Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je možné, že jsem tak neschopná?
Ahoj všem.
Padla na mne depka jako trám. 🙁
Každý rok nám pekla vánoční cukroví babička, holky jí pomáhaly.
Letos babička péct nemůže.
Cukroví milujeme, Vánoce bez cukroví nemůžou být a tak jsem si řekla, že to přeci zvládnu sama!
Pustila jsem se do perníčků a těsto letělo do koše. Včera stejně dopadlo linecké! A dnes jsem nad vanilkovými rohlíčky zaplakala. Když už jsem vytvarovala požadovaný tvar, po vyndání z trouby se to vše rozpadlo.
Jak je možné, že pečení cukroví mi nejde? Je to normální? Jsem vážně tak nechopná?
Mrzí mě to a je mi z toho už vážně smutno. Každý už má napečeno a já pořád nic. 🙁
Peťko, k tomu vanilkovému cukru – dávám, co mám doma… vůbec neřeším značku nebo váhu… v tomhle množství je to zanedbatelné a jde přece o vůni 🙂 🙂 🙂
Jsem ráda, že se Ti těsto povedlo.
Já vykrajuju kolečka, ale můžeš, co budeš chtít. Peču na plechu s papírem (na pečení) na 160° C přibližně 5 minut. Ale to poznáš – jakmile se začne na krajích růžovět a kousky kokosu (které vykukují) tmavnout – máš upečeno :-).
Přeju, ať se zadaří! 😀
Petři, vanilk cukr mám od dr.Oetkera.
Jarm, to jsme na tom podobně. Fáze rozmyšlení 🙂
Anebo si kup přímo lusk.
Cukr dej do nějaké uzavíratelné dozy, do toho píchni ten lusk a tak to měj.
Když cukr dojde nebo ho dobereš, dosypeš další.
V tomto ohledu jsem zatím ve fázi plánů…
😉
Tak mám Dr. Oetker 20g., ten jsem tam dala. 🙂
A pak ještě Stilla Dolce a ten je vážně 8g. 🙂
Jinak na všech je napsáno – vanilinový cukr.
Ale jedu zrovna nakupovat a tedy podívám se, kdybych našla něco jiného, kde bude přímo vanilkový, pak koupím. 🙂
Peťko, prosím tě a od jaké firmy je ten 8g? To slyším fakt poprvé.
Já beru jako standard vanilkáče od fy Vitana nebo Dr.Oetker a ty mají teda po 20 g 🙂 Takže si myslím, že i ty jiné značky takovou gramáž mají. Nebo se mýlím? (Jiné totiž nekupuju, nejsou tak voňavé.)
Peti, na moje kokosky žádná lednice, ale hned péct.
Ad vanilk cukr – nějak jsem ho nikdy nečetla, kupuju vanilkový, ne vanilínový, a dávám vždy dle rady – lžičku, celý atd. Začnu zkoumat 🙂
Janico, to jsem ráda, že se najde ještě někdo, kdo k tomu pečení nemá až tak vášnivý vztah. 🙂
Ty rohlíčky nechci vzdát, ale taky se “těším“, když už se těsto povede, jak to budu tvarovat. 🙂
Ale holky, hlásím, že mám v ledničce těsto dle receptu Padmé – kokosové vykrajované! Těsto šlo krásně uhnětat, takže jsem zvědavá, jak to půjde vykrajovat. 🙂
A narazila jsem na zásadní problém. V receptu je uvedeno – jeden vanilkový cukr – zjistila jsem ale, že mám doma vanilkový cukr od různých výrobců, přičemž jeden sáček má 8g a druhý 20g. Tak jako který vybrat? 🙂
nejsi neschopná, neboj… já letos peču potřetí… poprvé jsem pekla linecký a takový ořechový cukroví, co dělá moje mamka (spodek těsto, navrchu ořechové)… no, tak to jsem měla tak sladké, že to skoro nešlo jíst a linecký půlka připálená a tak (odmítala jsem to nikomu byť jen nabídnout,tak jsem to skoro celý snědla nakonec sama – můj cukroví nemusí, něco dokonce letělo do smetí, že už jsem nemohla 🙂 loni jsem pekla jen linecké, část jen s marmeládou, část nahoře s čokoládou – no, každej medvídek (hlavně že mám krásný vykrajovátko:) ) byl jinačí, takže to taky moc nevypadalo, snědla jsem to hlavně já, pár kousků malá a pár návštěva (po polití čokoládou nebyly ty rozdíly v jednotlivých kusech tak vidět 🙂 ) no a letos, dnes jsem začala, dělala jsem jakési tvarohové cukroví, vykrajovaly jsme s malou opět medvídky a teda moc vzhledný to taky není, ale jíst se to dá 🙂 ještě mám v lednici těsto na linecký a ještě asi zkusím vanilkový rohlíčky (nebo spíš něco z toho těsta, ale jiný tvar, rohlíčky jsou nad mé síly 🙂 )
Jovanko, těsto na kokosky raději taky na den do lednice?
Marie, to je krásný! To bych si měla napsat a někam pověsit! 🙂
Jarmuschko, přiměřeně, přiměřeně? Ach jo! 🙂
Díky. 🙂