Předkládáme Vám pro inspiraci další jídelníček, tak jak bude Bea vařit v týdnu od 11. do 17. dubna.
Dobrou chuť!
Úterý – fazolové lusky na smetaně, brambory
Středa – vepřové na šťávě s lečem, těstoviny
Čtvrtek – „nouzovice“ – bramborová omáčka s vejci a okurkou, chléb
Pátek a sobota – kuře na smetaně, knedlík
Neděle – španělský ptáček, rýže
Polévky podle možností.
Na víkend moučník – koláč z ovesných vloček s ovocem (rychlovka a moooc dobrý).
Napsal/a: Bea
Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (18 vyjádření)
Receptíky jsou super,ale jen si udělat čas na vaření tak by to bylo skvělý.Ten koláček se mi líbí,recept si opíšu a vyzkouším,snad jim to bude chutnat.Pořád jsou hladní jak vlčáci.
Ahoj pro Vandu – kysané zelí se dává zase do jiné dobroty, levné a rychlé – do LEPENICE. To se udělají šťouchané brambory nebo hustší bramborová kaše a do ní se zamíchá právě syrové kysané zelí. K tomu se, když zbyde něco v peněžence, většinou opeče buřtík nebo klobáska a posype se to hustě smaženou cibulkou. Je to taky moc dobré. Zkuste to. mamia
Opět jdu s křížkem po funuse, ale přece jen mi to nedá, abych nevyjádřila obdiv Bee, že je schopná naplánovat jídelníček na celý týden dopředu. Já se rozmýšlím až v poledne, někdy až odpoledne v obchodě u pultu s masem nebo u zeleniny. Je pravda, že zatím moc vařit nemusím, protože malého kojím a starší děti i manžel jedí oběd v jídelně, takže na teplé večeři až tak netrvají. Většinou tedy vařím o víkendech, kdy mám víc času, rodina je pohromadě a jídlo si společně vychutnáme. Lea
Vzpomínám na prázdniny u babičky v Plzni.Tam se UHLÍŘINA dělala takto:daly se vařit brambory a před dovařením se k nim do vařící vody vkládaly noky, povařilo se to do změknutí,pak se voda slila,noky s brambory se promísily a na talíři se porce polila tukem s usmaženou cibulkou.Jako přílohu jsme měli sálát, byla to bašta.
Uhlířina je opravdu dobrůtka, ale nemělo by v ní být ještě kysaný zelí? Nebo se mi něco míchá dohromady….? :-))
Díky mamio!Bezva tip,hned to vyzkouším.Moc jsem na to zvědavá,protože to je zvláštní kombinace.Dám vědět,jestli se to ujalo.
Ahojky kuchařinky! Nouzovice by se u nás doma nechytla a koláč zkoušet jsem ještě nestihla. Ale když vás tak čtu, že pořád nevíte co rychle uvařit, nabízím rychlou véču ze zbytku knedlíků od včerejška (kdo je šikovnější a má chvilku víc času, nahradí knedlíky super dobrými noky). Jmenuje se to UHLÍŘINA a je to výborné, rychlé a levné staročeské jídlo. Houskové knedlíky (nebo noky)nakrájejte na kostičky a mezitím uvařte brambory. Ty taky nakrájejte a oboje to vhoďte na hromadu (!) osmažené cibule, zamíchejte, ještě chvilku smažte a je hotovo! Příloha – jakékoli zeleninové saláty. Krásně to voní! A zbyde-li vám doma kousek slaniny, osmažte na ní tu cibulku – eňoňuňo a dobrou chuť!
Díky Beo za inspirace k plotně a troubě, piš jídelníček dál ať pořád nejíme to samý :o).
Koláč jsem zkoušela. Už samotné těsto bylo výborné, když pominu, že jsem tam zapomněla dát skořici,nechala ho taky mírně vysušit a ty zrnka soli tam dodávaly sem tam slanou chuť, byl výborný. Alespoň manžel, kterému jsem ho pekla k svátku jen mlaskal.No, moje pekařské umění ještě dlouho nebude dokonalé, ale snažím se.
Recepty jsem si opsala a doufám, že je brzy vyzkouším. Mám ráda „rychlovky“. Velmi uvítám další bezvy nápady. Manžel ,chudák, často nemá „co do huby“ :-)) A já taky ne 🙁
Beo,
za sebe hlasuju pro další jídelníček!
Zítra uděláš nějakou rchlovku – třeba Vandinýho tuňáka:-) a v úterý doufám dorazíš do Olomouce!
tak to mě opravdu těší,že se koláč ujal i u vás,Petro! Bude ještě zájem o další jídelníček?Zatím ho nemám.Zase je to ta neděle,kdy na to nebyl čas a zítra budu úplně vyřízená,protože nebudu vědět,co rychle uvařit:-(((
Tak jsem vyzkoušela vločkový koláč a musím Beu pochválit – je to opravdu rychovka a hlavně skutěčná mňamka!
…jenom si příště musím fakt stopnout těch 25 minut, nějak jsem se zapomněla podívat na hodinky a nechala to tam zřejmě dýl. Sice to není spálený, ale trochu jsem to vysušila 🙂
To jsem byla jako tradičně nepřihlášená Bea.Dobrou chut!
Super tak tady máte ještě „nouzovici“
Potřebujeme:Půl kila brambor,4 vejce,zakysanou smetanu(125g),2pol.lžíce hladké mouky,4 sterilované okurky,1 cibule,1 bobkový list,3 kuličky nového koření,sůl,voda.
Postup:Pokrájenou cibuli a brambory dáme do hrnce,přidáme koření a bobkový list,vaříme do poloměkka.V zak.smetaně rozkvedláma mouku a přilijeme do hrnce.Necháme povařit.Potom odstavíme a přidáme pokrájené vejce a nastrouhané okurky.Nakonec osolíme, promícháme a můžeme dávat na talíř.Podáváme s chlebem a vajíčkem.Rychlovka za pár korun!(Uvařeno za 30minut).
Beo, a jak děláš tu NOUZOVICI?
Hele, to zní dobře, že bych se zase jednou postavila k troubě? Jestli se k tomu dokopu, taky napíšu.
Tak to mě těší,že to někoho zajímá:-))
Tady je recept a ty na oplátku napíšeš,jak chutnal!
Potřebujeme:30dkg hl.mouky,15dkg ovesných vloček,1lžičku soli,20dkg másla,20dkg hnědého cukru,ovoce podle možností a chuti(dávám většinou jablka nebo švestky),skořici.
Postup:Smícháme mouku,vločky a sůl.Rozpustíme máslo a přidáme cukr.Přidáme k směsi s vločkama.Polovinu dáme do koláčové formy a přitlačíme rukou.Poklademe ovocem a zasypeme skořicí.Pak přidáme druhou polovinu a dáme péct na 25 minut do trouby předehřáté na 200stupnů.
Fakt je to rychlovka o u nás se to ujalo!!!Dobrou chut!
No to je pěkný jídelníček, ale chtělo by to i receptíky. Hlavně na ten koláč z ovesných vloček s ovocem, který je prý rychlovka a moooooc dobrý. Díky.
Mobile Sliding Menu