Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Hypermarkety
….a jiné tomu podobné. Nevím jestli tento problém řeším jen já a nebo to vidíte tak i vy a tak mi nedá se zeptat.
V poslední době jsem poněkud rozladěná z hypermarketů a jiných velkých či větších obchodů. Dejme tomu probíhá “krize“. Tyto obchody nakupují a pak prodávají nebo se snaží prodávat levné zboží. Jenže zmizel výběr. V mnohých z obchodů se setkávám s tím, že se objevují poněkud hodně pod cenou některé výrobky a pak kvalita jde v niveč. Dobrá naučila jsem se na to dávat bacha a snažím se vybírat, pokud je z čeho.
Co mě ale absolutně v poslední době dere nerv je maso a jiné masné výrobky. Už mě to fakt drtí a musím to napsat. Včera jsem chtěla udělat extra večeři a tak jsem koupila kus lososa. Cena nemalá, protože byl chlazený. Doma to rozbalím a puch jak buch. Ryby připravuji poměrně často, ale tohle bylo moc. No nic zkontrolovala jsem datum, to bylo v pořádku. Takže rybička šla pod vodu, mno po důkladném očištění jsem to přikládala tomu, že tím jak byla zabalená se umocnila rybina.
Dnes jsem koupila mleté maso, že připravím manžovi plněné papriky. Rozbalím balíček a zase smrad. Jenže tentokrát už letěl. V obchodě pod těmi růžovými zářivkami vše vypadá dobře. Jenže doma na denním světle jsem zjistila nezdravou barvu.
A tak se ptám, je tohle normální a vůbec morální prodávat zkažené maso v obchodě lidem a to ještě za nemalou cenu????????
Horempádem, zajímavé téma! Taky mi přijde, že mizí kvalitní zboží…
Maso – kuřecí a Pangasia kupuji v rybárně čerstvé, ostatní většinou u řezníka, ale je to řetězec (Zaman), mám to blízko. Plno lidí na ně nadává, na kvalitu, já měla štěstí. Docela často dostanem od tchánů, zvěřinu nebo i krůtí.
Jinak kupuji osvědčené značky, často Klasu.
Ono to určitě je dané i (zřejmě nekvalitním) transportem nebo skladováním, protože je pravda, že už pár let nekupuju trvanlivé ani chlazené maso hlavně v létě. V létě se mi stává nejčastěji, že něco, co má projít za 3 dny, prostě nevoní. A nejsou toho plné pulty, tudíž lidi kupují, neleží to tam podle mě věky.
Obchody velikosti Penny jsou u nás čtyři a vím, že ve dvou z nich je problém daleko menší. Přesto nikdy nekupuju nic, co nevypadá naprosto stoprocentně, protože jinak bychom možná vyhazovali všechno :-(. A nejsem zase taková cíťa, jak to asi vypadá.
Radko2, máš pravdu, že když lidi nekupujou kvalitu, přestanou to prodejci nabízet, jenže to je prostě neřešitelný :-(. Bydlíme v maloměstě a toto slyším v každém zbylém malém krámku, který tu máme. To nebereme, protože nám to nikdo nekoupí… Mých pár kamarádek poslouchá totéž, tak si říkám, kolik nás ještě, možná by se nás na jeden krámek sešlo dost, ale nikdo do toho nemá odvahu. Spíš myslím, že dokud někdo opravdu nezačne měnit poměr kontrol ve prospěch těch velkých řetězců a důsledně postihovat ty zdravotně vysoce závadné zkažené potraviny, takovým postihem, aby to řetězec pocítil a ne se smál, teprve potom lidi uvidí, co je reálná cena. Teď je to pořád všechno nějak pokřivený.
mariko, když se umí maso naložit, tak nezapáchá ani zkažené:-( proto to dělají.
Ahojte,holky nikdy se nám nestalo,že by to naložený maso bylo zkažené,zapáchalo nebo i něco jiného. Přidávám se ke Corině,takové maso nakupuji v Kauflandu.kde se mi to opravdu ještě nestalo. Máme zde i Albert,ten mám z ruky,Tesco taky,takže jedině Kaufland. Možná v těch marketech to tak je,které uvádíte,ale nemůžu srovnávat,nemáme je ve městě.Asi mám štěstí:)
Horempádem, to je zajímavé téma
Já jsem jako Ivča, nakupuji v marketech, nejraděj v Kauflandu a nikdy se mi nestalo, že bych si donesla zkažené maso. Odjakživa jsem neměla ráda pultovky a takové markety mi pasují. Mám ráda, když nakoupím vše pod jednou střechou. Navíc už vím, když kupuji balíčkové maso, poznám, kolik a co potřebuji. U řezníka jsem neměla až tak odhad, no moje chyba, moje pohodlnost. Jsem prostě balíčková.
Ovšem říká se, že třeba takové špekáčky jsou nejlepší od řezníka, to nevím, klasický oheň už se nedělá a na grilu to není ono 🙁
Naložené maso bych ale nekoupila, o něm je známo, co jsou to za žblafy 🙁
Divím se, že ty, taková akční ženská, maso nevrátíš 🙂
no jo, ale za to můžou lidi. když nekupují kvalitní (dražší), tak prostě obchodníci ho přestanou nabízet.
a k tvému: Hlavní věcí je, že by si to obchody prostě neměly dovolit prodávat špatné maso. …
to už není o nekvalitním zboží, ale o závadné. pokud koupím mléko, které skutečné mléko vidělo tak z 5ti %, je to nekvalitní mléko, nikoliv závadné. ale smrdící zelené maso není nekvalitní, alébrž závadné. a nemá letět do koše, ale na inspekci, aby se chytli za nos dostali pokutu a lepšilo se to:-)
radko, vím, že to myslíš dobře, s tím výběrem, kde mohu nakoupit. Nevím jak u vás, ale u nás to začíná být potíž a to hlavně v poslední době.
Nesoustředím se jen na hypermarkety, nebo větší obchody. Ono je to dáno taky otvírací dobou. Holt jsem ulítaná mamina a někdy to jinam, než do velkého obchodu nestihnu. Hlavní věcí je, že by si to obchody prostě neměly dovolit prodávat špatné maso.
Co se týká výběru v kvalitě, tak bohužel i tady u nás v městečku ty malé obchody začínají nakupovat levný šunt, aby ustály konkurenci velkých obchodů. O tom, že to je za mnohem vyšší cenu ani nemluvím. Do obchodů musím dojíždět autem, protože to mám vše v dosahu 10-15 km a bohužel u malých obchůdků nezaparkuješ, protože jsou mnohdy na takových místech, kde je to nemožné. Jediné by bylo, že bych si nakoupila baťohy a pojízdné tašky, sedla na MHD a čmuchala, ale to moc fajn nezní, hlavně časově.
Jediné o co mi v tomto šlo, je stále se snižující kvalita a horší dostupnost dobrého zboží a je jedno, jestli je k dostání v hyper nebo v malých obchůdcích. Tady u nás je to prostě teď trend, který neustupuje ale množí se. Nejhorší je, že je to dražší a dražší, ale kvalita mizí.
horempádem, ale ony ty kvalitní výrobky nemizí, jen je musí člověk nakupovat jinde, než v hyperech. prostě máme na výběr, zda kupovat levně šunty v hyper, nebo dráž kvalitu jinde. podle mě je to naprosto o.k.
Ivčo, tak to máš štěstí. Já to střídám Penny, Albert, Globus apod a v poslední době snad každý druhý nákup je průšvih. Nepatřím k těm, kteří v danou chvíli nekoukají, jak to alespoň zevně vypadá, ale doma otevřu a maso prostě páchne. Rozhkorjím a vidím ty změny barev uvnitř, tudíž je vidět, že maso leželo delší dobu, než by mělo, bohužel 🙁
Navíc zhruba před týdnem jsem zjistila, že náš řezník je ochotnější, než jsem si myslela, nabídli mi, že masíčko si můžu objednat dopředu a oni mi ho ponechají. Vím , že někdy řezníci umí s masem mávat tak a okecávat, že si člověk příjde pro svíčkovou a odejde bez mrknutí oka s krkovicí, aniž by ji chtěl :-))
No, já se přznávám, že maso nakupuju v hypermarketech a po pravdě, stalo se mi snad jen 1-2x, že jsem to musela vyhodit. Jinak nic necítím, že by smrdělo, či bylo zelené atd..
K řezníkovi chodím občas, ale spíše sporadicky, nikdy si tam nevyberu přesně to, co bych chtěla, jaký atd, pořád mi tam ten řezník cpe co nechci, nutí mi, jak je to skvělé a to mě nebaví. Takže jdu do marketu. Ale já za sebe jsem fakt vcelku spokojená….
Hlavně mě taky nebaví lítat od krámu ke krámu, radši si nakoupím všechno najednou, než pak ještě lítat pro maso.