Jídelníček na 11. – 17. 4.

Rubrika: Domácnost a bydlení

Předkládáme Vám pro inspiraci další jídelníček, tak jak bude Bea vařit v týdnu od 11. do 17. dubna.
Dobrou chuť!

Pondělí – kuřecí játra na cibulce,rýže
Úterý – fazolové lusky na smetaně, brambory
Středa – vepřové na šťávě s lečem, těstoviny
Čtvrtek – „nouzovice“ – bramborová omáčka s vejci a okurkou, chléb
Pátek a sobota – kuře na smetaně, knedlík
Neděle – španělský ptáček, rýže

Polévky podle možností.
Na víkend moučník – koláč z ovesných vloček s ovocem (rychlovka a moooc dobrý).

Napsal/a: Bea

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (18 vyjádření)

  • Receptíky jsou super,ale jen si udělat čas na vaření tak by to bylo skvělý.Ten koláček se mi líbí,recept si opíšu a vyzkouším,snad jim to bude chutnat.Pořád jsou hladní jak vlčáci.

  • Ahoj pro Vandu – kysané zelí se dává zase do jiné dobroty, levné a rychlé – do LEPENICE. To se udělají šťouchané brambory nebo hustší bramborová kaše a do ní se zamíchá právě syrové kysané zelí. K tomu se, když zbyde něco v peněžence, většinou opeče buřtík nebo klobáska a posype se to hustě smaženou cibulkou. Je to taky moc dobré. Zkuste to. mamia

  • Anonymní

    Opět jdu s křížkem po funuse, ale přece jen mi to nedá, abych nevyjádřila obdiv Bee, že je schopná naplánovat jídelníček na celý týden dopředu. Já se rozmýšlím až v poledne, někdy až odpoledne v obchodě u pultu s masem nebo u zeleniny. Je pravda, že zatím moc vařit nemusím, protože malého kojím a starší děti i manžel jedí oběd v jídelně, takže na teplé večeři až tak netrvají. Většinou tedy vařím o víkendech, kdy mám víc času, rodina je pohromadě a jídlo si společně vychutnáme. Lea

  • Anonymní

    Vzpomínám na prázdniny u babičky v Plzni.Tam se UHLÍŘINA dělala takto:daly se vařit brambory a před dovařením se k nim do vařící vody vkládaly noky, povařilo se to do změknutí,pak se voda slila,noky s brambory se promísily a na talíři se porce polila tukem s usmaženou cibulkou.Jako přílohu jsme měli sálát, byla to bašta.

  • Uhlířina je opravdu dobrůtka, ale nemělo by v ní být ještě kysaný zelí? Nebo se mi něco míchá dohromady….? :-))

  • Díky mamio!Bezva tip,hned to vyzkouším.Moc jsem na to zvědavá,protože to je zvláštní kombinace.Dám vědět,jestli se to ujalo.

  • Ahojky kuchařinky! Nouzovice by se u nás doma nechytla a koláč zkoušet jsem ještě nestihla. Ale když vás tak čtu, že pořád nevíte co rychle uvařit, nabízím rychlou véču ze zbytku knedlíků od včerejška (kdo je šikovnější a má chvilku víc času, nahradí knedlíky super dobrými noky). Jmenuje se to UHLÍŘINA a je to výborné, rychlé a levné staročeské jídlo. Houskové knedlíky (nebo noky)nakrájejte na kostičky a mezitím uvařte brambory. Ty taky nakrájejte a oboje to vhoďte na hromadu (!) osmažené cibule, zamíchejte, ještě chvilku smažte a je hotovo! Příloha – jakékoli zeleninové saláty. Krásně to voní! A zbyde-li vám doma kousek slaniny, osmažte na ní tu cibulku – eňoňuňo a dobrou chuť!

  • Díky Beo za inspirace k plotně a troubě, piš jídelníček dál ať pořád nejíme to samý :o).
    Koláč jsem zkoušela. Už samotné těsto bylo výborné, když pominu, že jsem tam zapomněla dát skořici,nechala ho taky mírně vysušit a ty zrnka soli tam dodávaly sem tam slanou chuť, byl výborný. Alespoň manžel, kterému jsem ho pekla k svátku jen mlaskal.No, moje pekařské umění ještě dlouho nebude dokonalé, ale snažím se.

  • Martina

    Recepty jsem si opsala a doufám, že je brzy vyzkouším. Mám ráda „rychlovky“. Velmi uvítám další bezvy nápady. Manžel ,chudák, často nemá „co do huby“ :-)) A já taky ne 🙁

  • Petra Vymětalová

    Beo,
    za sebe hlasuju pro další jídelníček!

    Zítra uděláš nějakou rchlovku – třeba Vandinýho tuňáka:-) a v úterý doufám dorazíš do Olomouce!

  • tak to mě opravdu těší,že se koláč ujal i u vás,Petro! Bude ještě zájem o další jídelníček?Zatím ho nemám.Zase je to ta neděle,kdy na to nebyl čas a zítra budu úplně vyřízená,protože nebudu vědět,co rychle uvařit:-(((

  • Petra Vymětalová

    Tak jsem vyzkoušela vločkový koláč a musím Beu pochválit – je to opravdu rychovka a hlavně skutěčná mňamka!

    …jenom si příště musím fakt stopnout těch 25 minut, nějak jsem se zapomněla podívat na hodinky a nechala to tam zřejmě dýl. Sice to není spálený, ale trochu jsem to vysušila 🙂

  • To jsem byla jako tradičně nepřihlášená Bea.Dobrou chut!

  • Anonymní

    Super tak tady máte ještě „nouzovici“
    Potřebujeme:Půl kila brambor,4 vejce,zakysanou smetanu(125g),2pol.lžíce hladké mouky,4 sterilované okurky,1 cibule,1 bobkový list,3 kuličky nového koření,sůl,voda.
    Postup:Pokrájenou cibuli a brambory dáme do hrnce,přidáme koření a bobkový list,vaříme do poloměkka.V zak.smetaně rozkvedláma mouku a přilijeme do hrnce.Necháme povařit.Potom odstavíme a přidáme pokrájené vejce a nastrouhané okurky.Nakonec osolíme, promícháme a můžeme dávat na talíř.Podáváme s chlebem a vajíčkem.Rychlovka za pár korun!(Uvařeno za 30minut).

  • Beo, a jak děláš tu NOUZOVICI?

  • Hele, to zní dobře, že bych se zase jednou postavila k troubě? Jestli se k tomu dokopu, taky napíšu.

  • Tak to mě těší,že to někoho zajímá:-))
    Tady je recept a ty na oplátku napíšeš,jak chutnal!
    Potřebujeme:30dkg hl.mouky,15dkg ovesných vloček,1lžičku soli,20dkg másla,20dkg hnědého cukru,ovoce podle možností a chuti(dávám většinou jablka nebo švestky),skořici.
    Postup:Smícháme mouku,vločky a sůl.Rozpustíme máslo a přidáme cukr.Přidáme k směsi s vločkama.Polovinu dáme do koláčové formy a přitlačíme rukou.Poklademe ovocem a zasypeme skořicí.Pak přidáme druhou polovinu a dáme péct na 25 minut do trouby předehřáté na 200stupnů.
    Fakt je to rychlovka o u nás se to ujalo!!!Dobrou chut!

  • Anonymní

    No to je pěkný jídelníček, ale chtělo by to i receptíky. Hlavně na ten koláč z ovesných vloček s ovocem, který je prý rychlovka a moooooc dobrý. Díky.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist