Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co pečete na vánoce?
Plkárna je plná pečení. Někteří píšou, že už nepečou, jiní pečou právě teď, někteří se teprve chystají, někdo má na to lidi a možná i někteří koupí hotové. Podělte se o typy na dobré cukrovíčko, fotky a seznam toho, co pečete vy. Bez kterého druhu se vaše rodina neobejde?
Já moc cukroví nemusím a manžel také ne,ale symbolicky udělám jen 3 druhy.Na sladké u nás nejsme,nevím,co na tom každý vidí.Slané je slané.Ani nejsem moc zkušená cukrářka,takže než abych něco zkazila a vyhodila,to si radši ušetřím čas na něco jiného.Spíš si myslím,že není špatné,když se peče s někým.Když by se třeba domluvili dvě kamarádky nebo příbuzné.Ale samotnou mě to nebaví.Já radši dělám s někým,kdo umí péct dobře,protože se bojím,že to zkazím.
To je nádhera:))))
Recepty jsou jednoduchý,já asi fakt začnu.
Tak ať Vám to jde od ruky přeju.
no já jsem právě ted zkoušela s takovým množstvím kokosu a musím to vyhodit, protože mi připadá, že koušu třísky ze dřeva, prostě ten kokos mi tam vadí, takže jsem dala smetanu do kávy a nic mezi zubama nehoním, ale díky.
Není zač!Já dělám Rafaelo takto a je dobré
1 salko, 10 dkg 100% tuku, 25 dkg kokosu, 10 dkg mandlí
rozpustím tuk,a nechám trochu zchládnout,vmíchám 3/4 kokosu,celé salko a dáme ztuhnout do lednice.Mandličky balímedo hmoty a obalujeme v kokosu.Můžeme dávat i do papír. košíčku,jen vám to nikdo nesmí v krabici přesypat a z košíčků vysypat jako mě manžel.
BAMISKO tady je recept na to rafaelo:
100 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 120 g kokosu, 300 g bílé čokolády, 4 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, oloupané mandle, kokos na obalení
Postup
Do misky dáme změklé máslo, zasypeme cukrem, kokosem a nahrubo nastrouhanou čokoládou. Přidáme citronovou šťávu, rum a rukama zpracujeme na jednolitou hmotu.
Je dobré si před zpracováním zchladit ruce ve studené vodě, aby se nám máslo a čokoláda pod rukama netavily. Je-li vzniklá hmota příliš měkká, dáme na chvíli do ledničky.
Rukama odebíráme malé kousky, do každého zabalíme mandli a vymodelujeme kuličku. Obalíme v kokosu a uložíme do košíčku. Dáme ztuhnout do ledničky.
Je to stoprocentni lepší než z toho tuku.Měla jsem tu sousedi a rodiče a říkali že je to vynikajicí.
děkuju moc
No Králíčku, tak tohle vypadá nádherně, taky bych se asi pustila mým mlsný jazykem první do těch stříšek, pak bych zblajzla ty žáby a pak ten zbytek:-)
ŽABÍ HUBY
25 dkg hl. mouky
25 dkg hery
1 vejce
1 lžíce vody
Těsto necháme odpočinout v lednici
Nádivka:
10 dkg ořechů
10 dkg ml. cukru
1 vejce
1 žloutek
Z těsta vykrájíme kolečka,na ně dáme trochu nádivky,přeložíme na půl a přimáčkneme okraje.Při pečení se pootevřou.Peču asi na 170 st. a tepleé balím v cukru.
STŘÍŠKY
Ze 4 vajec upečeme piškot na plech.Kolik váží vejce,tolik dáme cukru a kolik váží 3 vejce tolik dáme polohrubé mouky,4 lžíce vody.Ušleháme vejce s cukrem,přidáme vodu a mouku.
Po vychladnutí piškot rozdrobíme do mísy a přidáme dle chuti pikantní marmelády,trochu rumu,15 dkg kandovaného ovoce,10 dkg na drobno krájených ořechů,5 dkg krájené čokolády,4 dkg kaka,15 dkg másla.
Vše zpracujeme ve vláčnou hmotu,ze které utvoříme válečky,ze kterých vytvarujeme stříšky.Ty polejeme čokoládou a po ztuhnutí nakrájíme na řezy.
Jo,jo,v košíčku jsou burisono-karamelové hrudky,rafaelo jsou ty bílé a ještě tam je ten hnědý obdélník kokosové bounty tyčinky.Recepty na žabí huby a ty trojúhelníčky jsou stříšky hned napíši.
Kralicku v tom kosicku jsou burizonove koule? my je taky delame, ale letos jsme vynechali a budem zkouset rafaelo…i kdyz jste to tady moc neopevovali…