Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je možné, že jsem tak neschopná?
Ahoj všem.
Padla na mne depka jako trám. 🙁
Každý rok nám pekla vánoční cukroví babička, holky jí pomáhaly.
Letos babička péct nemůže.
Cukroví milujeme, Vánoce bez cukroví nemůžou být a tak jsem si řekla, že to přeci zvládnu sama!
Pustila jsem se do perníčků a těsto letělo do koše. Včera stejně dopadlo linecké! A dnes jsem nad vanilkovými rohlíčky zaplakala. Když už jsem vytvarovala požadovaný tvar, po vyndání z trouby se to vše rozpadlo.
Jak je možné, že pečení cukroví mi nejde? Je to normální? Jsem vážně tak nechopná?
Mrzí mě to a je mi z toho už vážně smutno. Každý už má napečeno a já pořád nic. 🙁
Ahoj Peťko, ano, slepovat můžeš a po slepení můžeš hned zdobit. Jen s tím sypáním kokosu malinkou chvíli počkej, aby to čokoláda nebyla tekutá (pár minut). Vyzkoušej si to na jednom kousku a uvidíš. Když se bude kokos bořit do čokolády a “zapadne“ do ní, tak ještě minutku počkej.
A jinak – za celou dobu, co si tu píšeme, mně nenapadlo se Ti smát. Ty máš nápady. K tomu přece není žádný důvod. Nehledě na to, že si moc dobře pamatuju, jaký je to pocit, když člověk s něčím začíná. Buď v pohodě a ať se daří :-).
Virenko, ono se to většinou neuležívá moc dlouho, protože to rychle mizí. 🙂
Já v cukru neobaluju, na mě je to pak moc sladké, ale to už podle chuti.
Holky vážně moc děkuji za rady! Je mi jasné, že se mi smějete, neb se na vše ptám jako cvok. 🙂
Padmé, díky, super, taky to tak udělám.
Umělohmotné krabičky mám, ale jen 3. Zkusím tedy po slepení pak dávat do krabice. Nemusím s tím slepováním nějak dlouho čekat, můžu slepovat hned třeba druhý den po upečení?
Takže ty Masarykovy suchárky tedy obalovat v cukru? Dobře!
Zítra budu pokračovat, dnes jsem z výletu úplně hotová.
Peťko, Masarykovo se tady u nás všude dělá, je to moc dobré, bohužel s ořechy, takže nepeču. Ale lidi to tu krájí tak půl až jeden cm široké, častěji ten centimetr, ořechy nejsou tak tvrdé a hlavně tam nejsou celé, jsou tam rozřízlé, takže zuby určitě netrpí a je to moc dobré chuťově. Peče se do zrůžovění a obaluje v cukru ještě za tepla. Jediné, co nevím, jak dlouho se to uležívá, nikdy jsem to nedělala… a tak bych si to ochutnala, ty lískáče v tom jsou opravdu mňamka ;).
Peťko, nakrájej to na plátky, ne úplně tenké jak papírek, ale ani moc tlusté, ono je to právě moc dobrý, když kousneš ko oříšku. Oni jsou po upečení krásně křehké.
Pečení jsem nikdy nestopovala, v tom ti asi neporadím, pozná se to podle barvy.
Peťko,
já už 3.rok peču Špagetky podle Nuninky, má je ve svém článku tady na VD – http://www.vasedeti.cz/vyziva/vareni/vanocni-special-vanocni-cukrovi-ii/
Odležet jim stačí pár dní, chuťově jsou příjemné, pokud máš ráda vůni skořice a snadno se dělají, jen mají sklon při pečení zplacatět – jeden rok jsem měla krásné kupičky špagetek, jednou byly takové zplacatělé a jednou asi půl na půl. Dávám je do hodně horké trouby, aby se to nestihlo roztékat, na nic jiného, proč to placatí, jsem nepřišla. Ale je to pro nás nové cukroví bez ořechů, takže super.
Já letos peču taky až teď, jsem zavalená velkou nechutí k pečení, protože to cukroví letos vůbec nesmím. A já u pečení jsem nejradši, když zkusím jeden dva nové druhy, to ale bez ochutnání nejde… a já nesmím ani líznout… Tak jsem se vůbec nemohla donutit a nemám z toho vůbec radost, naopak, jsem protivná i sama sobě tím, jak jsem protivná 😯
Kam s tím? Já dávám všechno do špajzu. Mám krabičky s víčkem (umělohmotné) – co krabička, to druh cukroví.
Peťko, já to dělám tak, že jak lepím kolečka, tak si je pokládám na vál (jedno vedle druhého) a když to mám všechno poslepované, tak si udělám čokoládu a kávovou lžičkou tu tekutou čokoládu nabírám a roztírám na vrchní kolečko.
Pak pár minut nechám “zaschnout“ a potom sypu kokosem. Když budeš spěchat a sypat hned po natření – bude čokoláda ještě teplá a měkká a kokos se Ti zaboří a nebude vidět (bílý) – chuťově to bude stejné, ale vzhledově ne :-).
A ještě mi holky poraďte – kam s tím?
Kam dát třeba ty kokosky, aby mi to neztvrdlo?
Zatím mám v plastové krabičce, na ubrousku. Mám to dát raději do nějakého igelitu?
Vše pak do chladu, to ano. 🙂
Pavlinkav, tak do přeborníka mám daleko. :-))
Taky jsem ta ty rohlíčky dělala, ale stejně….:-)
Padmé, takže si uděláš ve vodní lázni čokoládu a již slepená kolečka (to vrchní) do čokolády namočíš a následně kokos? 🙂