Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Hypermarkety
….a jiné tomu podobné. Nevím jestli tento problém řeším jen já a nebo to vidíte tak i vy a tak mi nedá se zeptat.
V poslední době jsem poněkud rozladěná z hypermarketů a jiných velkých či větších obchodů. Dejme tomu probíhá “krize“. Tyto obchody nakupují a pak prodávají nebo se snaží prodávat levné zboží. Jenže zmizel výběr. V mnohých z obchodů se setkávám s tím, že se objevují poněkud hodně pod cenou některé výrobky a pak kvalita jde v niveč. Dobrá naučila jsem se na to dávat bacha a snažím se vybírat, pokud je z čeho.
Co mě ale absolutně v poslední době dere nerv je maso a jiné masné výrobky. Už mě to fakt drtí a musím to napsat. Včera jsem chtěla udělat extra večeři a tak jsem koupila kus lososa. Cena nemalá, protože byl chlazený. Doma to rozbalím a puch jak buch. Ryby připravuji poměrně často, ale tohle bylo moc. No nic zkontrolovala jsem datum, to bylo v pořádku. Takže rybička šla pod vodu, mno po důkladném očištění jsem to přikládala tomu, že tím jak byla zabalená se umocnila rybina.
Dnes jsem koupila mleté maso, že připravím manžovi plněné papriky. Rozbalím balíček a zase smrad. Jenže tentokrát už letěl. V obchodě pod těmi růžovými zářivkami vše vypadá dobře. Jenže doma na denním světle jsem zjistila nezdravou barvu.
A tak se ptám, je tohle normální a vůbec morální prodávat zkažené maso v obchodě lidem a to ještě za nemalou cenu????????

Tak jsem se nechala nachytat! Já, která čtu složení, datum trvanlivosti a obracím kupovanou věc ze všech stran. Byla jsem koupit mleté maso, za velmi dobrou akční cenu v Tescu – já vím, mělo mě to trknout, ale v Albertu měli podobnou akční cenu, (ale ta v Tescu byla výhodnější, že), takže mi to nepřišlo divné. No a když jsem ho rozbalila, ne že by zapáchalo, ale už od pohledu ta konzistence nějak neseděla. Nicméně jsem přidala sůl, koření a vejce a jala se míchat ručně, jak jsem zvyklá. To, co jsem měla na rukou, byla spíš pasta než maso.. Tak jsem vytáhla krabičku z odpadků a začetla se do složení: 41 % vepřového masa, 11 % hovězího, sůl, vláknina…. Že si pod pojmem “Mleté maso mix“ nepředstavují v Tescu mix vepřového a hovězího ale čehokoli, co se alespoň trochu dá pozřít, mě nenapadlo. To jsem teda naletěla!
Koukala jsem do toho testu, vidíte nekecám 🙂
A nemyslím si , že to končí jen u baleného masa na grill, bohužel.
Koukala jsem na ty výsledky testů,je to hrozný! Jsem zastánce Kauflu a je tam jeden vzorek masa s nákazou samoly,neodradí mě to od nákupu marinovaných mas v marketech,protože ty ,co tam uvádějí bych si určitě nekoupila,mám jiné chutové bunky.
,,,,,,,
Tady jsou výsledky testů marinovaného masa z různých …marketů, člověk si stejně nevybere:
http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.asp?y=test/vysledky-testu-marinova-masa.htm
Zatím nejčastěji nakupuji v tescu, možná že jsem měla štěstí ale ještě se mi tam nestalo že bych koupila něco prošlý , to spíše tady u nás , uzeninu ted v létě mají oschlou kolikrát jsem viděla že do chladícího pultu vlétla i moucha , rohlíky věčně gumový a chleba starý, nedávno jsem se nechala zlákat a koupila si máslového indiana (přivezli zákusky) a doma jsem se divila že je krém zkyslý , od té doby hlavně v létě nekupuji u nás zákusky a uzeniny
pravej tatarák se škrabe:-)
Přidám k dobru příhodu z Interšparu 🙂 Byl den, kdy jsem fakt dostala příšernou chuť na tataráka. Obvykle jednou začas zajdeme se známými do zdejší hospůdky, kde ho mají opravdu extrovního. Jenže díky manželovým službám jsme se nějak nemohli sejít. Zabrousila jsem tedy k našemu místnímu řezníkovi, ale zrovna neměl. Tak jsem si říkala, že to prubnu, až půjdu někam na nákup.
Zabrousila jsem si tedy do Interšparu, protože tam mají obslužný pult s masem. Jukám nejdřív do výkladu, tam nic, pak do balených a nikde nevidím nic, co by se tomu alespoň vzdáleně podobalo. Tak vidím chlapíka od masa, jak se tam potlouká a ptám se ho, jestli náhodou nemají masíčko na tataráka. Říká mi, jo jo, tamhle mezi mletým masem. Tak tam čučim hledám, nic nevidim, tak se ho ptám, kdeže jako a on mi ukazuje mletý na sekanou z hovězího. Tak se ho ptám, jestli myslí vážně,že tohle pokládá za tataráka, protože to nebylo čisté hovězí , ale prostě semletina i s tlustým masem a prostě na hrubo umleté. A víte co mi na to řekl? Že prý když si to doma ještě přemelu, že to bude akorát:-)))) No já se smála ještě u pokladny. Milovníci tataráku pochopí 😀
Vážně uvažuji, že si koupím mlýnek. Ale máme hodnou řeznici a ta umele i na objednávku, takže když dostanu chuť, tak si musím vzpomenout den předem a ráno to mám připraveno 🙂
Ale je to zářný příklad toho, jak moc masu rozumí 🙂
radko2-já taky delala v globusu,a nic fujík sem tam teda nevidela.i v salatech,to švagrová co tam delala přede mnou taky tvrdila že fuj,ale já tam byla jak dlouho a nic jsemnezpozorovala.
asi vážne je to o lidech co tam delají-tady v albertu sice kvalita dobrá,za to za ty kyselé obličeje bych mohla nakládat okurky.
Horempádem, to máš pravdu. Pečivo je tam jakoby naněkolikrát zmražené 🙁 , takže ani já tam rohlíky nekupuji. I když je mají pořád nejlevnější.
Mariko, v mase jsme zajedno 🙂
No, ale co bych Kauflandu jěště kromě pečiva vytkla je, že slevňují ovoce nebo zeleninu, až když jim pomalu hnije. Ale není to pravidlem, vždycky jsem si vybrala
Horempádem, každopádně je to k zamyšlení. Je škoda, že máš takovou smůlu na příšerné maso 🙁
Horempádem,co se týče pečiva v Kauflandu,tak to máš pravdu,tam ho nikdy nekupuji,rohlíky jsou gumové,malé a takové bílé,to je jediné,co můžu Kauflandu vytknout,a za masem si tam stojím,vždy koupím dobré.