Děti jsou dar

Rubrika: Moje cesta k miminku

sourozenciDvě čárky… pro někoho splněná touha, někoho zaskočí, pro všechny očekávání. Někdy je cesta trnitá, někdy to přijde ani nevíme jak a kdy…

Před lety jsem si plnila své dívčí sny. Svého prince jsem si našla, práce, bydlení by bylo, jen miminko nepřicházelo. Rozběhl se kolotoč vyšetření, každoměsíčního očekávání a slzy nad spoustou těhotenských testů jen s jednou čárkou. Nadechnout se a dál zobat hormony, milovat se v plodné dny s nadějí, že už brzy. Ale když se z milování stane honba za miminkem, i vášeň se vytrácí. Dle lékařů žádný problém, tak proč to sakra nejde? Poslední nadějí se stává umělé oplodnění, ale napřed laparoskopie. Po malé operaci jsem doma, opět ujištěna, že nikde se na nic nepřišlo. S radou… „paní XY zkoušejte, za tři týdny si dojděte na injekci“. Po asi třech týdnech je mi divně, ale přičítám to pooperačnímu stavu. Přesto neodolám a kupuji si Xtý těhotenský test, co kdyby náhodou? Nervozita, stres. Už už je tam vidím a najednou žádná čárka 🙁

Naštvaně jej vyhazuji do koše a objednávám se k lékaři. První otázka je „dělala jste si test?“ Naštvaná odpověď zní „NE!“ Uděláme pro jistotu ultrazvuk, něco se mi nezdá… O chvilku později ta nejkrásnější věta „Maminko, gratuluji, jste těhotná!“:-D

Co teď? Komu a jak to říct první? Vychutnávám si ten nádherný pocit sladkého tajemství a v duchu si maluju, jak slavnostně to řeknu manželovi. Slyším klíče v zámku a než si stačí zout boty tak mu skočím do náruče a nemá čas se ani zeptat „jak jsi dopadla?“ První jeho reakci vidím dodnes…“Můžu to všem říct, jak jsem šťastný?“ O pár měsíců později si z porodnice neseme domů naši princeznu a život zase nemá chybu:-)
Trvalo to ale jen pár let a nějak se ztrácíme v různých starostech, trápeních, odcizení. Myšlenka pořídit dceři sourozence nás nějak opouští, až se komunikace stává jen hodně naštvanou, až unikla docela. Ale ne nadobro. Manžel se odhodlal k radikálnímu kroku a na večeři jsme si dali nejen víno, ale i velmi otevřený rozhovor a zase bylo dobře. Po měsíci je mi divně, začnu počítat a ejhle neměla tu už být menstruace? Kupuji zase po letech gravi test a nevydržím až do rána. A jsou tam! Dvě výrazné čárky. To přeci není možné? Kupuji další dva, raději tři po dvou. Stále jsou tam, v celé své němé kráse. První co mě napadá… osud se zasmál, teď to nebylo domluvené, úmyslné… Pocity se střídají. Nechám si to pro sebe, ale manžel mě zná jak své boty, tak jeho otázka „Děje se něco?“ na sebe nedá dlouho čekat. Odpověď „Asi ne, jen jsem asi těhotná.“ ho vůbec nezaskočí. Rozzáří ho jak vánoční stromeček, i když je léto v plném proudu. Všechny mé pochybnosti jsou pryč a láska, naděje očekávání a vše hezké je zpět, korunované narozením syna.

Začali jsme další etapu našeho společného života, snad poučeni z předchozích chyb. A já považuji obě naše děti za darované. Nevím, od koho a kdo nám je poslal, ale přesto děkuji za to, že je máme.

Článek na téma týdne Dvě čárky, které bylo vyhlášeno v rámci projektu Pojďme si povídat… pěkně od začátku.

Napsal/a: Zuzina

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (11 vyjádření)

  • Padmé děkuji,na takové téma se to psalo samo:-D

  • Padmé

    Ahoj Zuzko, ty píšeš! 🙂 Já jen překvapeně koukám.:-) Hezký článek, pěkně napsaný, vedlo Tě srdíčko, viď? 🙂 A tak to má být.
    Děti jsou dar – naprosto s Tebou souhlasím.

  • Peťka

    Zuzino, moc pěkný článek! 🙂

  • JanaK

    Zuzi, tak já se hlásím k Lussy (a to těhulka tedy opravdu nejsem :-)) Opravdu jsi stvořila moc krásný článek.

  • Petra Vymětalová

    zuzino, doufám, že u prvotiny nezůstane, určitě by to byla škoda 😉

  • Virenka

    Hezké, Zuzi 🙂

  • Moc Vám děkuji za velmi milé reakce,které mi udělaly radost:-D

    Lussy,když jsem byla těhu,tak mě pomalu dojímaly i reklamy:-(Osobní článek je,ale jinak by nebyl pravdivý.a myslím,že neplodnost nebo krize v partnerství už nejsou tabu.a myslím,že nejsem jediná co něco takového prožil.
    Své děti opravdu považuji za zázrak,protože vznikly v době,kdy jsem byla na dně a byla odměněna tím nejhezčím:-))

    Petro tobě taky děkuji,je to moje prvotina,tak pochvala těší a šťastní jsme:-D

    Mari,Nuninko i vám díky,jsem ráda,že se čtení líbilo:-)

  • Zuzi, poslední dobou teď nemám moc času reagovat a psát. Ale tvůj článek mě opravdu dojal 🙂 Je to moc pěkné počtení a díky za něj.

  • Zuzi, moc pěkný článek, úplně jsi mě dojala, jsem ráda, že jsi se podělila o dvojitou radost s těhotenským testem, díky:-)

  • Petra Vymětalová

    Zuzino, děkuju za článek, napsala jsi to opravdu moc pěkně, četlo se to jedna báseň 🙂
    Celé rodince přeju hodně pohody a spoustu šťastných společných chvilek.

  • Lussy

    Zuzi,
    tak jsem si tu poplakala:-). Asi se mnou cloumají mé vlastní těhotenské hormony nebo co.
    A taky už aspoň vím, proč je mezi tvými dětmi takový věkový rozdíl.
    A jsem ráda, že jsi článek napsala, od tebe mi přijde hodně osobní a za to jsem ráda!

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist