Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Hypermarkety
….a jiné tomu podobné. Nevím jestli tento problém řeším jen já a nebo to vidíte tak i vy a tak mi nedá se zeptat.
V poslední době jsem poněkud rozladěná z hypermarketů a jiných velkých či větších obchodů. Dejme tomu probíhá “krize“. Tyto obchody nakupují a pak prodávají nebo se snaží prodávat levné zboží. Jenže zmizel výběr. V mnohých z obchodů se setkávám s tím, že se objevují poněkud hodně pod cenou některé výrobky a pak kvalita jde v niveč. Dobrá naučila jsem se na to dávat bacha a snažím se vybírat, pokud je z čeho.
Co mě ale absolutně v poslední době dere nerv je maso a jiné masné výrobky. Už mě to fakt drtí a musím to napsat. Včera jsem chtěla udělat extra večeři a tak jsem koupila kus lososa. Cena nemalá, protože byl chlazený. Doma to rozbalím a puch jak buch. Ryby připravuji poměrně často, ale tohle bylo moc. No nic zkontrolovala jsem datum, to bylo v pořádku. Takže rybička šla pod vodu, mno po důkladném očištění jsem to přikládala tomu, že tím jak byla zabalená se umocnila rybina.
Dnes jsem koupila mleté maso, že připravím manžovi plněné papriky. Rozbalím balíček a zase smrad. Jenže tentokrát už letěl. V obchodě pod těmi růžovými zářivkami vše vypadá dobře. Jenže doma na denním světle jsem zjistila nezdravou barvu.
A tak se ptám, je tohle normální a vůbec morální prodávat zkažené maso v obchodě lidem a to ještě za nemalou cenu????????
Virenko, jo nemáme to lehké. Fakt mě hrozně mrzí, že z obchodů mizí kvalitní výrobky. Upřímně líto mi je i oněch výrobců, kteří se snaží dostat na trh něco, co stojí za to.
Nejhorší je to právě pro nás maminky, co máme děti. Člověk se snaží nakoupit něco dobrého a často je bez šance. Manža se mi diví, že stojím 10 min před pultem s jogurty a hledám ten nechemický, nedoslazovaný a hlavně takový, který není zbavený tuku a tím pádem i jogurtové chuti. Chjoooo. Dtto se zeleninou a ovocem. Člověk by je nejraději nechal tu schnilotinu na místě sežrat, aby viděli, jestli to opravdu za těch 79 Kč za Kg stojí :-))))
Dost mě to dojímá. Pracuji pro jednu malou pekárnu, kde vyrábějí povětšinou tradiční pečivo. Prostě takové to nešizené. Protože tam kontroluji jak jakost, tak hygienu, tak vím, jaké tam jsou podmínky výroby a skladování. Vše je v pořádku. Proto mě dost mrzí, že neustále někdo k nim posílá na udání potravinářskou inspekci, kteří protože nic závažného nenajdou, tak se rejpou jen v papírech. Kdyby tolik , co docházejí do té pekárny, kontrolovali i ty po…ý markety, tak by asi udělali lépe a my jsme nemuseli žrať takový blivajz 🙁
Horempádem, u nás hypermarkety nejsou, takže jedině cestou z návštěvy rodičů, ale já toto pozoruju vlastně odjakživa, jestli je to krizí horší, nedokážu posoudit.
Už aspoň 5 let zpátky pamatuju nákup zatavené šunky k rychlé večeři po mnohahodinové cestě z dovolené v Hypernově, datum zcela O.K., barva krásná, chuť běžné zatavené šunky. Náš tříletý dostal svůj první chleba se šunkou a 3 dny nato měl svou doufám poslední salmonelozu. Nic jiného pochybného jsme neměli, ani zmrzlinu. Od té doby jsem obzvlášť citlivá na páchnoucí kuřata, oslizlé maso a pořádáme letecké dny.(Do odpadkového koše.) Nemám taky možnost stihnout řezníka, většinou jsem mimo otevírací dobu, ale i když ne, místní důchodci vykupují hned v ranních hodinách, takže stejně přicházím bez možnosti výběru. Ale radši upravuju plán vaření podle toho, co dostanu (a připadám si jak za socialismu, bože) než opačně. Mleté maso nikdy, melu zásadně doma sama, muž to podporuje a vždycky umyje použité nádoby, případně mele on. Gril nemáme, ale to bych si opravdu netroufla, souhlasím s tím, že naložením se dá zamaskovat úplně každý odpadek a určitě to tak je. Po svých zkušenostech s dušenou šunkou za nemalý peníz bych to asi nedokázala vůbec pozřít.
Nedostatek výběru kvalitnějších, nejlépe českých výrobků, mi taky vadí a hodně, ale asi by nás muselo být mnohem víc, komu by to vadilo. Většina Čechů opravdu nakupuje podle ceny, i když nemusí šetřit tolik moc. Naše uklízečka mě včera odrovnala informací, že za týdenní dovolenou pro dva dala 50tisíc, protože vím, jak naříká a nakupuje i ve slevě z prošlých potravin. Ale zase nemá malé děti, tak má priority asi trochu jinak, než my matky.
radko2, taky tu mám blízko řezníka, jenže jak mám ty dny uběhaný, tak občas příjdu a už néjni to co bych si přála. Ale musím říci, že to co jsem doposud tady u soukromníka koupila, tak bylo OK. Je to dáno tím, že ráno jim masíčko přivezou na bourání a to taky ten den nebo ten další doprodají.
Bohužel musím souhlasit s tím, že právě to marinované už nekupuji vůbec. Raději, jak se tu píše, si ho sama nakládám. Škoda je, že ve většině marketů už přestali úplně prodávat Vodňanské kuře, to patřilo k jedním z nejlepších. Jenže jak stále tlačí ceny dolů, tak to stojí za prdlačky. Maso se snažím dobře vybírat, jenže oni ti prasáci to něčím nasolí, zvrchu to zrůžoví a pak když to rozkrojím, tak se mi chce blinkat a dvě stovky letí do koše.
Snažím se ho kupovat tady u řezníka, ale někdy se prostě zadaří, že nestihnu otvírací dobu a když už jedu do většího obchodu, tak to nakoupím tam. Jenže teď čím dál častěji se mi stává, že koupím zkažený drek. Dřív to byla vyjímka, ale teď už se to stává pravidlem. Takže jediné co mi zbývá s tím udělat, je si nakoupit u řezníka do foroty, abych nemusela nakupovat jinde.
Taky by mne zajímalo, co by zjistili na veterinární správě, co se v takto nelibě vonícím masíčku nachází, asi to někdy udělám, už mě fakt štvou 🙁 Mít ještě barák, tak se fakt pustím do chovu zvířat pro svou vlastní spotřebu. Já když si vzpomenu na ty berany, tak kam se hrabe všechno maso. Něco tak čisťounkýho mi pod ruku snad nikdy nepřišlo. Dtto u mojí babičky na statku. Nejenže ty chudáky zvířata cpou sajrajty a držej je v příšerných podmínkách, tak ještě ke všemu je nechají zkazit. Fujtajbl, asi ze mě bude vegetarián jen ze soucitu k té zvířeně.
Souhlas s radkou2 o tom marinovaném mase. Jinak u nás měli mleté, které i pod růžovým světlem bylo zelené jak sedma. My maso moc nejíme, ryby jsou nejlepší z rybárny, ale občas taky v hypermarketu něco koupím. Smrdělo to už několikrát, hnus.
mariko, právě naložené maso z hyper je tfuj. po nabalení do koření ztratí smrad i zelenou barvu. je to to nejhorší maso, co se v hyper prodává. tak jestli se ti nechce nakládat doma (trocha opleje , koření, a zamíchat) tak ty zhnilé (doslova a do písmene) zbytky kupujte:-(
Maso jedině u řezníka,v super a hypermarketech kupuje manžel maso jen na gril,protože je už naložené:) No jo,mě se to tak nechce nakládat doma:(
JÁ TEDA KUPUJI MASO U ŘEZNÍKA, JE SICE DRAŽŠÍ, ALE KVALITNÍ. KDYŽ JSEM NUCENA KOUPIT V HYPER, TAK SE NA NĚJ PODÍVÁM ZNOVA JEŠTĚ PŘED POKLADNOU – TAM NENÍ NASVÍCENÉ – a pokud se mi nezdá, propíchnu obal. jednou proti tomu ochranka protestovala, ale mé vysvětlení – bude-li o.k., tak ho koupím, bude-li smrdět, klidně ho zaplatím ale hned valím na potravinářskou inspekci vzali a neprotestovali už:-)
….a jiné tomu podobné. Nevím jestli tento problém řeším jen já a nebo to vidíte tak i vy a tak mi nedá se zeptat.
V poslední době jsem poněkud rozladěná z hypermarketů a jiných velkých či větších obchodů. Dejme tomu probíhá “krize“. Tyto obchody nakupují a pak prodávají nebo se snaží prodávat levné zboží. Jenže zmizel výběr. V mnohých z obchodů se setkávám s tím, že se objevují poněkud hodně pod cenou některé výrobky a pak kvalita jde v niveč. Dobrá naučila jsem se na to dávat bacha a snažím se vybírat, pokud je z čeho.
Co mě ale absolutně v poslední době dere nerv je maso a jiné masné výrobky. Už mě to fakt drtí a musím to napsat. Včera jsem chtěla udělat extra večeři a tak jsem koupila kus lososa. Cena nemalá, protože byl chlazený. Doma to rozbalím a puch jak buch. Ryby připravuji poměrně často, ale tohle bylo moc. No nic zkontrolovala jsem datum, to bylo v pořádku. Takže rybička šla pod vodu, mno po důkladném očištění jsem to přikládala tomu, že tím jak byla zabalená se umocnila rybina.
Dnes jsem koupila mleté maso, že připravím manžovi plněné papriky. Rozbalím balíček a zase smrad. Jenže tentokrát už letěl. V obchodě pod těmi růžovými zářivkami vše vypadá dobře. Jenže doma na denním světle jsem zjistila nezdravou barvu.
A tak se ptám, je tohle normální a vůbec morální prodávat zkažené maso v obchodě lidem a to ještě za nemalou cenu????????