanému masu sním i tu zeleninu.Jinak tak normálně tomu moc nedám.ale venku je to o něčem jiném.A ještě si kupujeme rádi ty hotové dresinky..francouzský,farmářský atd.
Jsem si tak trochu myslela,že na tu dušenou mrkev se snese smršť blééé a ono je to jinak 😀 a jen tak mimochodem,dáváte do ní smetanu?Dcera ji u babičky odmítala jíst a ona ji prý zadělává smetanou.Já jen popráším moukou a doma se po tom můžou utlouct.Tak nevím jak je to ,,správně“.
Zuzi, tady je pár tipů na grilování, až vám to vyjde 🙂
1. nakládané maso – nejlíp krkovice. 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojovky, 2 lžíce worčestru, pár stroužků česneku, 2 lžíce grilovacího koření,sůl, pepř, 2 lžíce oleje a podle potřeby přidat vodu, musí toho být tolik, aby bylo opravdu namočené. Ideálně naložit přes noc.
Maso je jako dort a chuťově naprosto vynikající. Tohle množství je tak na kilo masa, když je masa míň tak místo lžíce dávat kávovou lžičku.
2. Játra v alobalu – udělá se směs z vepřových jater na plátky, sůl, pepř, cibule na kolečka, kečup, sojovka. Pak se jednotlivé porce zabalí do alobalu, důkladně, aby to nevyteklo a tak 15 minut griluje.
3. špízy – klasika, cokoli napíchat na špejly, hlavně ať je tam špek a cibule.
Jako příloha čerský chleba, zeleninový salát a nebo brambory na plátky nebo čtvrty, taky ogrilovaný.
Hihi, taky dnes budeme grilovat, i když počasí u nás je na prd, ale tak je to pod střechou, máme gril, na kterém je mramor, vynikající věc a manžel udělal i minulý víkend udírnu, prostě dva v jednom 🙂
Jinak děti si opečou kabanos, manžel si udělá na tenké plátky bůček, mnamka, jen sůl, trocha papriky, kmín a najemno plátky 🙂
Jinak dnes na oběd, kuřecí stehna+ kousek vepřového na paprice, šup s tím do sáčku a do trouby, k tomu nové brambory 🙂
Včera byla polévka s kapáním 🙂
Jinak Zuzi, dušenou mrkev miluji já a manžel, děti mi tím zatím opovrhují, syrovou mrkev sní, ale dušenou to ne……u nás je to komplikované, já nemusím vařenou v polévce, když už, tak si jí nastrouhám a nebo škrabkou na brambor udělám pásečky, to sním, dušené a syrové bych se užrala 🙂