Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co k večeři ?
Tak mi ženské poraďte, co děláte každý den k večeři. My máme pořád jen pečivo s něčím, zeleninu, a už to leze někdy krkem. Oběd máme my v práci, Adam ve škole, ale nemám čas vařit teplé večeře. Jak je to u Vás? Co tak běžně večeříte? A taky aby nás to nezruinovalo, člověk v dnešní době ušetří fakt snad jenom na tom jídle (i když jdu někdy do obchodu a nestačím se divit :-O)
Já taky nestíhám, mám to podobné. Ale třeba takové těstoviny (používám expres – uvařeno za 3 minuty) a k tomu smetanová omáčka trvá jen 10 minut…Ale pak ještě umýt nádobí.
Ale já bych taky radši dělala studené talíře a chleby s pomazánkami, ale u nás to nikdo nejí 🙁(Citováno od Marinada z 17.9.2014 10:20)
Sem s tou smetanovou omáčkou 🙂
…u nás je zase větší problém s těmi teplými jídly, to mám co dělat, abych vymyslela něco o víkendu na oběd.
Ještě přiznávám občas pizzu z mrazáku, někdy rychlé těstoviny (těstoviny + šunka + kukuřice + podušené žampiony).
taky celkem často děláme bramboráky.
Já taky nestíhám, mám to podobné. Ale třeba takové těstoviny (používám expres – uvařeno za 3 minuty) a k tomu smetanová omáčka trvá jen 10 minut…Ale pak ještě umýt nádobí.
Ale já bych taky radši dělala studené talíře a chleby s pomazánkami, ale u nás to nikdo nejí 🙁
Děkuju, že jste se zapojily do diskuze. Zbytky z víkendu si beru další den do práce k obědu, někdy mi to dá jen na pondělí, někdy i v úterý. Ty tipy na pomazánky by byli fajn 🙂 Na teplé večeře fakt nezbývá čas, třeba včera jsem přilítla v 15:25 domů (musela jsem jít i dřív z práce), v 15.40 jsme museli být na hřišti odkud se odjíždělo na zápas a přijei domů ve třičtvrtě na sedm. Rychle vana, připravit do školy, a nějakou super rychlou večeři, protože už pak šilháme hlady všichni. A to se mi fakt nechce ještě něco vařit. Tak to skončilo zase u namazaného chleba. Ty polévky nejsou špatný nápad, o víkendu nějaké navařit a nastrkat do mrazáku. Ale naštěstí Adam ve škole jí všechny obědy, tak nemám strach, že by měl hlad nebo neměl kvalitní jídlo. Ale ono i to pečivo s máslem a šunkou,sýrem + zelenina leze dost do peněz. A to mě stačí jedna houska, ale Adamovi už ne a o drahé polovičce ani nemluvím :-).
To je dobrá diskuze. Zrovna včera jsem to řešila – že jsem z toho na mrtvici, že děti k večeři nic pořádného nesní – pokud tedy neuvařím. Když jim udělám obložené chleby, rohlíky, tak tu zeleninu vyhážou… Jinak občas vařím – podle toho co mají ve škole a školce k obědu – když mají nudle s mákem, tak pak k večeři uvařím třeba květák, brokolici, brambory v páře… Nebo milujou ty “krémové“ polévky – hráškovou, brokolicovou, pórkovou… Často dělám i čočkovou. Občas kuřecí jen na rychlo s dušenou zeleninou…, kuskus se zeleninou, občas špagety s něčím… ale tím má kreativita končí. Pomazánka je u nás sprosté slovo… Malý má ještě rád vajíčka, ale to mi na noc přijde těžké… Občas si uděláme ještě domácí pizzu… Ale taková ta klasika je rohlík s máslem nebo sýrem – a to by mohli pořád:-(
já dělám husté polévky,nebo pomazánky,těstov.saláty,oblož.talíře,tousty,lečo…… a dnes budou -brambory vařené ve slupce a podmáslí,kakao
(Citováno od mura z 16.9.2014 15:26)
muro, nechtělo by se ti napsat nějaké recepty na oblíbené pomazánky? (čím jednodušší, tím lepší ;-))
U nás je často večeře ve stylu “co dům dal“ 🙂 takže dojíme zbytky od oběda, nebo je nějakým způsobem dál zpracuju (třeba bramborová amoleta, rizoto).
Děláváme dost zapečené tousty nebo zeleninový salát (k tomu pečivo).
Když zbyde hodně pečiva, tak to namažu česnekovým máslem a rozpeču chvilku v troubě.
Občas chleba ve vajíčku a často třeba jen nějaká ta pomazánka nebo prostě chleba/rohlík s něčím.
Že bych vyloženě vařila večeře, to ne. všichni máme v poledne teplý oběd.
já dělám husté polévky,nebo pomazánky,těstov.saláty,oblož.talíře,tousty,lečo…… a dnes budou -brambory vařené ve slupce a podmáslí,kakao
Také většinou nedělám teplé večeře.
Dnes máme třeba tousty, někdy udělám chleba ve vajíčku,rybu, děti mají rádii zavináče.
Tak dnes budeme mít “červené“ těstoviny (= s protlakem).
Včera jsme měli hovězí na česneku s bramb.knedlíkem – zbytek od neděle.
Občas máme pizzu. A často ryby – ty jsou hned, ale zdržuje mě dělat k tomu bramb.kaši. Občas dělám kousek kuřecího masa na rychlo s nějakým kořením. A sem tam kupuju takové ty rozpékací bagety a ty jíme jen s máslem.
Tak dva dny mi vždycky pokryjí “zbytky“ z víkendu (schválně toho dělám víc a pak to dávám zamrazit).
A ještě rajská polévka je u nás oblíbená.
Někdy mám milion nápadů, co k večeři a někdy mě nenapadá vůbec nic 🙁
Tak mi ženské poraďte, co děláte každý den k večeři. My máme pořád jen pečivo s něčím, zeleninu, a už to leze někdy krkem. Oběd máme my v práci, Adam ve škole, ale nemám čas vařit teplé večeře. Jak je to u Vás? Co tak běžně večeříte? A taky aby nás to nezruinovalo, člověk v dnešní době ušetří fakt snad jenom na tom jídle (i když jdu někdy do obchodu a nestačím se divit :-O)