Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je možné, že jsem tak neschopná?
Ahoj všem.
Padla na mne depka jako trám. 🙁
Každý rok nám pekla vánoční cukroví babička, holky jí pomáhaly.
Letos babička péct nemůže.
Cukroví milujeme, Vánoce bez cukroví nemůžou být a tak jsem si řekla, že to přeci zvládnu sama!
Pustila jsem se do perníčků a těsto letělo do koše. Včera stejně dopadlo linecké! A dnes jsem nad vanilkovými rohlíčky zaplakala. Když už jsem vytvarovala požadovaný tvar, po vyndání z trouby se to vše rozpadlo.
Jak je možné, že pečení cukroví mi nejde? Je to normální? Jsem vážně tak nechopná?
Mrzí mě to a je mi z toho už vážně smutno. Každý už má napečeno a já pořád nic. 🙁
Peťko :-), mám radost, že se Ti to povedlo :-).
Ono to půjde, uvidíš! 🙂
Jinak – lepím k sobě rybízovou marmeládou (dvě kolečka) a pak potřu čokoládou (celé) a sypu kokosem (strouhaným).
Peťko, no vidíš, nakonec z tebe bude přeborník 😉
K tomu tvarování rohlíčků – já si na vále udělám vždycky “hada“ požadované tloušťky (já dělám maličké, takže tenší než malíček) a ukrajuju po cca 4 cm. Jen lehce stočím kraje a je z toho podkova.
Je dobré válet dlaní, ne prstama, aby byl váleček rovnoměrný, bez prohlubní.
Tak hurá! Depka ustupuje!
Jako byly roky, kdy jsem i něco upekla, prostě nechápu, proč se to letos vůbec nedařilo!
Ale díky vašemu nakopnutí a receptům jsem to nevzdala!
Takže dnes večer jsem upekla kokosové vykrajované – dle Padmé (snad to nepletu a přiřadím správně recepty ke jménu).
Úžasně dobře se to válelo, vůbec se to nelepilo. Pekla jsem na 160°C – 7 minut, nic jsem nespálila a chutná to moc dobře! Hned jsem si zadělala ještě jednu várku těsta, neb to jedno by určitě nestačilo a to upeču v neděli. Pak tedy budu slepovat. 🙂
Padmé, navrch říkáš čokoládu? Jako na celé kolečko, nebo jak?
Dále mám v lednici připravené válečky dle Dannielly – Masarykovy suchárky.
Danniello, jestli diskuzi ještě čteš – jak dlouho péct?
Těsto šlo dobře, válečky taky! Jen mi přijde, že až se to bude jíst, jestli by nebylo třeba lepší dát tam drcené ořechy, pokud kousnu do celého ořechu, nepřijdu o zub? 🙂
A dále jsem udělala kokosky dle Jovanky a jsem taky nadšená! Zvládla jsem z jedné várky, ale určitě ještě přidělám! Jsou moc dobré!
Došla mi Hera, takže zítra manžel dokoupí a pak zkusím ještě Linecké s pudinkem dle Pavlinkav a pusinky dle Jarmuschky. 🙂
Pokud ještě někdo máte nějaký recept na něco moc dobrého, nenáročného a něco, co není nutné, aby uleželo, tedy co stihnu do vánoc udělat, aby to bylo jedlé, budu moc ráda!
Lien, že bych taky zkusila ještě teda ty perníčky?
Moc děkuju! Mám z toho radost. Zítra hodím fotečky, ju? 🙂
Tak hlásím, že perníčky od wrorejs jsou výborné a dobře se dělají :-).
Držte pěsti, jdu na to kokosové těsto. 🙂
A mám zaděláno na rohlíčky, sice to tvarování bude zase fuška, každý rohlíček bude originál, ale snad to dopadne dobře!
To ale až v neděli.
Holky, “kouzlo“ s luskem jsem celý rok zkoušela. Nevím, kde je zakopaný pes, ale ten cukr se vůbec tak neprovoněl, i když jsem všechno udělala přesně podle návodu a dokonce jsem ty lusky dala dva.
Pokorně jsem se vrátila ke kupovanému. Kdo ví, jak na to, sem s radama, co dělám špatně 😉
Peťko, jak Tě tak průběžně čtu, tak bych aji to Tvoje cukrovíčko ochutnala 🙂
Cože? Rok? Není to překlep? To už by mi to těsto v ledničce samo odpochodovalo, ne? 🙂
Díky, tak zadělám a v neděli vyzkouším.
Peťko, já třeba těsta zadělám se záměrem péct z nich druhý den, a pak se něco vyvrbí….
😉
Jinak perníková těsta se prý nechávala “zrát“ i rok.
😀
Tak lusk asi taky nechám na později. 🙂
Odpolko jdu na to a zadělám další těsta! Nevadí, když to zadělám dnes a budu péct až v neděli?