Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kupovane ci varene? na kolik dni dopredu varit?
Ahoj holky. Ja porad vaham, zda je kupovane jidlo ve sklenickach lepsi nez varit si sama. Nazory se strasne ruzni a ja jsem z toho zmatena. Od ukonceneho 6.mesice prikrmujeme k materskemu mleku. Zacali jsme prvnimi lzickami ve sklenickach od hami a dcerce to chutnalo. Take jsme zkouseli Bio Hipp.Po 1 tydnu jsem zacala varit maso a pridavat ho k zelenine ve sklenickach. Po 3 nedelich jsme zkusily syrove ovoce rozmixovane. Vse OK. Ale nevim, zda je fakt zdravejsi pokracovat v podavani tech sklenicek (psenicny skrob v hami sklenickach? Obsahuje tedy i lepek!), nebo radeji fakt varit. A kdyz varite, jak to delate se skladovanim na vice dni. Nekdo si nasackuje do mrazaku mensi kousky kureciho a ty povari a ma jidlo treba v lednice na dva dny, ktere smicha s uvarenou zeleninou s bramborem. Anebo si nekdo uvari jidlo komplet – maso, zelenina, brambor – treba na 4 dny dopredu a male porce na zmrazit. Takze kazdy den vynda z mrazaku male mnozstvi treba v dozach…jak to delate vy?
Ivka
Já kombinuju vařené a kupované. Před asi týdnem byl v MF Dnes test skleničkových příkrmů pro mrňata (dá se najít na internetu). Tvrdili tam, že skleničky jsou zdravější, a já tomu docela věřím. Vaříš-li doma, nikdy nevíš, kolik je v zelenině dusičnanů a j. sajrajtů. Na druhou stranu skleničky lezou do peněz. Syn má spoustu potr. alergií, takže většinu skleniček nemůže. Dělám to tedy tak, že třeba doma uvařím brambor a maso a k tomu přidám karotku ze skleničky.
Nejčastěji vařím dvě porce – jednu sní v den uvaření, druhou uchovám do druhého dne v lednici. Mrazím jen občas, spíš abych měla v mrazáku jednu porci jídla pro strýčka příhodu. Přeci jen to mražené už není to ono. Zmrazené porce „skrmuji“ tak do měsíce.
Pozor,nelze mrazit brambory!
Příkrmy ve skleničkách kupuju v DM drogerii zn. Alnatura. Jsou BIO, za rozumnou cenu a syn je má rád.
Katka
Ahoj holky. Ja porad vaham, zda je kupovane jidlo ve sklenickach lepsi nez varit si sama. Nazory se strasne ruzni a ja jsem z toho zmatena. Od ukonceneho 6.mesice prikrmujeme k materskemu mleku. Zacali jsme prvnimi lzickami ve sklenickach od hami a dcerce to chutnalo. Take jsme zkouseli Bio Hipp.Po 1 tydnu jsem zacala varit maso a pridavat ho k zelenine ve sklenickach. Po 3 nedelich jsme zkusily syrove ovoce rozmixovane. Vse OK. Ale nevim, zda je fakt zdravejsi pokracovat v podavani tech sklenicek (psenicny skrob v hami sklenickach? Obsahuje tedy i lepek!), nebo radeji fakt varit. A kdyz varite, jak to delate se skladovanim na vice dni. Nekdo si nasackuje do mrazaku mensi kousky kureciho a ty povari a ma jidlo treba v lednice na dva dny, ktere smicha s uvarenou zeleninou s bramborem. Anebo si nekdo uvari jidlo komplet – maso, zelenina, brambor – treba na 4 dny dopredu a male porce na zmrazit. Takze kazdy den vynda z mrazaku male mnozstvi treba v dozach…jak to delate vy?
Ivka