Jídelníček na 11. – 17. 4.

Rubrika: Domácnost a bydlení

Předkládáme Vám pro inspiraci další jídelníček, tak jak bude Bea vařit v týdnu od 11. do 17. dubna.
Dobrou chuť!Pondělí – kuřecí játra na cibulce,rýže
Úterý – fazolové lusky na smetaně, brambory
Středa – vepřové na šťávě s lečem, těstoviny
Čtvrtek – „nouzovice“ – bramborová omáčka s vejci a okurkou, chléb
Pátek a sobota – kuře na smetaně, knedlík
Neděle – španělský ptáček, rýže

Polévky podle možností.
Na víkend moučník – koláč z ovesných vloček s ovocem (rychlovka a moooc dobrý).

Napsal/a: Bea

Toto taky stojí za přečtení!

Co byste měli vědět, než koupíte dítěti první kolo

Pokud se chystáte koupit svému dítěti kolo, měli byste vědět, že při jeho výběru je nejdůležitější správná velikost. To

Čtu dál →

Víc energie a času na sebe i děti? Udělejte 2 věci a máte vyhráno!

Mít tak návod na to, abychom měly jako mámy na dítě více času, abychom mu nekřivdily, aby bylo samostatné,

Čtu dál →

[Soutěž] CD Playground English: Frog Biscuits

Písničky pro děti v angličtině pobaví i naučí. Na trh přichází novinka projektu Playground English. A 3 z vás

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (18 vyjádření)

  • Receptíky jsou super,ale jen si udělat čas na vaření tak by to bylo skvělý.Ten koláček se mi líbí,recept si opíšu a vyzkouším,snad jim to bude chutnat.Pořád jsou hladní jak vlčáci.

  • Ahoj pro Vandu – kysané zelí se dává zase do jiné dobroty, levné a rychlé – do LEPENICE. To se udělají šťouchané brambory nebo hustší bramborová kaše a do ní se zamíchá právě syrové kysané zelí. K tomu se, když zbyde něco v peněžence, většinou opeče buřtík nebo klobáska a posype se to hustě smaženou cibulkou. Je to taky moc dobré. Zkuste to. mamia

  • Anonymní

    Opět jdu s křížkem po funuse, ale přece jen mi to nedá, abych nevyjádřila obdiv Bee, že je schopná naplánovat jídelníček na celý týden dopředu. Já se rozmýšlím až v poledne, někdy až odpoledne v obchodě u pultu s masem nebo u zeleniny. Je pravda, že zatím moc vařit nemusím, protože malého kojím a starší děti i manžel jedí oběd v jídelně, takže na teplé večeři až tak netrvají. Většinou tedy vařím o víkendech, kdy mám víc času, rodina je pohromadě a jídlo si společně vychutnáme. Lea

  • Anonymní

    Vzpomínám na prázdniny u babičky v Plzni.Tam se UHLÍŘINA dělala takto:daly se vařit brambory a před dovařením se k nim do vařící vody vkládaly noky, povařilo se to do změknutí,pak se voda slila,noky s brambory se promísily a na talíři se porce polila tukem s usmaženou cibulkou.Jako přílohu jsme měli sálát, byla to bašta.

  • Uhlířina je opravdu dobrůtka, ale nemělo by v ní být ještě kysaný zelí? Nebo se mi něco míchá dohromady….? :-))

  • Díky mamio!Bezva tip,hned to vyzkouším.Moc jsem na to zvědavá,protože to je zvláštní kombinace.Dám vědět,jestli se to ujalo.

  • Ahojky kuchařinky! Nouzovice by se u nás doma nechytla a koláč zkoušet jsem ještě nestihla. Ale když vás tak čtu, že pořád nevíte co rychle uvařit, nabízím rychlou véču ze zbytku knedlíků od včerejška (kdo je šikovnější a má chvilku víc času, nahradí knedlíky super dobrými noky). Jmenuje se to UHLÍŘINA a je to výborné, rychlé a levné staročeské jídlo. Houskové knedlíky (nebo noky)nakrájejte na kostičky a mezitím uvařte brambory. Ty taky nakrájejte a oboje to vhoďte na hromadu (!) osmažené cibule, zamíchejte, ještě chvilku smažte a je hotovo! Příloha – jakékoli zeleninové saláty. Krásně to voní! A zbyde-li vám doma kousek slaniny, osmažte na ní tu cibulku – eňoňuňo a dobrou chuť!

  • Díky Beo za inspirace k plotně a troubě, piš jídelníček dál ať pořád nejíme to samý :o).
    Koláč jsem zkoušela. Už samotné těsto bylo výborné, když pominu, že jsem tam zapomněla dát skořici,nechala ho taky mírně vysušit a ty zrnka soli tam dodávaly sem tam slanou chuť, byl výborný. Alespoň manžel, kterému jsem ho pekla k svátku jen mlaskal.No, moje pekařské umění ještě dlouho nebude dokonalé, ale snažím se.

  • Martina

    Recepty jsem si opsala a doufám, že je brzy vyzkouším. Mám ráda „rychlovky“. Velmi uvítám další bezvy nápady. Manžel ,chudák, často nemá „co do huby“ :-)) A já taky ne 🙁

  • Petra

    Beo,
    za sebe hlasuju pro další jídelníček!

    Zítra uděláš nějakou rchlovku – třeba Vandinýho tuňáka:-) a v úterý doufám dorazíš do Olomouce!

  • tak to mě opravdu těší,že se koláč ujal i u vás,Petro! Bude ještě zájem o další jídelníček?Zatím ho nemám.Zase je to ta neděle,kdy na to nebyl čas a zítra budu úplně vyřízená,protože nebudu vědět,co rychle uvařit:-(((

  • Petra

    Tak jsem vyzkoušela vločkový koláč a musím Beu pochválit – je to opravdu rychovka a hlavně skutěčná mňamka!

    …jenom si příště musím fakt stopnout těch 25 minut, nějak jsem se zapomněla podívat na hodinky a nechala to tam zřejmě dýl. Sice to není spálený, ale trochu jsem to vysušila 🙂

  • To jsem byla jako tradičně nepřihlášená Bea.Dobrou chut!

  • Anonymní

    Super tak tady máte ještě „nouzovici“
    Potřebujeme:Půl kila brambor,4 vejce,zakysanou smetanu(125g),2pol.lžíce hladké mouky,4 sterilované okurky,1 cibule,1 bobkový list,3 kuličky nového koření,sůl,voda.
    Postup:Pokrájenou cibuli a brambory dáme do hrnce,přidáme koření a bobkový list,vaříme do poloměkka.V zak.smetaně rozkvedláma mouku a přilijeme do hrnce.Necháme povařit.Potom odstavíme a přidáme pokrájené vejce a nastrouhané okurky.Nakonec osolíme, promícháme a můžeme dávat na talíř.Podáváme s chlebem a vajíčkem.Rychlovka za pár korun!(Uvařeno za 30minut).

  • Beo, a jak děláš tu NOUZOVICI?

  • Hele, to zní dobře, že bych se zase jednou postavila k troubě? Jestli se k tomu dokopu, taky napíšu.

  • Tak to mě těší,že to někoho zajímá:-))
    Tady je recept a ty na oplátku napíšeš,jak chutnal!
    Potřebujeme:30dkg hl.mouky,15dkg ovesných vloček,1lžičku soli,20dkg másla,20dkg hnědého cukru,ovoce podle možností a chuti(dávám většinou jablka nebo švestky),skořici.
    Postup:Smícháme mouku,vločky a sůl.Rozpustíme máslo a přidáme cukr.Přidáme k směsi s vločkama.Polovinu dáme do koláčové formy a přitlačíme rukou.Poklademe ovocem a zasypeme skořicí.Pak přidáme druhou polovinu a dáme péct na 25 minut do trouby předehřáté na 200stupnů.
    Fakt je to rychlovka o u nás se to ujalo!!!Dobrou chut!

  • Anonymní

    No to je pěkný jídelníček, ale chtělo by to i receptíky. Hlavně na ten koláč z ovesných vloček s ovocem, který je prý rychlovka a moooooc dobrý. Díky.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist