Příběh nejkvalitnější pomazánky bez palmového tuku

Rubrika: Ostatní, PR článek

Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů – dva ořechy na dně zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji konzumují naše děti.

A teď druhá možnost – představte si sklenici pomazánky, ve které je aspoň 30 % ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!

Je samozřejmě možné vyrábět doma pomazánky vlastní, ty jsou samozřejmě chutné, nicméně dražší a s malou trvanlivostí. Na trhu jsme našli řadu krémů s vyšším obsahem ořechů nebo arašídů, pouze jedna pomazánka ale splňuje oba očekávané parametry – vysoký obsah ořechů nebo arašídů a nulový obsah palmového tuku – krém CHOCOLAND CREMA.

Vysoký obsah arašídů v pomazánce CREMA

Novinka na našich pultech – CHOCOLAND CREMA – je v některých ohledech výjimečná. Obsahuje 32 % nejkvalitnějších arašídů, což ji řadí na čelo pomyslného žebříčku běžně prodávaných pomazánek. Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů.

Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému, nikoliv vakuovaných. Představte si proces, během kterého se nejprve pomalu praží arašídy, které se následně melou, míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují.  Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů i po několika měsících.

Lze nahradit palmový tuk? Samozřejmě!

Podstatou vývoje nových krémů je nalézt náhradu za palmový tuk – musí být stejně dobře zpracovatelný, neovlivňovat chuť, vůni ani konzistenci, měl by mít stejné nutriční hodnoty. Jakkoliv receptury receptury jednotlivých krémů prošly v průběhu času zásadním vývojem, základní suroviny zůstávají podobné – ořechy, kakao, cukr a máslo nebo tuk. Cesta zpátky v čase tentokrát není ideální řešení, jsme všichni rádi, že se výrobcům povedlo odklonit se od ztužených tuků a dalších náhražek.

Při vývoji pomazánky CREMA došel tým Chocolandu k finálnímu řešení – volba padla na ořechy Shea. Až ze západní Afriky k nám putují tyto plody Máslovníku afrického, ze kterých se extrahuje bambucké máslo. Ukázalo se, že navzdory vyšší ceně jsou ořechy Shea tou správnou volbou pro novou generaci krémů.

A jaká je pointa?

Svět bez sladkostí by byl opravdu smutný, mlsat přeci chceme všichni. Když ale vybíráme cukrovinky, které mají přinést radost, dejme si ty skutečně kvalitní. U pomazánky CHOCOLAND CREMA se zcela jistě nespletete.

Více informací najdete na chocoland.cz/cz/crema a krasnazdrava.cz/kauza-palmovy-olej.

Napsal/a: PR článek

Toto taky stojí za přečtení!

[Soutěž] Van Goghova hvězdná noc

Startujeme poslední letošní soutěž. Opět si představíme 3 knížky pro děti a o jednu z nich si rovnou zahrajeme…

Čtu dál →

Recenze: Pod zemí, pod vodou

Jestli mohu být tak troufalá a označit nějakou knihu opravdu za bombu, tak je to dozajista knížka autorů Aleksandry

Čtu dál →

Václav Kopta: Člověk musí vědět, čeho si vážit

V následujícím rozhovoru se herec a muzikant Václav Kopta rozpovídal nejen o hře Dvě noci na Karlštejně, která měla v záři

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist