Láďa Hruška: Kuchařka je dárek divákům

Rubrika: Recepty

Recepty gurmánského experimentátora Ládi Hrušky mají nyní i knižní podobu. Nakladatelství Ikar ve spolupráci s televizí Nova vydalo včera kuchařku „Vaříme s Láďou Hruškou“ a zájem o ni je velký. Aspiruje na to stát se bestsellerem.

Populární potravinový inspektor a reportér TV Nova Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař.

V televizi a nyní i ve své kuchařce Vaříme s Láďou Hruškou dokazuje, že vařit se dá TITUL_FINALLLLLLL.inddlevně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších jídel doslova za pár korun.

V kuchařce nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák.

Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.

Na kuchařku jsem se velmi těšil, protože ji beru jako velký dluh a zároveň dárek divákům, kteří se na ni ptají už od prvního dílu mého vaření,“
říká Láďa Hruška, reportér TV Nova.

Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Recepty bývalého politického zpravodaje každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška dostává denně desítky e-mailů a dopisů od fanoušků a diváků TV Nova, o jeho popularitě svědčí i zájem o knižní podobu jeho receptů.

Zájem o kuchařku Ládi Hrušky je obrovský. Předpokládáme, že se zařadí mezi naše kuchařské bestsellery,
uvedl marketingový ředitel společnosti Euromedia Group, pod niž patří nakladatelství Ikar.

Podle odpovědné redaktorky knihy Květuše Hrachové kouzlo receptů Ládi Hrušky tkví v tom, že jsou snadné, rychlé, chutné, bez chemických přísad a levné.

Láďa Hruška není profesionální kuchař, ale jako gurmánský experimentátor má fantazii nezbytnou pro každého, kdo chce v kuchyni ohromit a zaujmout,
vysvětluje dále Květuše Hrachová.

Kniha je k dostání na internetu i v kamenných knihkupectvích.

varime_s_ladou_hruskou_perex

Prolistovat si ukázku z knihy můžete tady.

Setkejte se s Láďou Hruškou!

S Láďou Hruškou se fanoušci levného a chutného vaření mohou osobně setkat na křtu knihy „Vaříme s Láďou Hruškou“, který se koná 25. 9. 2014 od 19 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze nebo během autogramiád. Láďa Hruška bude své knihy podepisovat vždy od 17 hodin v knihkupectvích Dobrovský – 2. 10. v Ostravě v OC Forum Nová Karolina, 9. 10. v Brně Joštova a 16. 10. v Praze v OC Arkády Pankrác.

O Láďovi Hruškovi

Ladislav Hruška (* 1978) vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové a hned po škole nastoupil jako učitel na základní školu v rodném Městci Králové. Novinářskou kariéru zahájil jako externí redaktor Nymburského deníku. V současné době působí ve zpravodajství TV Nova. Do povědomí diváků se zapsal rolí potravinového inspektora, který dohlížel na čerstvost a kvalitu potravin v obchodních řetězcích. Nyní v rámci rubriky Levně a chutně předkládá divákům recepty, které sám připravuje. Od října tohoto roku bude mít na TV Nova vlastní pořad o vaření.

Napsal/a: Iveta Pešková

Toto taky stojí za přečtení!

Co pomáhá na dětský kašel?

Listy opadaly, teploty se střídají, vládu nad počasím převzal podzim. Děti tráví několik hodin denně v kolektivu, kde není nouze

Čtu dál →

Venkovní únikové hry Hunter Games: objevte parádní zábavu

Baví vás klasické únikovky? Vzrušující příběhy a plnění úkolů? Přemýšlíte, kde se dá zažít ta nejlepší úniková hra v

Čtu dál →

Jak strávit víkend s dětmi v Praze?

Praha je tak kouzelné místo nejen díky své stovce věží nebo památek, ale také proto, že je zde nekonečné

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (13 vyjádření)

  • Já to teda nesleduji, ale zrovna ty chipsy z kuřecích kůžiček, to jsem slyšela a fakt bych nikdy neudělala. A jestli jsou i další recepty v tomhle duchu, tak děkuji pškně. 🙁

  • meggi41

    Cetla jsem jen Lussy…a dala ji souhlasny klik 😉 ani se mi moc nechtelo psat,protoze muj nazor je vice nez negativni,vzhledem k tomu,ze mame i ceskou tv,koukame zpravy a tak jeho „kucharske pociny“sledujeme,spise pro pobaveni,asi nekoho nastvu 😀 ale „jeho“recepty jsou davno na webech,drive,nez je „ukazal““,objevil“napr nesmane koblihy delam uz dle receptu moji babicky a tak bych mohla pokracovat ,ok,tohle se da prekousnout i uvarit,par jich je pozivatelnych,(kdyz privru oci a ze moc specham,ale spis ani to ne)ale zadna novinka to neni a sup uz je kuchatka…ok,v poho
    ..ale co nikdy nepochopim,co nekteri lidi dokazi nazvat jidlem,uvarit to,s vedomim,ze usetrim(?!!),a dokonce to pak i pozrit a dat to i detem !:-(

    Moje maminka s dovolenim tvrdi,ze cesko je obcas popelnici evropy..A dle me je supr,ze existuji porady,kde profi kuchari navstevuji restaurace a snazi se je davat“dokupy“,i co se tyka hygieny…Doporucuji shlednout na webu Peklo na taliri,autorum tohoto skveleho poradu bylo i vyhrozovano..Ano,doba je tezka,pocitame penizky .Ja je take neprehazuji lopatou,ale prave na jidle nesetrim,tim spis,ze po vazne nemoci,mi jeste vice neni jedno,co telu davam,co varim proste premyslim,mam rada i sve telo a neni mi to fuk,cim ho nacpu 🙁
    .Tim nemyslim,ze utracim „vyplatu za jidlo“ ,ale i za malo muze byt hodne muziky,kupuji kvalitni potraviny,sleduji v sunce kolik obsahuje masa a pod..Dcerka ma lupenku takze koukam(nejen proto).,Lide stale nadavaji,jak je draho,ale kolikrat jim nevadi castka za cigarety a jine kraviny …ale „kuzicky z kurete si klidne usmazi a k tomu si daji Ladi Hrusky „kolac“z mimrovlnky 🙁
    Jidlo je „jedna“z veci,na ktere tedy nesetrim…

  • Lussy

    Mě některé recepty přijdou jako vyložené prasárny (pardon za ten výraz),ale když jsem viděla jeho recept na chipsy z kuřecích kůžiček, tak mi nebylo 2x dobře).
    Fajn je třeba recept na trdelník – takové recepty beru, jak si udělat doma něco co stojí kupované mnohem víc. Ale některé recepty jsou mimo. Podle mě to nejlíp vystihuje fotka kolující na FB – mořské plody podle Ládi Hrušky – a na fotce jsou těstoviny – mušličky a na tom rozřízlý obyčejný párek ve tvaru chobotnice.

  • Mopsička

    Pár receptů jsem vyzkoušela a byla jsem mile překvapená. Líbí se mi, že jsou rychlé, levné, chutné, tak jak tvrdí a pro začínající kuchaříky jak dělané.

  • tvorenicko
    tvorenicko

    Taky neutrácíme za knihy, chodíme do knihovny. Knížku bych si nekoupila, ale recepty zkouším (dají se najít na netu). Jak psala Ježeček, tak nejvíc se dá ušetřit na jídle a i když oba pracujeme, tak prostě nejsme v situaci, abysme si dopřávali každý den maso apod. Šetříme kde se dá, začala jsem péct doma chleba, dělat jogurty…. Takže pokud se dá těmito recepty ušetřit a přesto se člověk nají a chutná mu to, proč ne?

  • Marinada

    Láďa Hruška je mi moc sympatický, ty nápady jsou opravdu zajímavé, ale taky bych to viděla spíš jako recepty pro studentíky nebo začínající kuchařky.

  • Ježeček

    Holky v práci se rozplývají nad pivními rohlíky. Prý jsou vynikající. Já, ač pivo nesnáším, smrdí mi, tak kdykoliv jsme v globusu, tak pivní rohlík je v košíku. A když pečeme domácí chleba, tak je taky s pivem 🙂 No, asi začnu na netu hledat Láďu Hrušku 😀 *

  • nica1

    Taky jsem pár receptů vyzkoušela a byli jsme spokojení.

  • Ježeček

    v.poho, moje zkušenost je, že nejvíce se ušetčí na jídle 🙂 Tím ale neříkám, že kupujeme odpad. Ale jinde už šetřit nemáme kde, jsme vcelku spořivá rodina, neplýtváme ani energiemi, vodou, nekupujeme balenou vodu apod., šetříme na jídle. 🙂 Ale je pravda, že za knihy taky neutrácíme, zvláště v době, kdy je možné téměř vše najít na netu 😉 *

  • v.poho

    Tak tuhle kuchařku bych si teda vážně nekoupila. :-))
    Než bych šetřila na jídle, radši ušetřím peníze za nákup této knihy.

  • Ježeček

    Já na TV nekoukám a na novu vůbec, ale znám Láďu Hrušku z vyprávění svých kolegyň, které nadšeně dle něj zkouší. V archivu na webu jsem našla taky jeden receptík, který mě oslovil – pivní sýr. Nezkoušela jsem, ale třeba se k tomu během zimy dohrabu.
    Určitě to není marné, mít levnější variantu pochutin a plnohodnotných jídel. *

  • Kyller

    Také jsme pár receptů už vyzkoušeli – naposledy včera švestkové knedlíky – a většinou super. Každopádně knihu budu na přání pořizovat jako dárek. 😉

  • tvorenicko
    tvorenicko

    Pár receptů podle této kuchařky jsem zkusila, a všechno dopadlo velice dobře a nad očekávání. Bylo to dobré, levné a rychlé, takže doporučuji 🙂

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist